Uradni list

Številka 56
Uradni list RS, št. 56/1999 z dne 13. 7. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 56/1999 z dne 13. 7. 1999

Kazalo

2680. Pravilnik o usklajevanju lokacijskih dokumentacij s prostorskimi izvedbenimi akti Občine Sežana, stran 7254.

Na podlagi 67. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, 43/89 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) ter na podlagi 16. člena statuta Občine Sežana (Uradni list RS, št. 28/95, 35/95 – popr. in 55/98) je Občinski svet občine Sežana na seji dne 27. 5. 1999 sprejel
P R A V I L N I K
o usklajevanju lokacijskih dokumentacij s prostorskimi izvedbenimi akti Občine Sežana
1. člen
S tem pravilnikom se določi način usklajevanja lokacijskih dokumentacij z veljavnimi urbanističnimi dokumenti, sprejetimi na območju Občine Sežana.
2. člen
Lokacijske dokumentacije, izdelane v skladu s 55. členom zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, 43/89 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97), lahko na območju Občine Sežana izdelujejo gospodarske družbe in samostojni podjetniki posamezniki, če izpolnjujejo pogoje iz 10. člena zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (ZUN – G), (Uradni list RS, št. 44/97).
POSTOPEK
3. člen
Izdelovalec lokacijske dokumentacije ali naročnik/investitor (po predhodni vlogi za izdajo lokacijskega ali enotnega dovoljenja za gradnjo, ki jo vloži na Upravni enoti Sežana), z vlogo zaprosi Občino Sežana za izdajo lokacijske informacije v zvezi s predvidenim posegom. Lokacijska informacija je zbir podatkov, potrebnih za izdelavo lokacijske dokumentacije.
VLOGA
4. člen
Vlogo za izdajo lokacijske informacije se vloži na Občino Sežana pri službi, pristojni za urejanje prostora. Vloga se vloži na obrazcu. Vlogo za stavbne posege izdelovalec ali naročnik/investitor vloži na obrazcu A, za posege linearnega značaja (vodovod, daljnovod, cesta...) pa na obrazcu B.
Priloge:
I. K vlogi na obrazcu A je potrebno priložiti:
A) kopijo katastrskega načrta z oznako parcel, na katerih se bo izvajal poseg
B) predlog prostorske rešitve posega s prometno ureditvijo (skica) ter idejne skice objekta
C) kolikor gre za legalizacijo posega ali za poseg v obstoječi objekt je potrebno priložiti skice objekta
D) kolikor gre za spremembo namembnosti objekta, se priloži še:
– skice obstoječega stanja
– skice predvidenega stanja
– kratek opis posegov
II. K vlogi na obrazcu B mora biti priložen potek trase na grafičnih prilogah v primernem merilu ter parcelno stanje – številke parcel in katastrska občina, po katerih poteka trasa.
5. člen
Obrazca A in B dobijo vsi zainteresirani izdelovalci lokacijskih dokumentacij ali naročniki/investitorji na Občini Sežana pri službi, pristojni za urejanje prostora.
LOKACIJSKA INFORMACIJA
6. člen
Po prispetju popolne vloge, pristojna služba na osnovi pridobljenih podatkov o nameravanem posegu in na podlagi morebitnega terenskega ogleda, izda lokacijsko informacijo.
7. člen
Lokacijska informacija vsebuje opis splošnih in posebnih pogojev, pod katerimi je nameravani poseg možen, uradno kopijo (izsek) iz prostorskih sestavin planskega dokumenta in uradno kopijo (izsek) iz veljavnega prostorskega izvedbenega akta ter seznam občinskih odlokov ter drugih predpisov, ki jih mora izdelovalec lokacijske dokumentacije pri izdelavi le-te upoštevati. Če nameravani poseg ni možen, se lokacijska informacija izda brez seznama veljavnih predpisov, brez urbanistično – arhitektonskih pogojev in brez grafičnih prilog.
POTRDITEV
8. člen
Lokacijsko dokumentacijo, izdelano v skladu s 55. členom zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor in na osnovi izdane lokacijske informacije, je pred oddajo na Upravno enoto Sežana za potrebe pridobitve ustreznega dovoljenja, izdelovalec dolžan dostaviti Občini Sežana, pristojni službi za urejanje prostora, v pregled in potrditev.
9. člen
Občina Sežana tako izdelano dokumentacijo pregleda in potrdi njeno usklajenost z izjavo, ki se jo vstavi v vsak izvod lokacijske dokumentacije.
EVIDENCA
10. člen
Občina Sežana hrani v svoji evidenci vloge, izdane lokacijske informacije, izvod lokacijske dokumentacije in potrdila o usklajenosti lokacijskih dokumentacij.
11. člen
Stroški izdaje lokacijskih informacij se obračunajo na podlagi sklepa o cenah storitev s področja urejanja prostora, ki ga je sprejel občinski svet na seji dne 27. 5. 1999.
12. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 350-01-2/99-1
Sežana, dne 27. maja 1999.
Župan
Občine Sežana
Miroslav Klun l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti