Uradni list

Številka 41
Uradni list RS, št. 41/1999 z dne 1. 6. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 41/1999 z dne 1. 6. 1999

Kazalo

2078. Odlok o plačevanju odškodnine in nadomestila za razvrednotenje okolja ali nevarnosti za okolje na odlagališču komunalnih odpadkov v Puconcih, stran 4990.

Na podlagi 78. člena zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 32/93) in na podlagi 51.c člena zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 74/98) je Občinski svet občine Puconci na 1. izredni seji dne 11. 2. 1999 sprejel
O D L O K
o plačevanju odškodnine in nadomestila za razvrednotenje okolja ali nevarnosti za okolje na odlagališču komunalnih odpadkov v Puconcih
I. UVODNA DOLOČBA
1. člen
S tem odlokom se določa plačevanje odškodnine in nadomestila za razvrednotenje okolja ali nevarnosti za okolje na odlagališču komunalnih odpadkov v Puconcih, sedanji Občini Puconci.
II. VIŠINA IN NAČIN PLAČEVANJA ODŠKODNINE
2. člen
Povzročitelj razvrednotenja okolja in nevarnosti za okolje na odlagališču komunalnih odpadkov, posamezna gospodinjstva, industrija in ostali koristniki odlagališča plačujejo odškodnino v višini:
– posamezna gospodinjstva 10%,
– industrija in ostali koristniki (kontejnerski odvoz) 20%, od vrednosti odvoza odpadkov.
3. člen
Način in rok nakazila bodo urejeni v pogodbi, sklenjeni in dogovorjeni med Občino Puconci in pooblaščenim podjetjem za odvoz komunalnih odpadkov.
4. člen
Pooblaščeno podjetje za odvoz komunalnih odpadkov zaračunava odškodnino povzročiteljem kot dodatno postavko na računu za plačilo odvoza odpadkov.
5. člen
Zbrana sredstva so namenska. Uporabljajo se za sofinanciranje ter vzdrževanje infrastrukturnih objektov v k.o. Puconci in k.o. Vaneča.
III. KONČNE DOLOČBE
6. člen
Ta odlok velja do sprejetja ustreznega državnega predpisa, ki bo urejal plačevanje odškodnine za razvrednotenje okolja.
7. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
8. člen
Z veljavnostjo tega odloka preneha veljati odlok o plačevanju odškodnine in nadomestila za razvrednotenje okolja ali nevarnosti za okolje na odlagališču komunalnih odpadkov v Puconcih (Uradni list RS, št. 27/95).
Št. 35206-5/99
Puconci, dne 11. februarja 1999.
Župan
Občine Puconci
Ludvik Novak l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti