Uradni list

Številka 56
Uradni list RS, št. 56/1998 z dne 7. 8. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 56/1998 z dne 7. 8. 1998

Kazalo

2576. Odlok o dežurstvu prodajaln v Občini Slovenska Bistrica, stran 4111.

Na osnovi 10. člena statuta Občine Slovenska Bistrica (Uradni list RS, št. 34/95) je Občinski svet občine Slovenska Bistrica na 30. redni seji dne 9. julija 1998 sprejel
O D L O K
o dežurstvu prodajaln v Občini Slovenska Bistrica
1. člen
S tem odlokom se ureja delovni čas prodajaln, ki obratujejo izven rednega obratovalnega časa, določenega s pravilnikom o obratovalnem času prodajaln (Uradni list RS, št. 79/97), katerega je izdalo Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj.
2. člen
Kot merila za določitev dežurstev prodajaln se upoštevajo naslednje značilnosti območja občine:
– turizem;
– tranzitni cesti promet;
– gostota naseljenosti prebivalstva;
– krajevni običaji ob praznikih in dela prostih dnevih;
– nakupovalne navade potrošnikov.
3. člen
Prodajalne z živili lahko obratujejo kot dežurne prodajalne vsako soboto med 18. uro in 21. uro, ob nedeljah med 13. uro in 18. uro.
4. člen
Specializirane prodajalne, v katerih se prodajajo predvsem časopisi, revije, tobačni izdelki in podobno, lahko določijo obratovanje prodajalne kot dežurne prodajalne od ponedeljka do sobote med 5. uro in 7. uro zjutraj in 21. uro in 22. uro.
Prodajalne z živili, pekarne, v katerih se prodajajo pekovski izdelki, lahko določijo obratovanje kot dežurne prodajalne od ponedeljka do sobote med 6. uro in 7. uro zjutraj.
5. člen
V primeru dveh ali več zaporednih prazničnih in dela prostih dni, prodajalne z živili lahko obratujejo kot dežurne prodajalne vsak dan praznika in dela prostega dneva med 8. uro in 13. uro.
6. člen
Lekarne in prodajalne s pomožnimi zdravilnimi sredstvi lahko obratujejo kot dežurne ob nedeljah in praznikih in dela prostih dnevih med 8. uro in 13. uro, od ponedeljka do nedelje med 21. uro in 22. uro.
7. člen
Prodajalne z motornimi gorivi lahko obratujejo kot dežurne prodajalne od ponedeljka do petka med 21. uro zvečer in 7. uro zjutraj naslednjega dne, ob sobotah med 18. uro in 8. uro zjutraj naslednjega dne, ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih med 13. uro in 7. uro zjutraj naslednjega dne.
8. člen
Prodajalne s cvetjem lahko obratujejo kot dežurne prodajalne ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih med 8. uro in 15. uro.
9. člen
Ne glede na določbe tega pravilnika, sme pristojni upravni organ občine dovoliti, da lahko prodajalne na celotnem področju občine obratujejo kot dežurne prodajalne v primeru:
– večjih javnih prireditev;
– posebnih dogodkov, če tako narekuje širši javni interes.
Dovoljenje za obratovanje velja samo v času trajanja prireditve ali posebnega dogodka. Časovno obdobje se določi ob nastanku vzroka.
10. člen
Določbe tega pravilnika uporablja upravni organ občine pri potrjevanju obratovalnega časa prodajaln na področju Občine Slovenska Bistrica.
11. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 10/30-12-1/98
Slovenska Bistrica, 20. julija 1998.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Slovenska Bistrica
dr. Janko Čar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti