Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/1998 z dne 14. 8. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/1998 z dne 14. 8. 1998

Kazalo

2650. Odlok o priznanjih Občine Gornji Petrovci, stran 4205.

Na podlagi 10. člena in v skladu s 14. členom statuta Občine Gornji Petrovci (Uradni list RS, št. 31/95) je Občinski svet občine Gornji Petrovci na seji dne 22. 7. 1998 sprejel
O D L O K
o priznanjih Občine Gornji Petrovci
1. člen
S tem odlokom se urejajo pogoji, način in postopek podeljevanja priznanj Občine Gornji Petrovci.
Priznanja se lahko podelijo občanom, podjetjem, zavodom ter društvom za posebne uspehe na raznih področjih družbenega življenja.
2. člen
Priznanja Občine Gornji Petrovci so:
– plaketa Občine Gornji Petrovci
– diploma Občine Gornji Petrovci
– podelitev naziva častnega občana Občine Gornji Petrovci.
PLAKETA OBČINE GORNJI PETROVCI
3. člen
Plaketa Občine Gornji Petrovci je najvišje priznanje v Občini Gornji Petrovci in se podeljuje:
– občanom Občine Gornji Petrovci za njihove izjemne uspehe na posameznih področjih življenja in dela, s katerimi so pomembno prispevali k razvoju in ugledu občine, v izjemnih primerih pa tudi osebam, ki niso občani Občine Gornji Petrovci, ki pa so s svojim delom bistveno prispevali k razvoju in ugledu občine (pisatelji, umetniki, donatorji itd.)
– podjetjem, zavodom ter društvom za izredne uspehe in dosežene uspehe na gospodarskem, kulturnem, športnem in varstvenem področju, pomembnih in koristnih za ožjo in širšo skupnost.
4. člen
Plakete so:
– zlate,
– srebrne in
– bronaste.
Plakete so izdelane v obliki grba Občine Gornji Petrovci v velikosti 2 x 3 cm.
Plakete lahko izdela le pooblaščena organizacija, ki tudi jamči za njihovo kvaliteto.
Plakete so vložene v posebne etuie.
5. člen
Vsako leto se lahko podelijo le tri plakete, in sicer ena zlata, ena srebrna in ena bronasta.
6. člen
O podelitvi plakete odloča Občinski svet občine Gornji Petrovci na predlog komisije za nagrade in priznanja.
DIPLOMA OBČINE GORNJI PETROVCI
7. člen
Diploma Občine Gornji Petrovci je papirna listina, na kateri je v sredini zgornjega dela odtisnjen grb Občine Gornji Petrovci z napisom Diploma Občine Gornji Petrovci ter s prazno črto na katero se vpišeta ime in priimek dobitnika oziroma prejemnika diplome ter drugo prazno črto, na katero se vpiše vzrok oziroma namen podelitve diplome.
Na spodnjem delu diplome sta številka diplome, datum podelitve diplome ter mesto za podpisa župana občine ter predsednika občinskega sveta.
Na sredini med podpisoma župana in predsednika je mesto za odtis pečata.
8. člen
Diploma Občine Gornji Petrovci se podeljuje posameznikom, podjetjem, zavodom in društvom za pomembne dosežke na gospodarskem, kulturnem, športnem in varstvenem področju ter na uspešni promociji občine v širšem prostoru ali izven države (razne oblike mednarodnega sodelovanja).
9. člen
O podelitvi diplom odloča Občinski svet občine Gornji Petrovci na predlog komisije za nagrade in priznanja.
Vsako leto se lahko podelijo največ tri diplome.
10. člen
Plakete in diplome podeli predsednik Občinskega sveta občine Gornji Petrovci na slavnostni seji občinskega sveta, ki je vsako leto 18. avgusta na dan občinskega praznika.
NAZIV ČASTNEGA OBČANA
11. člen
Naziv častnega občana Občine Gornji Petrovci se podeli posameznikom, ki so s svojim dolgoletnim delom pomembno prispevali k razvoju družbe, utrjevanju miru, razvoju in dosežkom na raznih področjih človekove ustvarjalnosti, oziroma k ugledu in razvoju občine.
Naziv častnega občana Občine Gornji Petrovci se lahko podeli tudi inovatorjem, izumiteljem, znanstvenim in drugim delavcem, ki so s svojim dolgoletnim delom prispevali k napredku, razvoju ter ugledu občine.
Sklep o podelitvi naziva častnega občana Občine Gornji Petrovci sprejme Občinski svet občine Gornji Petrovci na predlog komisije za nagrade in priznanja.
V sklepu morajo biti navedeni razlogi, zaradi katerih se naziv častni občan podeli ter kdaj se izvrši podelitev.
Naziv častnega občana Občine Gornji Petrovci podeli predsednik Občinskega sveta občine Gornji Petrovci na slavnostni seji občinskega sveta, ki je vsako leto 18. avgusta na dan občinskega praznika.
Vsako leto se lahko podeli en naziv častnega občana Občine Gornji Petrovci.
Častnemu občanu Občine Gornji Petrovci, se ob podelitvi naziva izroči posebna listina, ki jo podpišeta predsednik občinskega sveta in župan Občine Gornji Petrovci.
SKUPNE DOLOČBE
12. člen
Kandidate za priznanja Občine Gornji Petrovci lahko predlagajo fizične in pravne osebe.
13. člen
Kriterije za podelitev priznanja, postopek za kandidiranje in izbor nagrajencev ter druge podatke v zvezi s podelitvijo priznanj objavi komisija za nagrade in priznanja. Ista komisija tudi pripravi predlog za odločanje na seji občinskega sveta.
14. člen
Podelitev enega priznanja ne izključuje podelitve drugega priznanja v naslednjih letih. Izključena pa je podelitev istega priznanja dvakrat ali večkrat.
15. člen
Občinski svet občine Gornji Petrovci v vsakoletnem proračunu občine zagotovi ustrezna finančna sredstva za podeljevanje priznanj Občine Gornji Petrovci.
16. člen
Dobitniku občinskega priznanja se izda tudi ustrezna listina, iz katere je razvidno, kdaj in zakaj je dobil priznanje in ki ga istočasno opravičuje nositi priznanje (plakete).
17. člen
O podeljenih priznanjih se vodi ustrezna evidenca v knjigi, kjer se vpišejo podatki o:
– dobitniku priznanj, razlogih, zaradi katerih je bilo priznanje dodeljeno, kdo je odločil o podelitvi, kdo je bil predlagatelj, podatke o tistem, ki je priznanje izročil ter o datumu in kraju podelitve priznanja.
Evidenco o podeljenih priznanjih vodi tajnica župana občine.
18. člen
Za izdelavo plaket in diplom skrbi župan Občine Gornji Petrovci.
19. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 1594/3-98
Gornji Petrovci, dne 22. julija 1998.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Gornji Petrovci
Karel Hari, dipl. inž. agr. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti