Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/1998 z dne 14. 8. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/1998 z dne 14. 8. 1998

Kazalo

2678. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Rečica ob Savinji, stran 4240.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85), 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), sklepa o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Rečica ob Savinji (Uradni list RS, št. 39/98) in izida glasovanja na referendumu dne 28. 6. 1998, je Svet KS Rečica ob Savinji na seji dne 8. 7. 1998 sprejel
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Rečica ob Savinji
1. člen
Za območje Krajevne skupnosti Rečica ob Savinji v Občini Mozirje se uvede krajevni samoprispevek v denarju za obdobje 5 let, od 1. 10. 1998 do 30. 9. 2003.
2. člen
S krajevnim samoprispevkom se bo predvidoma zbralo 60 mio SIT.
Sredstva, zbrana s krajevnim samoprispevkom, se bodo uporabila namensko za sofinanciranje gradnje popolne osnovne šole na Rečici ob Savinji.
3. člen
Zavezanci za plačilo samoprispevka so občani s stalnim bivališčem na območju KS Rečica ob Savinji, ki obsega naselja: Dol Suha, Grušovlje, Homec, Nizka, Poljane, Prihova, Rečica ob Savinji, Spodnja Rečica, Spodnje Pobrežje, Šentjanž, Trnovec, Varpolje in Zgornje Pobrežje.
4. člen
Samoprispevek se plačuje v naslednji višini:
– 1,6% od neto izplačanih plač, nadomestil in plačil pogodbenega dela,
– 1,5% od neto izplačanih pokojnin in drugih pokojninskih prejemkov,
– 2% od bruto zavarovalne osnove za obračun prispevkov za socialno varnost zavezancev, ki samostojno opravljajo pridobitno dejavnost,
– 6% od katastrskega dohodka kmetijskih in gozdnih zemljišč.
5. člen
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialnovarstvene pomoči, od priznavalnin, od invalidnin, od denarnih nadomestil za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnine, ki ne presega zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo, od štipendij ter nagrad učencev in študentov.
Samoprispevek se ne plačuje od plač, ki ne presegajo zneska z zakonom zajamčene plače.
6. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo izplačevalci – podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci ob izplačilih.
Zavezancem – samostojnim podjetnikom in lastnikom kmetijskih in gozdnih zemljišč samoprispevek obračunava, odmerja, evidentira in vrši izterjavo DURS – davčni urad Velenje, izpostava Mozirje.
7. člen
Sredstva samoprispevka se nakazujejo na posebni žiro račun Krajevne skupnosti Rečica ob Savinji, številka 52810-842-079-82081.
8. člen
S sredstvi krajevnega samoprispevka bo upravljal Svet KS Rečica ob Savinji, ki je odgovoren za namensko porabo sredstev.
Nadzor nad porabo sredstev samoprispevka bo izvajal nadzorni odbor KS Rečica ob Savinji.
9. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS, uporablja pa se od 1. 10. 1998 dalje.
Rečica ob Savinji, dne 8. julija 1998.
Predsednik
Sveta KS Rečica ob Savinji
Jože Kramer l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti