Uradni list

Številka 58
Uradni list RS, št. 58/1999 z dne 20. 7. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 58/1999 z dne 20. 7. 1999

Kazalo

2773. Odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta Šolski kompleks - tenis dvorana, stran 7485.

Občinski svet občine Slovenske Konjice je na podlagi 39. in 43. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 44/97) in po 13. členu statuta Občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 31/99) na seji dne 1. 7. 1999 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta Šolski kompleks – tenis dvorana
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Za območje obravnave velja odlok o ZN Šolski kompleks Slovenske Konjice (Uradni list SRS, št. 5-293/90).
Sprejme se spremembe in dopolnitve ZN Šolski kompleks – tenis dvorana, ki ga je izdelal Razvojni center Planiranje Celje, d.o.o. pod št. projekta 253/98 v septembru 1998 in je sestavni del tega odloka.
II. VELIKOST IN MEJA UREDITVENEGA OBMOČJA
2. člen
Dopolni se 2. člen odloka tako, da se na koncu doda alinea:
– meja območja obravnave obsega južni del ZN Šolski kompleks in poteka:
na severu:     meji na športne površine ob dvorani
na vzhodu:     meji na Tattenbachovo ulico
na jugu:       meji na obstoječo dovozno cesto na območju
               sadovnjakov in bodočo urejeno cesto
na zahodu:     meji na obstoječe kmetijske površine in na bodoče
               površine za športno rekreacijske dejavnosti
Obravnavano območje v opisu meje obsega 4535 m2.
3. člen
Območje obravnave:
Dopolni se 3. člen tako, da se doda alinea:
– območje obravnave obsega naslednje parcele s parcelnimi številkami, vse k.o. Slovenske Konjice: 1031/14, del 1031/13, del 1383/2, del 1029.
III. FUNKCIJA OBMOČJA
4. člen
Dopolni se 4. člen odloka tako, da se doda alinea:
– območje je namenjeno izgradnji športne dvorane za tenis igrišča. Funkcionalno zemljišče je namenjeno funkcionalnim površinam objekta – parkingom, dostopom in minimalnim zelenicam,
– v primeru, da tenis dvorana ne bo izgrajena, ostanejo obravnavane površine namenjene športnim površinam, kot to določa osnovni ZN.
IV. URBANISTIČNA IN ARHITEKTONSKA ZASNOVA IN OBLIKOVANJE
5. člen
Objekt bo lociran z vzdolžno osjo v smeri vzhod–zahod. Dostopi (vhodi) so možni z južne, vzhodne in zahodne strani objekta, dovozi z južne in zahodne strani. Parkirne površine bodo na južni strani objekta. Ob izdelavi zazidalnega načrta za površine zahodno od objekta tenis dvorane, bo možno vhode in parkirne površine organizirati tudi drugače in jih povečati.
Dvorana bo v prvi fazi gradnje imela dimenzije 36,5 m x 51 m, sleme bo na višini ca. 10 m. Konstrukcija dvorane bo zasnovana v leseni ali kovinski ločni konstrukciji s pločevinasto streho. V drugi fazi bo možno dvorano povečati za 15 m.
Urbanistična zasnova objekta je usklajena z gradbenimi linijami ob Tattenbachovi ulici, po volumnu se objekt vključuje med obstoječe objekte šole in športne dvorane. Vhod v objekt bo obeležen s poudarjenim izzidkom. Ob vhodu bodo funkcionalni prostori za garderobe, sanitarije in okrepčevalnico. Odmiki objekta od parcelnih mej so razvidni v grafični situaciji št. 5. Zelene površine ob objektu bodo delno zasajene z drevorednim drevjem manjše rasti (ob Tattenbachovi ulici), ostale zelene površine bodo zasajene s pokrovnimi rastlinami in zimzelenimi grmovnicami.
Objekt bo zasnovan v leseni ali kovinski ločni konstrukciji. Streha bo pločevinasta, temno-rjavo rdeče barve z vmesnimi svetlobnimi elementi. Prizidki k osnovnemu gabaritu – vhodi in sanitarije, morajo biti arhitekturno usklajeni z objektom.
Fasada objekta mora biti po barvi in strukturi (materialu) usklajena z okoljem. Okenske odprtine morajo biti v ustreznih razmerjih.
V. PROMETNA UREDITEV
6. člen
Dostop in dovoz do objekta je možno urediti z južne ali zahodne strani objekta. Parkirne površine bodo na južni strani objekta.
Drugačna prometna ureditev bo možna ob izdelavi zazidalnega načrta površin na zahodni strani obravnavanega območja, ki bodo namenjene športno-rekreativnim dejavnostim.
VI. KOMUNALNA IN ENERGETSKA INFRASTRUKTURA
7. člen
Dopolni se 5. člen odloka tako, da se doda:
– območje bo možno priključiti na komunalno (kanalizacija, vodovod), električno in telefonsko omrežje v neposredni bližini. Vsi priključki morajo biti skladni s pogoji tangiranih upravljalcev. Soglasja upravljalcev so priložena k spremembam in dopolnitvam ZN in so sestavni del odloka.
1. Podjetje za vzdrževanje in varstvo cest Celje.
2. Javno komunalno podjetje Slovenske Konjice, št. soglasja: 1560, št. vloge 65/98, z dne 19. 10. 1998.
3. Telekom Slovenije, PE Celje, št. dop. 2-0/17484/1-1998/MR, z dne 17. 6. 1998.
4. Elektro Maribor, JP, št. dop. 01-inž. ek/h-r259, z dne 17. 9. 1998.
Vodnogospodarske usmeritve
Območje obravnave se nahaja v prostoru, ki ga obravnava zazidalni načrt in kjer so bili definirani vodnogospodarski pogoji.
Vodovodno omrežje
1. Na obravnavanem območju je Komunalno podjetje Slovenske Konjice upravljalec vodovodnega omrežja. Objekt bo priključen na bližnji vodovod PVC DN 90/10b, ki poteka na južni strani predvidenega objekta.
2. Vodovodni priključek je potrebno izvesti izven predvidenega objekta s tipskim vodomernim jaškom, ki je izdelan z zaščito proti zmrzovanju. Namestiti ga je predvideno na vogalu parcele, v zelenici.
3. Na predvidenem vodovodu je potrebno obvezno izvesti hidrante. Zahtevani odseki vodovoda, ki so potrebni za izgradnjo, bodo določeni trasno v dogovoru z JKP naknadno, z izdelavo tehnične dokumentacije.
4. Projektant tehnične dokumentacije mora biti pozoren, da v tehnično poročilo zavede opozorilo izvajalcem za vsa dela in dostope v bližini dveh primarnih vodovodov, ki potekata na vzhodnem delu predvidenega objekta – ob Tattenbachovi ulici (LŽ in PVC 225).
Kanalizacijsko omrežje
1. Na obravnavanem območju ni izgrajene javne kanalizacije, zato je potrebno v ta namen nujno izgraditi primarno in sekundarno kanalizacijo z vsemi priključki. Kanalizacijo je potrebno na celotnem kompleksu urediti v ločenem sistemu. Na kanalizacijo ni dovoljeno priključevati odpadnih vod iz gnojnih jam! Izvedba kanalizacije in pripadajočih objektov je obvezno vodotesna. Projektant mora biti opozorjen na projektiranje na ločeno odvajanje meteornih vod, še posebno zalednih iz območja Konjiške gore. V ta namen bo potrebno te površinske vode kanalizirati po predlogu, ki je razviden iz priložene grafične priloge (do Šolske ulice).
2. Odpadne sanitarne vode je potrebno odvajati preko vodotesne pretočne greznice v predvideni kanal, za katerega je potrebno zagotoviti kanalni koridor v pasu širine 2 m. Sanitarne odpadne vode in eventualne tehnološke odpadne vode po predčiščenju se priključijo na deloma izgrajen primarni kanalizacijski sistem v Šolski ulici, kjer se v cestnem križišču predvidi prevezava obstoječe kanalizacije.
3. Objekte je možno priključiti na javno kanalizacijsko omrežje samo preko jaška. Meteorne vode s strehe morajo biti speljane preko peskolovov in skupnega zbirnega jaška meteorne kanalizacije z enim priključkom.
4. Sanitarne odpadne vode iz objektov morajo biti speljane preko lovilcev olj in maščob, lovilcev bencina in vnetljivih tekočin v javno kanalizacijo (Uradni list RS, št. 55/97).
5. Padavinske in odpadne vode iz objektov morajo biti speljane preko lovilcev olj in maščob, lovilcev bencina in vnetljivih tekočin v javno kanalizacijo (Uradni list RS, št. 16/83).
6. Pred priključitvijo novih objektov in površin na predviden sistem kanalizacije, je potrebno predhodno izdelati hidravlično zasnovo kanalizacije, preveritev prevodnosti in geodetski posnetek za predvideno traso kolektorja, ter tehnično dokumentacijo s pripadajočimi soglasji (trase, niveleta dna, kote pokrovov ...).
7. Vsi stroški izvedbe odsekov predvidene kanalizacije, vključno z eventuelnimi križanji ceste bremenijo investitorja v skupnem deležu celotne investicije in se obračunajo dodatno ob plačilu prispevka za priključitev na javno kanalizacijo. Vsi stroški izvedbe objektov predčiščenja in interne ločene kanalizacije do priključnega jaška, na izgrajeno kanalizacijo v ločenem sistemu, bremenijo v celoti investitorja teh objektov.
8. Vsa dela za izvedbo predvidenih kanalizacijskih odsekov ter priključkov na kanalizacijo, izvede upravljalec. Materiale za izvedbo izdobavi upravljalec.
9. Vsi objekti predčiščenja, kakor vsi kanalizacijski odseki s pripadajočimi jaški in priključki, so obvezno vodotesni. Kanalizacijski kolektor je potrebno izvesti v komunalnem koridorju – pas širine 2 m.
10. Vse eventualne tehnološke odpadne vode iz posameznih objektov je potrebno ustrezno prečistiti, prav tako je potrebno ločeno prečistiti sanitarne vode iz objektov. Vsi iztoki odpadnih vod iz objektov predčiščenja morajo po kvaliteti ustrezati zakonsko določenim minimalnim kriterijem kvalitete iztoka za izpuste v javno kanalizacijo. Objekti predčiščenja se izgradijo na stroške investitorja na lastnem zemljišču.
Posebni pogoji za kanalizacijo in predvidene aktivnosti
Izdelovalca tehnične dokumentacije JKP Slovenske Konjice opozarja, da predlagana trasa kanalizacije obravnavanega območja zapade v poseben režim varovanja kvalitete pitne vode, saj poteka po trasi dveh obstoječih vodovodov, ki sta primarnega značaja (sistem Polene – Slovenske Konjice) in predstavljata osnovni vir vodooskrbe za potrebe javnega vodovoda naselja Slovenske Konjice.
Vsa dela ob izvedbi kanalizacije so nujno usklajena s strokovno službo JKP Slovenske Konjice. Vse stroške odprave okvar na vodovodu, ki bodo nastale vsled gradnje ali po njej, krije v celoti investitor.
Za splošne in ostale pogoje upoštevati pogoje soglasja.
Električno omrežje
1. Pred projektiranjem tenis dvorane v delu šolskega kompleksa se mora investitor oziroma projektant seznaniti s točnimi lokacijami obstoječih elektroenergetskih vodov. Podatke si mora pridobiti na PE Slovenska Bistrica.
Pred pričetkom gradnje tenis dvorane se mora izvajalec seznaniti z natančnimi legami obstoječih elektroenergetskih naprav in naročiti zakoličbo pri PE Slovenska Bistrica.
2. Nad obstoječe kablovode nizke 0.4 kV in srednje napetosti 20 kV ni dovoljena posaditev drevja med objektom in ulico. Medsebojna razdalja med koreninskim sestavom dreves in kabli mora omogočati stalen dostop do kablov (z odkopom) v primeru okvar, in to brez kakršnegakoli nadomestila škode za koreninski sestav, ali za morebitno odstranitev oziroma nadomestitev drevja. Kolikor te zahteve ni mogoče doseči, bo potrebno kable prestaviti na novo traso.
3. Med gradnjo tenis dvorane s spremljajočimi objekti mora investitor oziroma izvajalec gradbenih del preprečiti dostop kamionov in gradbenih strojev nad mehansko nezaščitene kablovode ter preprečiti trajno odlaganje ali posnetje materiala nad njimi. Po končanih gradbenih delih mora ostati globina vkopa kabla na predpisani globini.
4. Elektroenergetska kabla bo potrebno na odseku, kjer se bosta nahajala pod povoznimi in asfaltnimi površinami, mehansko zaščititi. Kolikor bo večji del trase kablovoda pod asfaltno površino, bo potrebno zgraditi kabelsko kanalizacijo.
5. Za vsa gradbena dela ob elektroenergetskih vodih mora biti zagotovljen nadzor s strani PE Slovenska Bistrica.
6. Za napajanje predvidene tenis dvorane (moči 70 do 85 kW) bo potrebno:
– zamenjati transformator v transformatorski postaji Slovenske Konjice šola na ustrezno večjo moč in preurediti nizkonapetostno ploščo,
– zgraditi ustrezen nizkonapetostni kabelski priključek od TP do dvorane,
– pridobiti upravno in projektno dokumentacijo za nizkonapetostni priključek.
7. Za mehansko zaščito in za morebitne prestavitve obstoječih elektroenergetskih vodov, ki so last Elektro Maribor, mora investitor pri našem podjetju pravočasno naročiti upravno in projektno dokumentacijo ter izvedbo del (upravna in projektna dokumentacija se morata glasiti na ime lastnika). Izvedba del na elektroenergetskih vodih v naši lasti, ne more biti predmet javnega razpisa.
8. Pred izdajo gradbenega dovoljenja za predviden objekt si mora investitor pridobiti elektroenergetsko soglasje, v katerih bomo podrobneje predpisali pogoje priključitve na elektroenergetski sistem.
Telefonsko omrežje
Telekom Slovenije PE Celje pogojuje upoštevanju obstoječega telefonskega omrežja.
VII. VARSTVO OKOLJA
8. člen
Odpadki
Zbiranje in odvoz komunalnih odpadkov sta urejena z občinskim odlokom.
Varstvo pred hrupom
Območje športne dvorane se nahaja v območju športno-rekreativnih dejavnosti, zato pri izvajanju dejavnosti ni pričakovati večjega hrupa.
Hrup bo nastajal v času gradnje objekta. Gradnjo je potrebno izvajati v delavnikih in ob urah, ki niso moteče za šolski pouk.
VIII. POŽARNA VARNOST
9. člen
Predpisani pogoji za požarno varnost veljajo le za območje sprememb in dopolnitev ZN – športno dvorano za tenis igrišča.
Varen umik ljudi je možen na zunanje površine.
Prometne in delovne površine za intervencijska vozila so po obstoječih cestah in parkirnih površinah.
Viri za zadostno oskrbo vode bodo zagotovljeni iz vodovoda preko hidrantnega omrežja. Upoštevati je potrebno pravilnik o tehničnih normativih za hidrantno omrežje in gašenje požarov (Uradni list RS, št. 30/91).
Hidrantno omrežje je obvezno potrebno predvideti v načrtu zunanje ureditve (PGD, PZI).
Na podlagi izračuna požarne obremenitve je pri projektiranju in izvedbi objekta potrebno upoštevati takšne materiale in njih zaščite, ki so varni pred požarom in širjenjem požara.
IX. TOLERANCE
10. člen
Pri projektiranju objekta je možno upoštevati tolerance pri tlorisnem in višinskem gabaritu objekta tako, da bo objekt imel na vzhodnem robu odmik min. 4 m od cestišča, na južnem robu pa tako, da bo možno izvesti parkirne površine z lastnim dovozom.
Zaradi konfiguracije terena je toleranca tudi možnost podkletitve za severni del objekta.
X. KONČNE DOLOČBE
11. člen
Spremembe in dopolnitve ZN so stalno v vpogled vsem zainteresiranim pri Občini Slovenske Konjice.
12. člen
Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka izvaja urbanistična inšpekcija.
13. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 01200/0015/98
Slovenske Konjice, dne 1. julija 1999.
Župan
Občine Slovenske Konjice
Janez Jazbec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti