Uradni list

Številka 89
Uradni list RS, št. 89/1998 z dne 23. 12. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 89/1998 z dne 23. 12. 1998

Kazalo

4657. Program priprave sprememb in dopolnitev prostorsko ureditvenih pogojev (PUP) za območje Občine Ribnica, stran 8527.

Na podlagi 34. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) in 21. člena statuta Občine Ribnica (Uradni list RS, št. 44/95 in 41/96) je Občinski svet občine Ribnica na seji 13. novembra sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev prostorsko ureditvenih pogojev (PUP) za območje Občine Ribnica
1. člen
S tem programom se določa priprava sprememb in dopolnitev PUP za vse krajevne skupnosti na območju Občine Ribnica, nosilca aktivnosti in koordinatorja postopka, subjekte, ki sodelujejo pri pripravi dopolnitev PUP, roki izdelave ter sredstva potrebna njihovo izdelavo.
2. člen
Spremembe in dopolnitve prostorsko ureditvenih pogojev za krajevne skupnosti se pripravijo po postopku in smiselni vsebini, kot je predpisana z zakonom o urejanju naselij in drugih posegov v prostor – v nadaljevanju: ZUNDPP in navodilom o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85).
3. člen
Predhodno pripravljene strokovne podlage in veljavna planska in urbanistična dokumentacija, ki se morajo upoštevati pri pripravi sprememb in dopolnitev PUP za vse krajevne skupnosti na območju Občine Ribnica so:
– prostorske sestavine dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana Občine Ribnica (SDL, št. 12/87, 18/88 in 11/90, 10/91 ter Uradni list RS, št. 8/96 in 27/98),
– prostorsko ureditveni pogoji za območje planske celote R1 – KS Sv. Gregor in R2 – KS Velike Poljane (SDL, št. 4/91),
– prostorsko ureditveni pogoji za območje planskih celot R3 KS Sodražica in R 6 KS Dolenja vas (SDL, št. 20/89),
– prostorsko ureditveni pogoji za območje planske celote R5 KS Ribnica (SDL, št. 16/88 in Uradni list RS, št. 21/93),
– prostorsko ureditveni pogoji za plansko celoto R7 – del KS Ribnica (Uradni list RS, št. 8/96).
4. člen
V skladu z ZUNDPP in podzakonskim navodilom se za izdelavo osnutka sprememb in dopolnitev PUP za vse krajevne skupnosti na območju Občine Ribnica pripravijo potrebne strokovne podlage.
5. člen
Nosilec strokovnih aktivnosti pri pripravi in izdelavi sprememb in dopolnitev PUP za vse krajevne skupnosti na območju Občine Ribnica se določi strokovna organizacija izbrana na podlagi javnega razpisa ali z neposrednim naročilom (v skladu z zakonom o javnih naročilih).
Kot koordinator postopka pa se določi župan in strokovni delavci oddelka za okolje in prostor Občine Ribnica.
6. člen
Organi in organizacije, ki morajo podati predhodne pogoje in mnenja za pripravo osnutka sprememb in dopolnitev PUP za vse krajevne skupnosti na območju Občine Ribnica ter soglasja k dopolnjenemu osnutku sprememb in dopolnitev PUP za vse krajevne skupnosti na območju Občine Ribnica so:
1. Ministrstvo za promet in zveze, Direkcija RS za ceste,
2. Ministrstvo za zdravstvo, Zdravstveni inšpektorat RS, območna enota Ljubljana, izpostava Ribnica,
3. Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Ljubljana, Linhartova 13,
4. Ministrstvo za obrambo, Uprava za civilno obrambo, Ljubljana, Kardeljeva ploščad 25,
5. Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava RS za varstvo narave – izpostava Ljubljana,
6. Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Kočevje, Rožna ul. 39,
7. Kmetijski zavod Ljubljana, Kmetijska svetovalna služba Ribnica,
8. Cestno podjetje Novo mesto, Ljubljanska 47, Področje vzdrževanja cest,
9. Komunala Ribnica,
10. Hydrovod Kočevje-Ribnica,
11. JP Elektro Ljubljana p.o., PE Elektro Kočevje, Cesta na Trato 6,
12. Telekom Slovenije, PE Ljubljana, Cigaletova 10 (Investicijsko-tehnična služba),
13. Pošta Slovenije,
14. Slovenske železnice Ljubljana, Kolodvorska 11,
15. Ljubljanski regionalni zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine Ljubljana, Tržaška ulica,
16. Krajevne skupnosti.
Kolikor se v postopku priprave posebnih strokovnih podlag za spremembe in dopolnitve prostorskih ureditvenih pogojev za vse KS na območju Občine Ribnica ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja, pogoje ali soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se ta pridobijo v postopku.
7. člen
1. Izdelava osnutka sprememb in dopolnitev PUP na območju Občine Ribnica se dostavi občinskemu svetu najkasneje v 90. dneh po pridobitvi mnenj in pogojev soglasodajalcev.
2. Občinski svet občine Ribnica na seji po obravnavi osnutka sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka dopolnitev PUP za vse KS na območju Občine Ribnica. Sklep o javni razgrnitvi se objavi v Uradnem listu RS.
3. V času javne razgrnitve, ki se izvede na sedežu Občine Ribnica in na sedežih vseh krajevnih skupnosti in bo trajala najmanj 30 dni od dneva objave sklepa o javni razgrnitvi, se izvede.
4. Javna obravnava v vseh krajevnih skupnostih.
5. Občani, organi in organizacije, krajevne skupnosti ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti krajani lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve.
6. Po končani javni razgrnitvi pripomb iz javnih razprav in obravnav in pisnih pripomb fizičnih in pravnih oseb pripravi izdelovalec strokovno poročilo, ki ga obravnava občinski svet in odloča o pripombah.
7. Z zavzetjem stališč do pripomb in predlogov podanih na javni razgrnitvi občinski svet nalaga nosilcu strokovnih aktivnosti, da pripravi usklajen predlog sprememb in dopolnitev PUP za vse KS na območju Občine Ribnica.
8. Občinski svet sprejme predlog sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za vse KS na območju Občine Ribnica z odlokom.
8. člen
Za pripravo sprememb in dopolnitev PUP za vse KS na območju Občine Ribnica predvidevamo proračunska sredstva iz postavke planske dokumentacije.
9. člen
Ta program začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 350-01-14/98
Ribnica, dne 2. novembra 1998.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Ribnica
mag. Andrej Mate l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti