Uradni list

Številka 78
Uradni list RS, št. 78/1999 z dne 24. 9. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 78/1999 z dne 24. 9. 1999

Kazalo

3695. Odredba o dopolnitvi odredbe o finančnem poslovanju proračunskih porabnikov, stran 12279.

Na podlagi 38. člena zakona o finančnem poslovanju podjetij (Uradni list RS, št. 54/99), izdaja minister za finance
O D R E D B O
o dopolnitvi odredbe o finančnem poslovanju proračunskih porabnikov
1. člen
5. člen odredbe o finančnem poslovanju proračunskih porabnikov (Uradni list RS, št. 71/99) se dopolni, tako da se v prvem odstavku dodata alinei, ki se glasita:
– »Zaveza izvajalcev del pri gradbenih pogodbah, če pogodbena vrednost del presega 50 mio SIT izstaviti naročniku nepreklicno bančno garancijo na prvi poziv za izpolnitev pogodbenih obveznosti, ki bo krila tudi potrjene obveznosti izvajalca del do njegovih podizvajalcev in kooperantov iz kooperantskih oziroma podizvajalskih pogodb, ki jih izvajalec iz kakršnegakoli razloga svojim podizvajalcem oziroma kooperantom ne bi poravnal ob zapadlosti.
– Zaveza izvajalcev del pri gradbenih pogodbah, če vrednost del presega 50 mio SIT, da pred sklenitvijo podizvajalskih in kooperantskih pogodb pridobijo pisno soglasje naročnikov za sklenitev teh pogodb.«
2. člen
Za 5. členom se doda novi 5.a člen, ki se glasi: »Odredbodajalci, ki odrejajo plačila iz proračuna Republike Slovenije, s katerimi se plačujejo zapadle obveznosti proračunskih porabnikov za dela, oddana v postopku javnih naročil, smejo odrediti plačila iz proračuna RS le po tem, ko predhodno preverijo, ali je naročnik soglašal s podizvajalskimi in kooperantskimi pogodbami, ki jih je zaradi izpolnitve pogodbenih obveznosti sklenil izvajalec del.
Odredbodajalci za plačila iz proračuna RS morajo pri izstavitvi odredb za plačila Ministrstvu za finance predložiti posebno pisno izjavo, s katero potrdijo, da so podizvajalske in kooperantske pogodbe sklenjene v skladu z določbami te odredbe iz predhodnega člena.«
3. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 401-51/99
Ljubljana, dne 14. septembra 1999.
Mitja Gaspari l. r.
Minister
za finance

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti