Uradni list

Številka 84
Uradni list RS, št. 84/1998 z dne 11. 12. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 84/1998 z dne 11. 12. 1998

Kazalo

4329. Odredba o izobrazbi predavateljev in drugih strokovnih delavcev v programu za pridobitev višje strokovne izobrazbe Poštni promet, stran 7104.

Na podlagi 92. člena zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list Republike Slovenije, št. 12/96) minister za šolstvo in šport izdaja
O D R E D B O
o izobrazbi predavateljev in drugih strokovnih delavcev v programu za pridobitev višje strokovne izobrazbe Poštni promet
1. člen
Na podlagi posebnega dela programa za pridobitev višje strokovne izobrazbe POŠTNI PROMET (VIŠ), 18. junija 1998 ga je določil Strokovni svet Republike Slovenije za poklicno in strokovno izobraževanje, se predpišejo izobrazbeni pogoji, ki jih morajo izpolnjevati predavatelji višjih šol in drugi strokovni delavci.
2. člen
1. strokovna terminologija v tujem jeziku
Predavatelj predmeta strokovna terminologija v tujem jeziku je lahko, kdor je končal enopredmetni ali dvopredmetni študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ustreznega tujega jezika.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal enopredmetni ali dvopredmetni študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ustreznega tujega jezika.
2. poslovno sporazumevanje in vodenje
Predavatelj predmeta poslovno sporazumevanje in vodenje je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz komunikologije, ekonomije, organizacije dela, psihologije, sociologije ter pedagogike.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz komunikologije, psihologije, sociologije, pedagogike, ekonomije ter organizacije dela oziroma visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela, menedžmenta, podjetništva, poslovodenja in upravljanja.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije ter organizacije dela.
3. ekonomika in menedžment podjetij
Predavatelj predmeta ekonomika in menedžment podjetij je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela ter gospodarskega inženirstva.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela ter gospodarskega inženirstva oziroma visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela, menedžmenta, podjetništva, poslovodenja in upravljanja.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije ter organizacije dela.
4. varnost in varstvo pri delu
Predavatelj predmeta varnost in varstvo pri delu je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe iz varstva pri delu in požarnega varstva ali univerzitetne izobrazbe iz tehnologije prometa ter elektrotehnike.
5. računalništvo in informatika
Predavatelj predmeta računalništvo in informatika je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike, matematike, elektrotehnike ter gospodarskega inženirstva.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike, matematike, elektrotehnike ter gospodarskega inženirstva ali visoke strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike ter praktične matematike.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike ter elektrotehnike.
6. pogodbeno pravo
Predavatelj predmeta pogodbeno pravo je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz prava.
7. poglavja iz statistike in poslovne matematike
Predavatelj predmeta poglavja iz statistike in poslovne matematike je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije, matematike ter organizacije dela.
8. trženje in kakovost storitev
Predavatelj predmeta trženje in kakovost storitev je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije, gospodarskega inženirstva ter organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije, gospodarskega inženirstva ter organizacije dela ali visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije, gospodarskega inženirstva, organizacije dela ter menedžmenta.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije ter organizacije dela.
9. organizacija poštne dejavnosti
Predavatelj predmeta organizacija poštne dejavnosti je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz tehnologije prometa, organizacije dela ter ekonomije.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz tehnologije prometa, organizacije dela ter ekonomije ali visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije, tehnologije prometa, organizacije dela ter menedžmenta.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije, tehnologije prometa ter organizacije dela.
10. notranji poštni promet
Predavatelj predmeta notranji poštni promet je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz tehnologije prometa ter ekonomije.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne ali visoke strokovne izobrazbe iz tehnologije prometa ter ekonomije.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije ter tehnologije prometa.
11. mednarodni poštni promet
Predavatelj predmetov notranji poštni promet in mednarodni poštni promet je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz tehnologije prometa ter prava.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz tehnologije prometa ter prava ali visoke strokovne izobrazbe iz tehnologije prometa.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz tehnologije prometa.
12. denarno poslovanje
Predavatelj predmeta denarno poslovanje je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije ter tehnologije prometa.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne ali visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije ter tehnologije prometa.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije ter tehnologije prometa.
13. logistika
Predavatelj predmeta logistika je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz tehnologije prometa, organizacije dela, gospodarskega inženirstva ter ekonomije.
14. ekonomika poštnega poslovanja
Predavatelj predmeta ekonomika poštnega poslovanja je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela ter gospodarskega inženirstva.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela ter gospodarskega inženirstva ali visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela, menedžmenta ter gospodarskega inženirstva.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije ter organizacije dela.
15. praktično izobraževanje
Predavatelj – organizator praktičnega izobraževanja – je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela, gospodarskega inženirstva ter tehnologije prometa ali visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela, gospodarskega inženirstva, menedžmenta ter tehnologije prometa.
3. člen
Ne glede na določbe te odredbe je ustrezna tudi izobrazba, pridobljena po podiplomskih študijskih programih za pridobitev specializacije, magisterija oziroma doktorata znanosti z ustreznega področja.
4. člen
Odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 603-93/98
Ljubljana, dne 9. decembra 1998.
dr. Slavko Gaber l. r.
Minister
za šolstvo in šport

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti