Uradni list

Številka 41
Uradni list RS, št. 41/1999 z dne 1. 6. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 41/1999 z dne 1. 6. 1999

Kazalo

2056. Odlok o spremembi odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega in vzgojno-varstvenega zavoda Osnovna šola Cerkno, stran 4964.

Na podlagi 3. člena zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91 in 8/96), 40., 41., 44., 45. in 140. člena zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 12/96, 23/96), ter 25. člena statuta Občine Cerkno (Uradni list RS, št. 48/95), je Občinski svet občine Cerkno na 3. seji z dne 24. 2. 1999 sprejel
O D L O K
o spremembi odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega in vzgojno-varstvenega zavoda Osnovna šola Cerkno
1. člen
V odloku o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega in vzgojno-varstvenega zavoda Osnovna šola Cerkno (Uradni list RS, št. 17/97) se 1. člen spremeni tako, da glasi:
“S tem odlokom Občina Cerkno, s sedežem Platiševa ul. 9, Cerkno (v nadaljevanju: ustanovitelj) ustanavlja na področju osnovnega šolstva ter vzgoje in varstva predšolskih otrok javni vzgojno-izobraževalni in vzgojno-varstveni zavod Osnovna šola Cerkno (v nadaljevanju: zavod), v čigar sestavo sodijo:
– Podružnična šola Novaki,
– Podružnična šola Šebrelje,
– Enota vrtec Cerkno.
Ustanoviteljske pravice izvršuje Občinski svet občine Cerkno.”
2. člen
Spremeni se 2. člen tako, da glasi:
“Zavod posluje pod imenom: Osnovna šola Cerkno.
Sedež zavoda: Bevkova ul. 26, Cerkno.
Skrajšano ime zavoda: OŠ Cerkno.
V sestavo OŠ Cerkno sodijo:
– Podružnična šola Novaki,
– Podružnična šola Šebrelje,
– Enota vrtec Cerkno.
Zavod lahko po predhodnem soglasju z ustanoviteljem organizira delo v novi podružnični šoli, enoti vrtca ali ukine obstoječo, če so za to podani zakonski razlogi.
Sprememba organiziranosti se uredi z odlokom.”
3. člen
Doda se nov 3.a. člen, ki glasi:
“Zavod OŠ Cerkno deluje v objektu, ki je bil z prispevkom borcev in udeležencev NOB, zamejskih Slovencev, gospodarskih organizacij, šolske mladine in občanov, zgrajen kot spomenik NOB. Objekt se kot spomenik NOB obeleži na javnem mestu na objektu.”
4. člen
Dopolni se 9. člen odloka tako, da glasi:
“Zavod je ustanovljen za opravljanje osnovnošolskega izobraževanja in vzgojo in varstvo predšolskih otrok za šolski okoliš, ki obsega območje naselij: Bukovo, Cerkljanski Vrh, Cerkno, Čeplez, Dolenji Novaki, Gorenji Novaki, Gorje, Jagršče, Jesenica, Labinje, Orehek, Planina pri Cerknem, Poče, Podlanišče, Podpleče, Police, Poljane, Ravne pri Cerknem, Reka, Straža, Šebrelje, Trebenče, Zakojca, Zakriž, Laznica.
Matična enota je Osnovna šola Cerkno, kjer je sedež zavoda. V matični enoti se vpisuje otroke v osnovno šolo in dnevno varstvo in druge oblike oskrbe otrok za celoten zavod.
Podružnični šoli obsegata naslednja območja naselij:
Podružnična šola Novaki: Dolenji in Gorenji Novaki,
Podružnična šola Šebrelje: Šebrelje.”
5. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 601-0001/97
Cerkno, dne 24. februarja 1999.
Župan
Občine Cerkno
Jurij Kavčič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti