Uradni list

Številka 84
Uradni list RS, št. 84/1999 z dne 15. 10. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 84/1999 z dne 15. 10. 1999

Kazalo

4000. Sklep o določitvi pogojev v zvezi z naložbami investicijskih skladov v vrednostne papirje tujih izdajateljev, stran 12951.

Na podlagi drugega odstavka 94. člena zakona o investicijskih skladih in družbah za upravljanje (Uradni list RS, št. 6/94, 25/97, 32/97, 10/98 in 26/99) izdaja Agencija za trg vrednostnih papirjev
S K L E P
o določitvi pogojev v zvezi z naložbami investicijskih skladov v vrednostne papirje in tujih izdajateljev
1. člen
Investicijski sklad lahko nalaga sredstva v vrednostne papirje tujih izdajateljev samo, če kotirajo na borzi, ki je članica FIBV (International Federation of Stock Exchanges), in če so uvrščeni v uradni del borzne kotacije.
2. člen
Investicijski sklad je v opredelitvi investicijske politike pri predvidenih naložbah v vrednostne papirje tujih izdajateljev dolžan natančno navesti:
1. vrsto in obseg naložb,
2. državo sedeža borze,
3. državo sedeža izdajatelja vrednostnih papirjev,
4. sestavo naložb glede na njihovo bonitetno oceno z navedbo agencije za ocenjevanje tveganja in
5. druge značilnosti naložb v tuje vrednostne papirje.
3. člen
Investicijska družba je dolžna nemudoma objaviti in obvestiti Agencijo za trg vrednostnih papirjev o sklepih, ki jih je sprejela v zvezi s spremembo investicijske usmerjenosti in politike naložb v vrednostne papirje tujih izdajateljev, in sicer na način kot je določeno v prospektu o uvrstitivi delnic (pooblaščenih) investicijskih družb na organiziran trg vrednostnih papirjev.
Vzajemni sklad je dolžan najmanj trideset dni pred začetkom kupovanja vrednostnih papirjev tujih izdajateljev obvestiti vlagatelje o spremembi pravil upravljanja in zagotoviti ustrezen prospekt za javno ponudbo investicijskih kuponov vzajemnega sklada.
V objavi, poročilih oziroma dokumentih iz prvega odstavka tega člena mora biti navedena vsebina, določena v 2. členu tega sklepa.
4. člen
Ta sklep začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 71/99
Ljubljana, dne 29. septembra 1999.
Predsednik
Strokovnega sveta
Agencije za trg vrednostnih papirjev
dr. Miha Juhart l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti