Uradni list

Številka 71
Uradni list RS, št. 71/1999 z dne 3. 9. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 71/1999 z dne 3. 9. 1999

Kazalo

3550. Pravilnik o plačah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov, stran 9180.

Na podlagi 16. člena statuta Občine Hodoš, (Uradni list RS, št. 47/99) ter v skladu s 100.b členom zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98 in 74/98) je Občinski svet občine Hodoš na 7. redni seji dne 5. 8. 1999 sprejel
P R A V I L N I K
o plačah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov
I. SPLOŠNI DOLOČBI
1. člen
Za ureditev plač in delovnih razmerij občinskih funkcionarjev se smiselno uporabljajo določbe zakona o funkcionarjih v državnih organih (Uradni list SRS, št. 30/90, 18/91, 22/91); Uradni list RS, št. 2/91-I, 4/93) in določbe zakona o razmerjih plač v javnih zavodih, državnih organih in v organih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 18/94, 36/96), kolikor zakon o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98 in 74/98) ne določa drugače.
Za opravljanje občinskih funkcij imajo občinski funkcionarji pravico do plače, če funkcijo opravljajo poklicno oziroma do dela plače, če funkcijo opravljajo nepoklicno.
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, ter članom nadzornega odbora in volilne komisije pripradajo nagrade za njihovo delo, ki se oblikujejo na podlagi tega pravilnika smiselno določbam zakonov iz prvega odstavka tega člena.
2. člen
Občinski funkcionarji so: župan, podžupan in člani občinskega sveta.
Župan opravlja svojo funkcijo poklicno.
Podžupan in člani občinskega sveta opravljajo svojo funkcijo nepoklicno.
II. VIŠINA IN NAČIN DOLOČANJA PLAČ IN SEJNIN OBČINSKIH FUNKCIONARJEV
3. člen
Z zakonom je za opravljanje funkcije župana Občine Hodoš, ki sodi v sedmo skupino občin, določen količnik osnovne plače v višini 3,5. Županu pripada funkcijski dodatek v višini do 1,75% količnika ter dodatek za delovno dobo v skladu z zakonom.
Županu pripada za nepoklicno opravljanje funkcije 50% plače oblikovane na podlagi zakona.
4. člen
Plača podžupana se oblikuje v skladu z naslednjimi kriteriji in merili:
– za vodenje občinskega sveta na sejo 2.000 SIT neto.
Podžupan je v skladu s sklepom občinskega sveta določen, da bo v primeru predčasnega prenehanja funkcije župana, opravljal funkcijo župana. V času, ko opravlja funkcijo župana mu pripada plača, ki bi jo dobil župan.
5. člen
Del plače za opravljanje funkcije člana občinskega sveta se določi na podlagi kriterijev:
– udeležbe na redni in izredni seji občinskega sveta 5.000 SIT neto,
– udeležbo na seji delovnega telesa, katerega član je 2.500 SIT neto.
Izplačilo se opravi na podlagi evidence o opravljenem delu članov občinskega sveta, ki jo vodi občinska uprava.
6. člen
V okviru ugotovljenega zneska plače župana za poklicno opravljanje funkcije se določi najvišji možni znensek plače oziroma dela plače posameznega občinskega funkcionarja ter zagotovi, da ta mesečno ali letno ne preseže najvišjega možnega zneska, ki ga določa zakon.
7. člen
Plača župana je pravica, ki mu gre na podlagi sklenjenega delovnega razmerja. Del plače za nepoklicno opravljanje občinske funkcije se izplačuje na podlagi tega pravilnika.
III. NAGRADE
8. člen
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se za opravljanje dela v komisiji ali odboru občinskega sveta določi nagrada v obliki sejnine, ki se izplača za udeležbo na seji na podlagi tega pravilnika.
Sejnina za posamezno sejo znaša 2.500 SIT neto.
9. člen
Predsednik in člani nadzornega odbora občine imajo pravico do nagrade v naslednji višini:

– predsedovanje na seji nadzornega odbora 7.000 SIT neto,
– člani nadzornega odbora imajo pravico do nagrade na sejo 5.000 SIT neto.
Nagrade predsednika in članov nadzornega odbora se izplačujejo na podlagi tega pravilnika v skladu z evidenco opravljenega dela, ki jo vodi občinska uprava.
10. člen
Predsednik, tajnik in člani občinske volilne komisije ter predsedniki in člani volilnih odborov imajo za opravljanje dela v zvezi z izvedbo lokalnih referendumov in volitev v skladu z zakonom pravico do nagrade.
Sklep o obsegu sredstev za nagrade iz prejšnjega odstavka sprejme občinski svet najkasneje v 15 dneh po razpisu referenduma ali volitev.
Nagrade članom volilne komisije se oblikujejo kot:
– sejnina, ki se izplača na udeležbo na seji ter
– plačilo za izvedbo nalog po sklepu komisije.
Nagrade članom volilne komisije se oblikujejo v skladu z merili, ki jih določi s sklepom volilna komisija za posamezne volitve oziroma referendum.
IV. POVRAČILA, NADOMESTILA IN DRUGI PREJEMKI
11. člen
Občinski funkcionarji, člani delovnih teles ter člani drugih občinskih organov imajo pravico do povračil, nadomestil in drugih prejemkov v skladu s predpisi, ki urejajo te pravice.
Upravičenci iz prejšnjega odstavka imajo pravico do povračila stroškov prevoza na službeni poti, ki nastanejo pri opravljanju funkcije ali v zvezi z njo. Pravico do povračila potnih stroškov lahko uveljavljajo na območju ali izven Občine Hodoš. Stroški prevoza se povrnejo v skladu s predpisi.
Upravičenci iz prvega odstavka imajo pravico do dnevnice za službeno potovanje in do povračila stroškov prenočevanja v skladu s predpisi.
12. člen
Pravice iz 11. člena tega pravilnika uveljavljajo upravičenci na podlagi naloga za službeno potovanje, ki ga izda župan. Kolikor gre za službeno potovanje župana, izda nalog podžupan ali tajnik občine (direktor občinske uprave).
V. NAČIN IZPLAČEVANJA
13. člen
Sredstva za izplačevanje plač, nagrad in povračil stroškov, ki jih imajo občinski funkcionarji se zagotovijo iz sredstev proračuna.
14. člen
Plača župana se izplačuje mesečno, ostala izplačila po tem pravilniku se izplačujejo praviloma trimesečno.
Prejemki določeni v 11. členu tega pravilnika, se izplačujejo skupaj s plačo oziroma nagrado.
15. člen
Plača župana se usklajuje skladno s spremembo zneska, ki je kot izhodiščna plača za prvi tarifni razred za polni delovni čas, dogovorjen s kolektivno pogodbo za negospodarske dejavnosti.
O spremembi višini sejnin in nagrad odloča občinski svet s posebnim sklepom na predlog komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.
Povračila stroškov, nadomestila in drugi prejemki, navedeni v tem pravilniku se usklajujejo skladno s predpisi, ki jih urejajo.
VI. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
16. člen
Plače in deli plač oziroma sejnine in druga povračila, ki pripadajo občinskim funkcionarjem, članom delovnih teles občinskega sveta in župana, ter podžupana in drugih v tem pravilniku določenih se izplačajo za nazaj, in sicer od dneva potrditve mandata oziroma imenovanja po evidenci prisotnosti.
17. člen
Določbe tega pravilnika, ki se nanašajo na člane komisij in odborov občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se smiselno uporabljajo tudi za izplačilo sejnin članom štaba za civilno zaščito, uredniškega odbora in članom drugih komisij, odborov, svetov, ki jih ustanovi ali imenuje občinski svet ali župan.
Osebam, ki vodijo organe in delovna telesa iz prvega odstavka tega člena pripada nagrada kot za predsedovanje seji delovnega telesa občinskega sveta.
18. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št 218/99
Hodoš, dne 5. avgusta 1999.
Župan
Občine Hodoš
Ludvik Orban l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti