Uradni list

Številka 54
Uradni list RS, št. 54/1999 z dne 8. 7. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 54/1999 z dne 8. 7. 1999

Kazalo

2549. Pravilnik o medsebojnem obveščanju organov nadzora, stran 6766.

Na podlagi tretjega odstavka 57. člena zakona o deviznem poslovanju (Uradni list RS, št. 23/99) in 99. člena zakona o upravi (Uradni list RS, št. 67/94, 20/95 – odl. US in 29/95 – odl. US) izdaja minister za finance
P R A V I L N I K
o medsebojnem obveščanju organov nadzora
1. člen
Ta pravilnik določa vsebino in način medsebojnega obveščanja Banke Slovenije, Ministrstva za finance, Carinske uprave Republike Slovenije in Deviznega inšpektorata Republike Slovenije (v nadaljevanju: organi nadzora).
2. člen
Medsebojno obveščanje iz 1. člena tega pravilnika obsega zlasti:
– izmenjavo podatkov, potrebnih v postopku opravljanja nadzora nad poslovanjem rezidentov in nerezidentov iz njihove pristojnosti;
– organizacijo skupnih nadzorov;
– obveščanje o nepravilnostih, ki jih organi nadzora ugotovijo pri opravljanju nadzora, če so te ugotovitve pomembne tudi za delo drugih organov nadzora in
– obveščanje o drugih skupnih aktivnostih, ki prispevajo k usklajenemu izvajanju nadzora, povečanju učinkovitosti delovanja organov nadzora in k povečanju učinkovitosti delovanja finančnega trga.
3. člen
(1) Z namenom medsebojnega obveščanja in posvetovanja, se predstavniki organov nadzora sestajajo najmanj enkrat na tri mesece, po potrebi pa tudi pogosteje.
(2) Dolžnost sklicevanja rednih in morebitnih izrednih skupnih sestankov, priprave zapisnika in letnega poročila vsako leto preide na drug organ nadzora.
(3) Na skupnih sestankih predstavniki organov nadzora načrtujejo in usklajujejo skupne nadzore in se posvetujejo o drugih posamičnih zadevah, ki se nanašajo na delo dveh ali vseh organov nadzora ter o drugih skupnih aktivnostih.
(4) Predstavniki organov nadzora so se prvič dolčni sestati v prvem trimesečju od začetka veljavnosti tega pravilnika.
4. člen
(1) Organi nadzora so dolčni redno obveščati o nepravilnostih, ki jih pri opravljanju nadzora ugotovijo, če so te ugotovitve pomembne tudi za delo drugih organov nadzora.
(2) Kadar organ nadzora pri izvajanju nalog nadzora ugotovi, da bi pri nadzoru moral sodelovati tudi drug organ nadzora, mora le-tega brez odlašanja obvestiti. V takšnem primeru so organi nadzora dolčni v roku tridesetih dni od dneva prejema obvestila določiti čas izvedbe pregleda pri relevantnem subjektu nadzora.
5. člen
(1) Zahteva za posredovanje podatkov mora biti podana v pisni obliki in mora vsebovati namen, za katerega organ nadzora v postopku opravljanja nalog nadzora potrebuje zahtevane podatke.
(2) Organ nadzora je dolžan v roku petnajstih dni posredovati zahtevane podatke iz 57. člena zakona o deviznem poslovanju.
Kadar podatkov v roku ne more posredovati, je dolžan v istem roku o tem obvestiti organ nadzora, ki je podatke zahteval ter hkrati navesti, kdaj jih bo posredoval.
6. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 421-28/99
Ljubljana, dne 21. junija 1999.
Mitja Gaspari l. r.
Minister
za finance

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti