Uradni list

Številka 55
Uradni list RS, št. 55/1999 z dne 9. 7. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 55/1999 z dne 9. 7. 1999

Kazalo

2644. Program priprave sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta UP 20 in UC 6 - Sežana zahod, v Sežani, stran 7026.

Na podlagi 34. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegih v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, 43/89 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97), 29. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98 in 74/98) ter 16. člena statuta Občine Sežana (Uradni list RS, št. 28/95, 35/95 – popr. in 55/98) je Občinski svet občine Sežana na seji dne 27. 5. 1999 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E S P R E M E M B IN D O P O L N I T E V ureditvenega načrta UP 20 in UC 6 – Sežana zahod, v Sežani
Izhodišča za izdelavo sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta
1. člen
S tem programom se podrobneje določijo vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag in drugih nalog, ki jih je potrebno pripraviti v postopku priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta UP 20 in UC 6 – Sežana zahod, v Sežani (Uradni list RS, št. 38/98), vsebina in obseg sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta UP 20 in UC 6 – Sežana zahod ter subjekti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev in način njihovega sodelovanja oziroma naloge in obveznosti, ki jih morajo pri tem opraviti. Določijo se roki za posamezne faze priprave sprememb in dopolnitev, sredstva, potrebna za njihovo pripravo ter nosilec strokovnih aktivnosti priprave sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta.
2. člen
Območje ureditvenega načrta UP 20 in UC 6 – Sežana zahod je predhodno opredeljeno v Uubanistični zasnovi mesta Sežana (Uradne objave, št. 10/93).
Ureditveni načrt Sežana zahod je bil sprejet pred kratkim, izdelavo pa je pogojevala prostorska problematika na tem območju mesta Sežane, in sicer predvsem urejanje lokacij za proizvodne in oskrbovalne dejavnosti ter lokacij za drobno gospodarstvo in obrt, skupaj s potrebnimi skladiščnimi prostori ter upravnimi aneksi.
Po sprejetju ureditvenega načrta so se pojavili konkretni investitorji, v zvezi z njihovimi nameravanimi posegi pa se je pokazalo, da so potrebne določene spremembe in dopolnitve ureditvenega načrta. Spremembe in dopolnitve ureditvenega načrta se nanašajo na:
– spremembo lokacije in dimenzij objekta Vibronova, glede na tehnološki proces proizvodnje;
– spremembo ureditvenega načrta na lokaciji ob priključku Partizanske ceste – lokacija bencinskega servisa;
– spremembo dimenzij obstoječih hal Kraškega zidarja – novo dozidan del hale, glede na potrebo po povečanju kapacitet;
– spremembo objektov na območju Inkubatorja v zvezi s potrebami konkretnih investitorjev;
– spremembo dimenzij in dozidavo Opel servisa ter na spremembo komunalne opremljenosti na delu območja, ki ga ureja ureditveni načrt.
3. člen
Spremembe in dopolnitve ureditvenega načrta morajo biti pripravljene po postopku in smiselni vsebini tako, da bodo v skladu z veljavno zakonodajo, ki to področje ureja, in sicer z zakonom o urejanju naselij in drugih posegih v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, 43/89 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) ter z navodilom o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorskih izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85).
Planska in strokovna izhodišča
4. člen
Veljavna planska in urbanistična dokumentacija ter predhodno pripravljene strokovne podlage, ki se morajo upoštevati pri izdelavi sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta:
– prostorske sestavine dolgoročnega plana občine Sežana za obdobje 1986–2000 (Uradni list SRS, št. 14/88), usklajen z obveznimi prostorskimi sestavinami dolgoročnega plana SR Slovenije 1989 (Uradne objave, št. 1/89), dopolnjen 1989 (Uradne objave, št. 37/89), 1992 (Uradne objave, št. 5/92), 1995 (Uradni list RS, št. 54/95) in 1997 (Uradni list RS, št. 63/97),
– prostorske sestavine srednjeročnega plana občine Sežana za obdobje 1986–1990 (Uradni list SRS, št. 14/88), usklajen in dopolnjen 1989 (Uradne objave, št. 4/89 in št. 37/89), 1992 (Uradne objave, št. 5/92), 1993 (Uradne objave, št. 18/93), 1995 (Uradni list RS, št. 54/95) in 1997 (Uradni list RS, št. 63/97),
– urbanistična zasnova mesta Sežana (Uradne objave, št. 10/93),
– odlok o ureditvenem načrtu za območje UP 20 in UC 6 – Sežana zahod v Sežani (Uradni list RS, št. 38/98),
– odlok o lokacijskem načrtu za avtocesto Razdrto – Fernetiči (Uradni list SRS, št. 23/89),
– uredba o spremembah in dopolnitvah odloka o lokacijskem načrtu za avtocesto Razdrto–Fernetiči (Uradni list SRS, št. 23/89), na odseku Dane–Fernetiči od km 18,250 do km 23,060 (Uradni list RS, št. 73/94).
Vsebina sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta
5. člen
Vsebina sprememb in dopolnitev se pripravi v tistih sestavinah, ki se spreminjajo, in sicer:
1. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o ureditvenem načrtu za območje UP 20 in UC 6 – Sežana zahod, v Sežani
2. Grafične priloge:
2.1. Arhitektonska situacija
2.2. Geodetska zazidalna situacija
2.3. Predvidena parcelacija
2.4. Predvidena komunalna situacija
2.5. Prometna situacija
2.6. Zelene površine – hortikultura.
Sodelujoči organi, organizacije in skupnosti
6. člen
Organi, organizacije in skupnosti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta, so:
1. Ministrstvo za promet in zveze – Direkcija RS za ceste
2. Ministrstvo za obrambo – Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami
3. Ministrstvo za zdravstvo – Zdravstveni inšpektorat RS
4. Javni zavod RS za varstvo kulturne dediščine – Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine Gorica, Nova Gorica
5. Kraški vodovod Sežana
6. Komunalno stanovanjsko podjetje Sežana
7. Elektro Primorska, PE Sežana
8. Telekom Slovenije, PE Koper
9. Hidro Koper
10. Cestno podjetje Koper
11. Krajevna skupnost Sežana
Kolikor se v postopku priprave sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodne pogoje ter mnenja in soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se le-ta pridobijo v postopku.
Organi, organizacije in skupnosti iz prejšnjih odstavkov tega člena posredujejo na podlagi tega programa in poziva izdelovalca, pred pričetkom priprave sprememb in dopolnitev, svoje strokovne podlage ter pogoje, ki jih mora izdelovalec sprememb in dopolnitev upoštevati pri izdelavi.
Organi, organizacije in skupnosti morajo v skladu z zakonom o urejanju naselij in drugih posegov v prostor podati svoje pogoje v 30 dneh po prejemu dokumentacije za pridobitev pogojev, sicer se šteje, da pogojev nimajo in zato njihovo sodelovanje in soglasje ni potrebno. Na izdelani osnutek morajo v 30 dneh po prejemu vloge izdati ali utemeljeno zavrniti izdajo soglasja, sicer se šteje, da je soglasje dano. Pri izdaji soglasja se preverja, kako je izdelovalec upošteval postavljene pogoje. Zaradi drugačnih zahtev ni možno zavrniti izdaje soglasja.
Terminski plan in postopek sprejemanja
7. člen
S pripravo strokovnih podlag za spremembe in dopolnitve ureditvenega načrta se prične po podpisu pogodbe s strokovno organizacijo – izvajalcem del.
Predhodne pogoje pridobi strokovna organizacija v roku 45 dni po podpisu pogodbe.
Osnutek sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta se dostavi občinski strokovni službi, pristojni za prostor, najkasneje v dveh mesecih od podpisa pogodbe s strokovno organizacijo.
Občinski svet občine Sežana na prvi seji po prejemu gradiva ter po predhodni obravnavi na pristojnem delovnem telesu OS, obravnava osnutek sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta.
Župan občine Sežana izda sklep o javni razgrnitvi sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta. Sklep o javni razgrnitvi se objavi v Uradnem listu RS.
Javna razgrnitev se izvede na sedežu Občine Sežana in na sedežu Krajevne skupnosti Sežana in traja 30 dni.
V času javne razgrnitve se izvede javna obravnava na sedežu Občine Sežana.
Občani, organi in organizacije, krajevne skupnosti ter drugi zainteresirani, oziroma prizadeti, lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta.
Po končani javni razgrnitvi Občinski svet zavzame stališče do pripomb in predlogov iz javne razgrnitve na podlagi strokovnih stališč, ki jih pripravi strokovna organizacija v roku 10 dni ter jih obravnava predhodno tudi pristojno delovno telo občinskega sveta.
V roku 20 dni po sprejetju stališč do pripomb in predlogov izvajalec pripravi usklajeni osnutek sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta oziroma dopolnitve in popravke tistih njegovih sestavin, na katere so se nanašale utemeljene pripombe.
Župan Občine Sežana posreduje usklajen predlog sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta Občinskemu svetu v obravnavo in sprejem.
Sprejeti odlok se objavi v Uradnem listu RS.
V roku 10 dni po objavi v Uradnem listu RS izvajalec pripravi končni elaborat.
Organizacija priprave sprememb in dopolnitev
8. člen
Izvajalec strokovne aktivnosti priprave strokovnih podlag in drugih strokovnih gradiv ter izdelovalec sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta je bil določen in izbran po želji investitorja. Izbrano je bilo podjetje KARS, projektiranje inženiring, d.o.o., Partizanska 28, Sežana.
Kot koordinator postopka priprave, izdelave in sprejemanja ureditvenega načrta se določi župan Občine Sežana, oziroma občinska strokovna služba, pristojna za področje urejanja prostora (pooblaščeni predstavnik).
Sredstva
9. člen
Za pripravo sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta zagotovi sredstva investitor “Kraški zidar”, d.d., Sežana.
10. člen
Ta program priprave sprememb in dopolnitev se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 352-62/99
Sežana, dne 27. maja 1999.
Župan
Občine Sežana
Miroslav Klun l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti