Uradni list

Številka 36
Uradni list RS, št. 36/1999 z dne 14. 5. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 36/1999 z dne 14. 5. 1999

Kazalo

1789. Pravilnik o spremembi in dopolnitvah pravilnika o kakovosti zaklanih prašičev in kategorizaciji svinjskega mesa, stran 4225.

Na podlagi 6. člena zakona o standardizaciji (Uradni list RS, št. 1/95) in 99. člena zakona o upravi (Uradni list RS, št. 67/94, 20/95 – odl. US in 29/95) izdaja minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
P R A V I L N I K
o spremembi in dopolnitvah pravilnika o kakovosti zaklanih prašičev in kategorizaciji svinjskega mesa
1. člen
V pravilniku o kakovosti zaklanih prašičev in kategorizaciji svinjskega mesa (Uradni list RS, št. 68/95, 53/96 in 71/97) se za četrto alineo 2. točke 11. člena doda nova peta alinea, ki se glasi:
“– stopnjo ohlajenosti v skladu z 9. členom tega pravilnika;”.
Sedanja peta alinea postane šesta alinea.
Drugi stavek tretjega odstavka se spremeni tako, da se glasi:
“Če je svinjsko meso v trupih, polovicah ali osnovnih delih polovice razstavljeno v prodajnem prostoru, mora biti deklarirano tako, da so v deklaraciji za trupe in polovice vpisani podatki iz druge, tretje in pete alinee 1. točke prvega odstavka tega člena, za osnovne dele polovice in manjše kose mesa pa podatki iz prve, druge, četrte, pete in šeste alinee 2. točke prvega odstavka tega člena.”.
Za tretjim odstavkom se doda nov četrti odstavek, ki se glasi:
“Če prodajalec prodaja v istem prostoru domače in uvoženo svinjsko meso, mora na prodajnem prostoru, vidno ločiti uvoženo meso od domačega. Na prodajnem pultu oziroma v vitrinah mora biti meso fizično ločeno.”.
Sedanja četrti in peti odstavek postaneta peti in šesti odstavek.
Za petim odstavkom se doda nov šesti odstavek, ki se glasi:
»Tisti ki uvažajo in prodajajo uvoženo prašičje meso oziroma meso uvoženih prašičev ter njihove užitne dele morajo voditi evidenco na obrazcu, ki je priloga tega pravilnika in njegov sestavni del in vsebuje: datum prevzema pošiljke oziroma prodaje, št. dobavnice oziroma št. ECL dokumenta za uvoznika, enotno carinsko tarifo (9 mest), dobavo v kilogramih, ime oziroma firmo in naslov oz. sedež kupca predelave (ne velja za maloprodajo), ime osnovnega dela, prodajo oziroma predelavo, kalo in zalogo.«.
2. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 305-014/92
Ljubljana, dne 13. maja 1999.
Ciril Smrkolj l. r.
Minister za kmetijstvo,
gozdarstvo in prehrano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti