Uradni list

Številka 28
Uradni list RS, št. 28/1999 z dne 22. 4. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 28/1999 z dne 22. 4. 1999

Kazalo

1368. Sklep o razpisu krajevnega samoprispevka za zaselek "Pri cesti" v Krajevni skupnosti Novaki, stran 3162.

Na podlagi 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) je Svet KS Novaki na seji dne 14. 11. 1998 sprejel
S K L E P
o razpisu krajevnega samoprispevka za zaselek “Pri cesti” v Krajevni skupnosti Novaki
1. člen
Razpiše se referendum za uvedbo krajevnega samoprispevka za zaselek “Pri cesti” v Krajevni skupnosti Novaki, in sicer od hišne številke Gorenji Novaki 32 do hišne številke Gorenji Novaki 42.
2. člen
Sredstva krajevnega samoprispevka se bodo uporabila za dokončno ureditev odvodnjavanja zgornjega ustroja ter asfaltacije lokalne ceste v zaselku “Pri cesti”, in sicer od odcepa pri hišni številki Gorenji Novaki 28 do “Gabivnc”.
3. člen
Referendum bo v nedeljo, dne 16. maja 1999 od 7. do 19. ure v prostorih Osnovne šole Novaki.
4. člen
Krajevni samoprispevek se uvede za obdobje štirih let, in sicer od 1. 7. 1999 do 30. 6. 2003.
5. člen
Sredstva, zbrana s krajevnim samoprispevkom, se bodo uporabila za dokončno ureditev odvodnjavanja zgornjega ustroja ter asfaltacije lokalne ceste v zaselku “Pri cesti”, in sicer od odcepa pri hišni številki Gorenji Novaki 28 do “Gabinc”. S krajevnim samoprispevkom bo zbranih ca. 4,000.000 SIT, preostala sredstva bodo zagotovljena iz razpisnih sredstev občinskega proračuna (B program), z lastnim delom krajanov ter s prispevki in donacijami fizičnih oseb.
6. člen
Pravico glasovanja na referendumu imajo krajani, ki so vpisani v splošni volilni imenik za zaselek “Pri cesti” v Krajevni skupnosti Novaki, in sicer od hišne številke Gorenji Novaki 32 do vključno hišne številke Gorenji Novaki 42.
Pravico glasovanja imajo tudi krajani omenjenega območja, ki še niso vpisani v splošni volilni imenik, so pa zaposleni in prejemajo plačo.
7. člen
Krajevni samoprispevek bodo plačevali krajani po naslednjem:
– vsi zaposleni po stopnji 5% od osebnih dohodkov, zmanjšanih za davke in prispevke iz osebnih dohodkov;
– upokojenci po stopnji 5% od mesečne pokojnine, ki je osnova za davek od osebnih prejemkov, zmanjšane za prispevke in davke;
– krajani, ki samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost po stopnji 5% od bruto osnove za obračun prispevkov za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje;
– krajani, ki so zavezani za davek od kmetijske dejavnosti po stopnji 9% od letnega katastrskega dohodka negozdnih in gozdnih površin.
8. člen
Sredstva krajevnega samoprispevka se bodo zbirala na posebnem računu Krajevne skupnosti Novaki. S sredstvi, ki se bodo zbirala na računu, bo upravljal gradbeni odbor, ki je odgovoren za pravilno in namensko uporabo sredstev.
Svet krajevne skupnosti Novaki je dolžan o zbranih in porabljenih sredstvih najmanj enkrat na pol leta poročati na zboru krajanov.
9. člen
Krajevni samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin.
Kmetom in obrtnikom bo krajevni samoprispevek obračunavala in odtegovala DURS, Davčni urad Nova Gorica, izpostava Idrija, v okviru svojih pristojnosti.
10. člen
Pravilnost obračunavanja in odvajanja krajevnega samoprispevka kontrolira Agencija za plačilni promet, nadziranje in informiranje RS ter DURS, Davčni urad Nova Gorica, izpostava Idrija, v okviru svojih pristojnosti.
11. člen
Zavezancem se zneski krajevnega samoprispevka odštevajo od osnove za dohodnino.
12. člen
Na referendumu glasujejo krajani, ki so navedeni v 6. členu.
Za postopek izvedbe referenduma se uporabljajo določbe zakona o referendumu in o ljudski iniciativi. Volilna komisija, ki jo imenuje Svet krajevne skupnosti Novaki, bo vodila postopek, ugotovila rezultate glasovanja in podala poročilo o izidu referenduma, ki se objavi v Uradnem listu RS.
13. člen
Na referendumu se glasuje neposredno in tajno z glasovnico, na kateri je naslednje besedilo:
KRAJEVNA SKUPNOST NOVAKI
                              Zaselek “Pri cesti”
                             G L A S O V N I C A
Na referendumu dne 16. maja 1999 o uvedbi krajevnega samoprispevka v naselju “Pri cesti” za financiranje dokončne ureditve odvodnjavanja zgornjega ustroja ter asfaltalcijo lokalne ceste v zaselku “Pri cesti”, in sicer od odcepa pri hišni številki Gorenji Novaki 28 do “Gabivnc”,
g l a s u j e m
                         ZA                                  PROTI
Glasujete tako, da obkrožite besedo ZA, če se strinjate z uvedbo krajevnega samoprispevka oziroma besedo PROTI, če se z uvedbo krajevnega samoprispevka ne strinjate.
14. člen
Ta sklep se objavi v Uradnem listu RS ter na krajevno običajen način, veljati pa začne z dnem objave v Uradnem listu RS.
Novaki, dne 6. aprila 1999.
Predsednik
Sveta KS Novaki
Ivan Peternelj l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti