Uradni list

Številka 13
Uradni list RS, št. 13/1999 z dne 5. 3. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 13/1999 z dne 5. 3. 1999

Kazalo

677. Uredba o začasni zagotovitvi dodatnih sredstev finančne izravnave občinam, ki ne dosegajo 75 odstotkov izračunanega obsega primerne porabe za občino, stran 1290.

Na podlagi 25. člena zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o financiranju občin (Uradni list RS, št. 56/98) in 21. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93, 71/94, 23/96 in 47/97) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o začasni zagotovitvi dodatnih sredstev finančne izravnave občinam, ki ne dosegajo 75 odstotkov izračunanega obsega primerne porabe za občino
1. člen
Ta uredba sistemsko ureja zagotavljanje dodatnih sredstev finančne izravnave občinam, ki ne dosegajo 75 odstotkov izračunanega obsega primerne porabe za občino v posameznem proračunskem letu, do 31. decembra 2002.
2. člen
Obseg dodatnih sredstev finančne izravnave se posamezni občini zagotovi v višini 2/3 od razlike med izračunanim 75% obsegom primerne porabe za občino in razpoložljivimi prihodki občine.
Razpoložljive prihodke občine predstavlja vsota ocenjenih lastnih prihodkov občine za pokrivanje primerne porabe in pripadajočih sredstev finančne izravnave po drugem odstavku 14. člena zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o financiranju občin (v nadaljnjem besedilu: zakon). Pri oceni lastnih prihodkov občine se upoštevajo določbe prvega odstavka 16. člena zakona.
3. člen
Občini, ki po drugem odstavku prejšnjega člena do 30. septembra 1999 ne bo sprejela predpisa, po katerem bo uvedla najmanj povprečno stopnjo davčnih in nedavčnih dajatev za obveznosti, za katere obstajajo zakonite osnove in o tem obvestila Ministrstvo za finance, se bo finančna izravnava ustrezno znižala.
Dodatna sredstva finančne izravnave se bodo občini iz prvega odstavka tega člena priznala le v višini 70 odstotkov od izračunane razlike finančne izravnave do 75 odstotkov izračunanega obsega primerne porabe za občino.
4. člen
Občini, ki bo skladno s tretjim odstavkom 16. člena zakona uveljavila povečanje lastnih prihodkov s sredstvi iz naslova samoprispevka, se zagotovijo dodatna sredstva finančne izravnave. Pri izračunu dodatnih sredstev finančne izravnave iz tega naslova se lahko upoštevajo vsa sredstva samoprispevka ali pa samo določen del, vendar največ v takem obsegu, da skupna razpoložljiva sredstva (lastni prihodki in finančna izravnava) ne presegajo izračunanega obsega primerne porabe za občino.
5. člen
Ta uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 400-15/99-1
Ljubljana, dne 4. marca 1999.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti