Uradni list

Številka 61
Uradni list RS, št. 61/1999 z dne 30. 7. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 61/1999 z dne 30. 7. 1999

Kazalo

2932. Odlok o uvedbi takse za vzpostavitev kanalizacijskega sistema in čistilne naprave v Cerknem, stran 7857.

Na podlagi 10. in 80. člena zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 32/93), 8. člena zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93) in 25. člena statuta Občine Cerkno (Uradni list RS, št. 48/95) je Občinski svet občine Cerkno na seji dne 17. 6. 1999 sprejel
O D L O K
o uvedbi takse za vzpostavitev kanalizacijskega sistema in čistilne naprave v Cerknem
1. člen
Z namenom manjšega obremenjevanja okolja in racionalne rabe ter izkoriščanja naravnih dobrin v Občini Cerkno, se s tem odlokom predpisuje taksa, ki se uporablja za realizacijo programa vzpostavitve kanalizacijskega sistema, investicijskega vzdrževanja in obnove komunalnih naprav ter dokončanja čistilne naprave v Cerknem.
2. člen
Odlok določa višino, način obračunavanja in plačevanja takse.
3. člen
Zavezanci za plačilo takse so pravne in fizične osebe – uporabniki dejavnosti objektov in naprav za oskrbo s pitno vodo, ki so priključeni na vodovodno omrežje v naselju Cerkno, s katerim upravlja izvajalec javne službe odvajanja in čiščenja komunalnih odpadkov in padavinskih voda (v nadaljnjem besedilu: izvajalec javne službe).
4. člen
Osnova za plačilo takse je m3 porabljene vode, ki jo obračunava izvajalec javne službe.
5. člen
Taksa znaša:
– za gospodinjstva 19 SIT na m3 porabljene vode,
– za gospodarske subjekte 30 SIT na m3 porabljene vode,
– za javne zavode 23 SIT na m3 porabljene vode.
Izvajalec javne službe lahko v primeru, če ugotovi, da je prišlo do večjega razkoraka med višino takse in gibanjem cen, predlaga povišanje le-te.
O takem povišanju odloča občinski svet s posebnim sklepom in ga objavi.
6. člen
Takso obračunava izvajalec javne službe oskrbe s pitno vodo ob računih za porabljeno vodo na osnovi podatkov o zavezancih.
Izvajalec javne službe, ki obračunava takso, jo mora tekoče nakazovati na žiro račun Občine Cerkno.
7. člen
Zbrana sredstva so prihodek proračuna Občine Cerkno in strogo namenska. Uporabljajo se za realizacijo programa vzpostavitve kanalizacijskega sistema in čistilne naprave v Cerknem.
Izvajalec javne službe se zadolži, da pripravi letni program rekonstrukcije čistilne naprave skladno z republiškimi predpisi, ki urejajo delovanje tovrstnih objektov.
8. člen
Upravljalec sredstev, zbranih po tem odloku, najmanj enkrat letno poroča o prihodkih in porabi sredstev. Občinski svet pooblašča odbor za cestno in komunalno infrastrukturo za nadzor nad uporabo sredstev, zbranih po tem odloku ter za spremljanje izvajanja programa.
9. člen
Obveznost plačevanja takse traja do zaključka programa investicije vzpostavitve kanalizacijskega sistema in čistlne naprave v Cerknem, vendar najdalj 3 leta.
10. člen
Do podelitve koncesije obračunava takso Krajevna skupnost Cerkno.
11. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 42007-02/99
Cerkno, dne 17. junija 1999.
Župan
Občine Cerkno
Jurij Kavčič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti