Uradni list

Številka 45
Uradni list RS, št. 45/1999 z dne 11. 6. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 45/1999 z dne 11. 6. 1999

Kazalo

2214. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za zaselek "Pri cesti" v Krajevni skupnosti Novaki, za ureditev ceste, stran 5424.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), sklepa o razpisu referenduma za zaselek “Pri cesti” v Krajevni skupnosti Novaki (Uradni list RS, št. 28/99) je Svet krajevne skupnosti Novaki na seji dne 19. 5. 1999 sprejel
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka za zaselek “Pri cesti” v Krajevni skupnosti Novaki, za ureditev ceste
1. člen
Za zaselek “Pri cesti” v Krajevni skupnosti Novaki, in sicer od hišne številke Gorenji Novaki 32 do hišne številke Gorenji Novaki 42, se uvede krajevni samoprispevek v denarju za financiranje dokončne ureditve odvodnjavanje zgornjega ustroja ter asfaltacije lokalne ceste v zaselku “Pri cesti”.
2. člen
Krajevni samoprispevek se uvede za obdobje štirih let, in sicer od 1. 7. 1999 do 30. 6. 2003.
3. člen
Sredstva, zbrana s krajevnim samoprispevkom, se bodo uporabila za dokončno ureditev odvodnjavanja zgornjega ustroja ter asfaltacije lokalne ceste v zaselku “Pri cesti”, in sicer od odcepa pri hišni številki Gorenji Novaki 28, do “Gabivnc”.
S krajevnim samoprispevkom bo zbranih ca. 4,000.000 SIT, preostala sredstva bodo zagotovljena iz razpisnih sredstev občinskega proračuna (B program), z lastnim delom krajanov ter s prispevki in donacijami fizičnih oseb.
4. člen
Krajevni samoprispevek bodo plačevali krajani po naslednjem:
– vsi zaposleni po stopnji 5% od osebnih dohodkov, zmanjšanim za davke in prispevke od OD,
– upokojenci po stopnji 5% od mesečne pokojnine, ki je osnova za davek od osebnih prejemkov, zmanjšane za prispevke in davke,
– krajani, ki samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost, po stopnji 5% od bruto osnove za obračun prispevkov za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje,
– krajani, ki so zavezanci za davek od kmetijske dejavnosti, po stopnji 9% od letnega katastrskega dohodka negozdnih in gozdnih površin.
5. člen
Sredstva krajevnega samoprispevka se bodo zbirala na posebnem računu Krajevne skupnosti Novaki. S sredstvi, ki se bodo zbirala na računu, bo upravljal gradbeni odbor, ki je odgovoren za pravilno in namensko uporabo sredstev.
Svet KS Novaki je dolžan o zbranih in porabljenih sredstvih najmanj enkrat na pol leta poročati na zboru krajanov.
6. člen
Krajevni samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin.
Kmetom in obrtnikom bo krajevni samoprispevek obračunavala in odtegovala DURS, Davčni urad Nova Gorica, izpostava Idrija v okviru svojih pristojnosti.
7. člen
Zavezancem se zneski krajevnega samoprispevka odštevajo od osnove za dohodnino (7. člen zakona o dohodnini, Uradni list RS, št. 71/93, 2/94, 7/95).
8. člen
Ta sklep se objavi v Uradnem listu RS, uporabljati pa se začne s 1. 7. 1999.
Novaki, dne 19. maja 1999.
Predsednik
Sveta KS Novaki
Ivan Peternelj l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti