Uradni list

Številka 89
Uradni list RS, št. 89/1998 z dne 23. 12. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 89/1998 z dne 23. 12. 1998

Kazalo

4597. Sklep o dopolnitvi sklepa o natančnejši določitvi pogojev in postopka za pridobitev dovoljenj in soglasij za poslovanje bank in hranilnic pri Banki Slovenije, stran 8488.

Na podlagi drugega odstavka 15. člena zakona o bankah in hranilnicah (Uradni list RS, št. 1/91-I, 38/92 in 46/93) in drugega odstavka 20. člena zakona o Banki Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I) izdaja Svet Banke Slovenije
S K L E P
o dopolnitvi sklepa o natančnejši določitvi pogojev in postopka za pridobitev dovoljenj in soglasij za poslovanje bank in hranilnic pri Banki Slovenije
1
V 9. točki sklepa o natančnejši določitvi pogojev in postopka za pridobitev dovoljenj in soglasij za poslovanje bank in hranilnic pri Banki Slovenije (Uradni list RS, št. 53/94 in 2/95) se dodajo novi drugi, tretji, četrti in peti odstavek, ki se glasijo:
»V primeru ustanovitve podružnice banke države članice mora vloga za pridobitev dovoljenja iz 8. točke tega sklepa vsebovati podatke iz prvega odstavka te točke, s tem, da se z višino kapitala iz 5. podtočke razume:
1. višina varstvenega depozita in/ali prvovrstna garancija banke države članice za vse sprejete obveznosti podružnice na področju Republike Slovenije,
2. opis sistema jamstva za vloge, v katerega je vključena banka države članice in navedba obsega in ravni jamstva, ki bo veljal za podružnico v Republiki Sloveniji ter dokazi o zavarovalnem sistemu matične države in pravicah gostujoče države, ki izhajajo iz takega sistema.
Banka države članice iz drugega odstavka te točke je banka s sedežem na območju države članice Evropskih skupnosti, ki delujejo v okviru Evropske unije.
Varstveni depozit iz prve podtočke drugega odstavka te točke so vplačana denarna sredstva najmanj v višini predpisanega kapitala, potrebnega za ustanovitev banke v Republiki Sloveniji. Varstveni depozit vplača banka države članice pri banki s sedežem v Republiki Sloveniji pred izdajo dovoljenja iz 8. točke tega sklepa.
Raven in obseg jamstva za vloge pri podružnici banke države članice iz druge podtočke drugega odstavka te točke ne smeta presegati ravni in obsega, ki velja v Republiki Sloveniji.
2
Doda se nova, 10.a točka, ki se glasi:
»Podružnica tuje banke mora za odpiranje poslovnih enot v Republiki Sloveniji pridobiti predhodno soglasje Banke Slovenije.«
3
Doda se nova, 20a. točka, ki se glasi:
»Določila 19. in 20. točke veljajo smiselno tudi za poslovodjo podružnice tuje banke.«
4
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 8. decembra 1998.
Predsednik
Sveta Banke Slovenije
Guverner
dr. France Arhar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti