Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/1998 z dne 14. 8. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/1998 z dne 14. 8. 1998

Kazalo

2655. Odlok o podeljevanju priznanj in nagrad Občine Kobarid, stran 4210.

Na podlagi 16. člena statuta Občine Kobarid (Uradno glasilo, št. 8/95) je Občinski svet občine Kobarid na 44. seji dne 23. 7. 1998 sprejel
O D L O K
o podeljevanju priznanj in nagrad Občine Kobarid
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta odlok določa priznanja in nagrade Občine Kobarid in ureja postopek za njihovo podeljevanje.
2. člen
Priznanja in nagrade Občine Kobarid so najvišja priznanja občine za dosežke, ki prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in polnejšemu življenju občanov in dosežke, ki imajo pomen za razvoj in ugled občine, življenje v njej ter podobo krajev.
3. člen
Priznanja in nagrade se podeljujejo občanom, drugim posameznikom, podjetjem, zavodom, društvom, skupinam, združenjem in drugim organizacijam ter skupnostim.
Priznanje je lahko podeljeno tudi posmrtno.
4. člen
Naziv častni občan in plaketo občine se lahko posamezniku, podjetju, zavodu, društvu, skupini, združenju in drugim podeli enkrat. Priznanje in denarno nagrado za različna dejanja pa se lahko podeli večkrat.
II. PRIZNANJA
5. člen
Priznanja občine so:
a) naziv častni občan,
b) plaketa občine,
c) priznanje občine,
d) nagrada občine.
6. člen
O podelitvi priznanj in nagrad Občine Kobarid odloča Občinski svet občine Kobarid na predlog Komisije za priznanja in nagrade (v nadaljevanju: komisija).
a) Naziv častni občan
7. člen
Naziv častnega občana se lahko podeli osebi, katere delo in aktivnosti predstavljajo pomembne zasluge na kateremkoli področju človekove ustvarjalnosti, oziroma osebi, ki je posebno zaslužna za pomembne dosežke pri razvoju občine in kraja.
8. člen
Naziv častni občan se podeli na slavnostni seji občinskega sveta s posebno listino, ki vsebuje besedilo o podelitvi naziva častnega občana Občine Kobarid.
9. člen
Naslov častnega občana se lahko odvzame:
– če je s pravnomočno sodbo obsojen za kaznivo dejanje;
– če se ugotovi okoliščine in dejstva nečastne narave, ki so bile neznane ali zamolčane ob podelitvi naslova častnega občana, bi pa odločilno vplivalo na podelitev, če bi bila takrat znana.
Pobudo občinskemu svetu za odvzem naslova častnega občana lahko dajo: organi občinskega sveta, politične stranke, podjetja, društva, krajevne skupnosti, občani ter druge organizacije in skupnosti.
O odvzemu naslova častnega občana odloča občinski svet na predlog komisije.
b) Plaketa občine
10. člen
Plaketo občine se podeli posameznikom, podjetjem, društvom in drugim organizacijam in skupnostim za življenjsko delo, oziroma za izjemne uspehe na posameznih področjih življenja in dela, ki prispevajo k nadaljnjemu razvoju in ugledu občine in kraja.
11. člen
Plaketo občine se podeli na slavnostni seji občinskega sveta s plaketo v obliki grba občine in posebno listino, ki vsebuje besedilo sklepa o podelitvi.
c) Priznanje občine
12. člen
Priznanje občine se podeli posameznikom, podjetjem, društvom in drugim organizacijam in skupnostim za delo in dejanja, ki so jih dosegli ob posebnih prilikah in s svojo požrtvovalnostjo in delom povečujejo ugled občine.
Priznanje se podeljuje tudi za izkazano izredno požrtvovalnost, hrabrost in človekoljubnost ob izjemnih dogodkih.
13. člen
Priznanja občine se podeli na slavnostni seji občinskega sveta s posebno listino, ki vsebuje besedilo sklepa o priznanju.
d) Denarna nagrada
14. člen
Denarna nagrada se podeli posameznikom, podjetjem, društvom in drugim organizacijam in skupnostim za dolgoletno uspešno in ustvarjalno delo ter za vidne dosežke pri razvoju občine.
15. člen
Denarno nagrado se podeli na slavnostni seji občinskega sveta s posebno listino, ki vsebuje besedilo sklepa o podelitvi nagrad ter denarni znesek, ki se določi v proračunu na predlog komisije.
III. ŠTEVILO PRIZNANJ IN NAGRAD
16. člen
Vsako leto se podeli praviloma največ:
– eno plaketo občine,
– tri priznanja občine,
– eno denarno nagrado.
17. člen
Predlagatelj za podelitev priznanj in nagrad občine so lahko občani, politične stranke, krajevne skupnosti, podjetja, društva ter druge organizacije in skupnosti.
18. člen
Predlog za podelitev priznanj in nagrad mora biti predložen v pisni obliki in mora vsebovati podatke o kandidatu ter utemeljitev predloga.
IV. POSTOPEK ZA RAZPIS PRIZNANJ IN NAGRAD
19. člen
Priznanja in nagrade občine se podeljujejo na podlagi javnega razpisa. Razpis objavi komisija najkasneje do 15. avgusta za tekoče leto. Z razpisom se objavi:
– kdo podeljuje priznanja in nagrade,
– komu se lahko podeli priznanja in nagrade,
– kdo je lahko predlagatelj,
– katere podatke mora vsebovati predlog, ter
– rok za predložitev predloga.
20. člen
O izbiri iz vrst predlaganih kandidatov, ki naj prejmejo priznanja in nagrade, odloča komisija na seji.
V. NAČIN VODENJA EVIDENCE PODELJENIH PRIZNANJ IN NAGRAD
21. člen
Strokovna in administrativna dela v zvezi s podeljevanjem in evidenco priznanj in nagrad opravlja urad župana.
22. člen
Priznanja in nagrade se vpisujejo v evidenco, ki vsebuje zaporedno številko, priimek in ime, osebne podatke prejemnika in datum seje občinskega sveta, na kateri je bilo priznanje podeljeno.
23. člen
Gradivo v zvezi s podelitvijo priznanj in nagrad je javno in je na vpogled v uradu župana.
VI. KONČNI DOLOČBI
24. člen
Ko začne veljati ta odlok, preneha veljati odlok o priznanjih Občine Tolmin (Uradno glasilo občin Ajdovščina, Nova Gorica in Tolmin, št. 3/75).
25. člen
Ta odlok prične veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 099-1/98
Kobarid, dne 23. julija 1998.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Kobarid
Pavel Sivec, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti