Uradni list

Številka 61
Uradni list RS, št. 61/1999 z dne 30. 7. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 61/1999 z dne 30. 7. 1999

Kazalo

2945. Spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin dolgoročnega in družbenega plana Občine Jesenice za Občino Kranjska Gora, stran 7878.

Na podlagi 34. in 43. člena zakona o urejanju prostora (Uradni list SRS, št. 18/84, 15/89 in 71/93), 1. in 2. člena zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90) ter na podlagi 11. člena statuta Občine Kranjska Gora (Uradni vestnik Gorenjske, št. 4/95) je Občinski svet občine Kranjska Gora na 8. seji dne 28. 6. 1999 sprejel
S P R E M E M B E I N D O P O L N I T V E P R O S T O R S K I H S E S T A V I N
dolgoročnega in družbenega plana Občine Jesenice za Občino Kranjska Gora
1. člen
S tem odlokom se spremenijo in dopolnijo: spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin dolgoročnega in družbenega plana Občine Jesenice za Občino Kranjska Gora (Uradni lsit RS, št. 30/96, 46/96 in 58/98).
2. člen
Spremembe in dopolnitve vsebujejo:
– tekstualni del,
– grafični del, ki se sestoji iz kartografskega dela plana v merilu 1:25000 in kartografske dokumentacije v merilu 1:5000.
3. člen
Spremembe in dopolnitve dolgoročnega in družbenega plana se nanašajo na:
– sestavine za gospodarjene z vodami ter varstvom naravne in kulturne dediščine, ki izhajajo iz sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana RS (Uradni list RS, št. 11/99),
– spremembe območij vodnih virov,
– spremembe načina odvajanja odpadnih voda (čistilna naprava v Gozd Martuljku),
– spremembo območja za komunalne dejavnosti na Logu,
– spremembo območja urejanja z LN za kanalizacijski kolektor, plinovod in kolesarsko pot.
4. člen
Pri planiranju in urejanju posegov v prostor je potrebno upoštevati tudi sestavine republiškega plana, ki se nanašajo na gospodarjene z vodami ter varstvom naravne in kulturne dediščine. Glede navedenih sestavin se smiselno uporabljajo grafični prikazi in evidence iz sestavin plana RS (Uradni list RS, št. 11/99).
5. člen
Dopolni se drugi odstavek 4. člena zadnjih sprememb in dopolnitev plana (Uradni list RS, 58/98) z novo alineo: M – mešane dejavnosti.
Dopolni se tabela 1: Območja urejanja v Občini Kranjska Gora iz tretjega odstavka 4. člena zadnjih sprememb in dopolnitev plana (Uradni list RS, 58/98):
---------------------------------------------------------------------------------
Naziv območja urejanja  Planska  Oznaka   Območja urejanja s PIN z navedbo uradne
                        celota   območja  objave veljavnih PIN
                                 urejanja
---------------------------------------------------------------------------------
Kranjska Gora – Log,
območje za obrt         KG       M1
Gozd Martuljek – 
Čistilna naprava Tabre  KG       O2
---------------------------------------------------------------------------------
V kartografski dokumentaciji družbenega plana se skladno z navedenimi spremembami in dopolnitvami dopolni kartografska dokumentacija.
6. člen
Spremenijo in dopolnijo se območja varstva vodnih virov, skladno s sprejetim odlokom o varstvu vodnih virov in ukrepih za zavarovanje pitnih voda v Občini Kranjska Gora (UVG, št. 26/98) v kartografskem delu plana v merilu 1:25000 (zasnova vodnega gospodarstva), v kartografski dokumentaciji v merilu 1:5000 se območja vodnih virov popravijo le na listih Kranjska Gora 40 in Mojstrana 32. Območja varstva vodnih virov veljajo le na grafičnem prikazu v merilu 1:25000 in na dopolnjenih listih v merilu 1:5000 Kranjska Gora 40 in Mojstrana 32.
7. člen
Spremeni in dopolni se druga alinea prvega odstavka 4. člena sprememb in dopolnitev plana (Uradni list RS, št. 30/96), ki se nanaša na točko 3.1.4 Infrastrukturno omrežje tako, da se črta besedilo: “Tako bomo zgradili skupno čistilno napravo na Jesenicah in kanalizacijski kolektor od Rateč do Jesenic, na katerega se bodo priključevala vsa poselitvena območja v Dolini. Skladno s temi dopolnitvami se črtajo tudi določbe, ki se nanašajo na čistilno napravo v točki 6.1.3 v drugem odstavku.” in nadomesti z novim besedilom: “Za potrebe odvajanja odpadnih voda v Občini Kranjska Gora bo zgrajen kanalizacijski kolektor od Rateč do Gozd Martuljka ter od Mojstrane do čistilne naprave na Jesenicah. Čistilna naprava z zmogljivostjo 6355 PE bo zgrajena vzhodno od Gozd Martuljka na Tabrah”. Spremeni in dopolni se tudi kartografski del plana v merilu 1:25000 (zasnova območij sanacije).
8. člen
V grafičnem prikazu se spremeni območje urejanja z lokacijskim načrtom za kanalizacijski kolektor, plinovod in kolesarsko pot.
9. člen
Te spremembe in dopolnitve plana so na vpogled na Občini Kranjska Gora, na krajevnih skupnostih Rateče-Planica in Dovje-Mojstrana ter na Upravni enoti Jesenice.
10. člen
Te spremembe in dopolnitve odloka začnejo veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 350/8-40/99
Kranjska Gora, dne 5. julija 1999.
Župan
Občine Kranjska Gora
Jože Kotnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti