Uradni list

Številka 12
Uradni list RS, št. 12/1999 z dne 26. 2. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 12/1999 z dne 26. 2. 1999

Kazalo

611. Odlok o ustanovitvi, območju in sedežu policijskih uprav v Republiki Sloveniji, stran 1142.

Na podlagi drugega odstavka 7. člena zakona o policiji (Uradni list RS, št. 49/98 in 66/98) izdaja Vlada Republike Slovenije
O D L O K
o ustanovitvi, območju in sedežu policijskih uprav v Republiki Sloveniji
1. člen
Za opravljanje določenih nalog policije se za posamezna območja Republike Slovenije kot območne organizacijske enote policije ustanovijo policijske uprave, in sicer:
1. Policijska uprava Celje, s sedežem v Celju, za območje upravnih enot: Celje, Laško, Mozirje, Slovenske Konjice, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Velenje in Žalec.
2. Policijska uprava Koper, s sedežem v Kopru, za območje upravnih enot: Izola, Koper, Piran in Sežana.
3. Policijska uprava Kranj, s sedežem v Kranju, za območje upravnih enot: Jesenice, Kranj, Radovljica, Škofja Loka in Tržič.
4. Policijska uprava Krško, s sedežem v Krškem, za območje upravnih enot Brežice, Krško in Sevnica.
5. Policijska uprava Ljubljana, s sedežem v Ljubljani, za območje upravnih enot: Domžale, Grosuplje, Hrastnik, Kamnik, Kočevje, Litija, Ljubljana, Logatec, Ribnica, Trbovlje, Vrhnika in Zagorje.
6. Policijska uprava Maribor, s sedežem v Mariboru, za območje upravnih enot: Lenart, Maribor, Ormož, Pesnica, Ptuj, Ruše in Slovenska Bistrica.
7. Policijska uprava Murska Sobota, s sedežem v Murski Soboti, za območje upravnih enot: Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota.
8. Policijska uprava Nova Gorica, s sedežem v Novi Gorici, za območje upravnih enot: Ajdovščina, Idrija, Nova Gorica in Tolmin.
9. Policijska uprava Novo mesto, s sedežem v Novem mestu, za območje upravnih enot: Črnomelj, Metlika, Novo mesto in Trebnje.
10. Policijska uprava Postojna, s sedežem v Postojni, za območje upravnih enot Cerknica, Ilirska Bistrica in Postojna.
11. Policijska uprava Slovenj Gradec, s sedežem v Slovenj Gradcu, za območje upravnih enot: Dravograd, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec.
2. člen
Z dnem, ko začne veljati ta odlok, preneha veljati odlok o ustanovitvi uprav za notranje zadeve v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 33/91).
3. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 231-01/99-1
Ljubljana, dne 25. februarja 1999.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti