Uradni list

Številka 72
Uradni list RS, št. 72/1998 z dne 23. 10. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 72/1998 z dne 23. 10. 1998

Kazalo

3620. Sklep o delni povrnitvi stroškov volilne kampanje za lokalne volitve v Občini Vrhnika, stran 5593.

Na podlagi 24. člena zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94 in 17/97) in 29. člena statuta Občine Vrhnika (Uradni list RS, št. 34/95) je Občinski svet občine Vrhnika na seji 15. 10. 1998 sprejel
S K L E P
o delni povrnitvi stroškov volilne kampanje za lokalne volitve v Občini Vrhnika
I
S tem sklepom se določijo kriteriji za delno povrnitev stroškov volilne kampanje za lokalne volitve v Občini Vrhnika.
II
Zahtevek za delno povrnitev stroškov volilne kampanje za volitve v občinski svet ne sme preseči 25 tolarjev na posameznega volilnega upravičenca v občini.
Zahteva za delno povrnitev stroškov za volilno kampanjo za volitve župana ne sme preseči 20 tolarjev za posameznega volilnega upravičenca v občini. Če pride do ponovitve glasovanja, se zahtevek za delno povrnitev stroškov za volilno kampanjo za kandidata, ki na tem glasovanju kandidira, lahko poveča še za 15 tolarjev na posameznega volilnega upravičenca v občini.
III
Organizatorji volilne kampanje oziroma kandidati za svetnike, katerih listam so pripadali mandati za svetnike v občinskem svetu, imajo pravico do povrnitve stroškov volilne kampanje v višini 25 tolarjev za dobljeni čas, pri čemer skupni znesek povrnjenih stroškov ne sme preseči zneska porabljenih sredstev, razvidnega iz poročila občinskemu svetu in računskemu sodišču.
IV
Do delne povrnitve stroškov volilne kampanje so upravičeni tudi organizatorji volilne kampanje oziroma kandidati za župana, za katere je glasovalo najmanj 5% od skupnega števila volilnih upravičencev, ki so glasovali, in sicer 20 tolarjev na posameznega volilnega upravičenca v občini.
Če se glasovanje ponovi, sta kandidata, ki kandidirata na ponovnem glasovanju, upravičena do povrnitve stroškov v višini 15 tolarjev za dobljeni glas le na podlagi dobljenih glasov na ponovnem glasovanju.
V
Organizatorju volilne kampanje oziroma kandidatu za volitve v občinski svet ali za volitve župana se na njegovo zahtevo povrnejo stroški volilne kampanje iz proračuna Občine Vrhnika v roku 30 dni po predložitvi poročila občinskemu svetu in računskemu sodišču.
VI
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 11/1-032/98
Vrhnika, dne 15. oktobra 1998.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Vrhnika
Brane Jereb l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti