Uradni list

Številka 61
Uradni list RS, št. 61/1999 z dne 30. 7. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 61/1999 z dne 30. 7. 1999

Kazalo

2941. Sklep o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka na delu območja Krajevne skupnosti Črna, stran 7872.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku Uradni list SRS, št. 35/85 – prečiščeno besedilo), 3. 30. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94, 13/95 – odl. US RS, 38/96 in 43/96 – odl. US RS), 47.b člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98 in 74/98) in 16. ter 105. člena statuta Občine Kamnik (Uradni list RS, št. 47/99) je Občinski svet občine Kamnik na 1. (izredni) seji dne 21. 7. 1999 sprejel
S K L E P
o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka na delu območja Krajevne skupnosti Črna
1. člen
Za naselja Črna pri Kamniku in Potok v Črni na območju Krajevne skupnosti Črna se razpiše referendum za uvedbo krajevnega samoprispevka v denarju za sofinanciranje izvajanja petletnega plana dela KS Črna.
2. člen
Referendum bo v nedeljo, dne 19. septembra 1999, na običajnih glasovalnih mestih.
Za dan razpisa referenduma, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila se šteje 4. avgust 1999.
3. člen
Z referendumom se bodo krajani, v 1. členu tega sklepa, navedenih naselij KS Črna izrekli o uvedbi 2% krajevnega samoprispevka za obdobje petih let, in sicer od 1. 10. 1999 do 30. 9. 2004.
4. člen
S samoprispevkom se bo predvidoma zbralo 6,000.000 SIT.
Sredstva zbrana s samoprispevkom, se bodo uporabljala za:
– izgradnjo CATV sistema v naseljih: Črna pri Kamniku in Potok v Črni;
– ureditev kanalizacije in sanacije vodovoda;
– pomoč društvom;
– asfaltiranje cest;
– tekoče vzdrževanje cest, ki so v upravljanju krajevne skupnosti;
– financiranje funkcionalnih dejavnosti v krajevni skupnosti.
Razporeditev sredstev po namenih in vrstni red investicij bo določal Svet KS Črna z letnim planom.
5. člen
Zavezanci plačila samoprispevka so krajani s stalnim prebivališčem v naseljih Črna pri Kamniku in Potoku v Črni na območju KS Črna, in sicer:
– po stopnji 2% od neto mesečne plače zaposlenih oziroma nadomestila plač ter nagrad, plačil dopolnilnega dela in plačil po pogodbi o delu in pokojnin;
– krajani, ki samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost, po stopnji 2% mesečno od bruto osnove za obračun prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno varstvo in in zaposlovanje;
– krajani, katerim se davek odmerja od dopolnilne dejavnosti, po stopnji 2% od davčne osnove, zmanjšane za odmerjene davke;
– krajani, ki dosegajo dohodke za priložnostno opravljanje storitev, po stopnji 2% od davčne osnove, zmanjšane za odmerjene davke;
– krajani, ki so zavezanci za davek od kmetijske dejavnosti, po stopnji 4% od letnega katastrskega dohodka negoznih in gozdnih površin;
– lastniki zemljišč in vikendov, ki nimajo stalnega bivališča v naseljih Črna pri Kamniku in Potok v Črni na območju KS Črna, po 15.000 SIT letno v enkratnem znesku po položnici na žiro račun KS Črna.
6. člen
Plačila samoprispevka so oproščeni zavezanci, ki jih določa zakon o samoprispevku.
7. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil plač in pokojnin. Kmetom in fizičnim osebam, ki opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost, bo obračunavala in odtegovala samoprispevek DURS, Davčni urad Ljubljana, izpostava Kamnik.
8. člen
S sredstvi samoprispevka, ki se bodo zbirala na žiro računu KS Črna, bo upravljal Svet KS Črna, ki je odgovoren za pravilno in namensko porabo sredstev.
Svet KS Črna je dolžan o zbranih in porabljenih sredstvih najmanj enkrat letno poročati na zboru krajanov.
9. člen
Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka kontrolira Agencija RS za plačilni promet, Podružnica Kamnik ter DURS, Davčni urad Ljubljana, izpostava Kamnik.
10. člen
Referendum vodi Občinska volilna komisija Kamnik, pri čemer se smiselno uporabljajo določbe zakona o lokalnih volitvah in določila zakona o referendumu in o ljudski iniciativi.
11. člen
Pravico do glasovanja na referendumu imajo krajani, ki so vpisani v volilni imenik, s stalnim prebivališčem v naseljih Črna pri Kamniku in Potok v Črni na območju Krajevne skupnosti Črna in so starejši od 18 let.
12. člen
Na referendumu glasujejo krajani neposredno in tajno z glasovnicami z naslednjim besedilom:
KRAJEVNA SKUPNOST ČRNA
GLASOVNICA
Na referendumu, dne 19. 9. 1999, glasujem za uvedbo krajevnega samoprispevka, v naseljih Črna pri Kamniku in Potok v Črni na območju KS Črna, za:
– izgradnjo CATV sistema v naseljih: Črna pri Kamniku in Potok v Črni;
– ureditev kanalizacije in sanacije vodovoda;
– pomoč društvom;
– asfaltiranje cest;
– tekoče vzdrževanje cest, ki so v upravljanju krajevne skupnosti;
– financiranje funkcionalnih dejavnosti v krajevni skupnosti.
GLASUJEM
ZA                                                          PROTI
(štampiljka KS Črna)
Volilni upravičenci izpolnijo glasovnico tako, da obkrožijo besedo “ZA”, če se strinjajo z uvedbo krajevnega samoprispevka, oziroma “PROTI”, če se z uvedbo krajevnega samoprispevka ne strinjajo.
13. člen
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, veljati pa začne naslednji dan po objavi.
Št. 01504-27/99-1
Kamnik, dne 21. julija 1999.
Župan
Občine Kamnik
Anton Tone Smolnikar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti