Uradni list

Številka 54
Uradni list RS, št. 54/1998 z dne 31. 7. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 54/1998 z dne 31. 7. 1998

Kazalo

2443. Posebni znak za alarmiranje ob neposredni nevarnosti poplavnega vala zaradi prelivanja ali porušitve pregrade na jezu vodne elektrarne, stran 3932.

Na podlagi drugega odstavka 8. člena uredbe o organizaciji in delovanju sistema opazovanja, obveščanja in alarmiranja (Uradni list RS, št. 45/97) je Uprava RS za zaščito in reševanje Ministrstva za obrambo določila
P O S E B N I Z N A K
za alarmiranje ob neposredni nevarnosti poplavnega vala zaradi prelivanja ali porušitve pregrade na jezu vodne elektrarne
1
Znak za preplah oziroma neposredno nevarnost poplavnega vala ob prelivanju ali porušitvi pregrade na jezu vodne elektrarne (v nadaljevanju besedila: znak za neposredno nevarnost poplavnega vala) je zavijajoč zvok sirene, ki traja 100 sekund: 4-sekundni intervali zvoka sirene z vmesnimi 4-sekundnimi premori.
Grafični prikaz znaka za neposredno nevarnost poplavnega vala je:
2
Znak za neposredno nevarnost poplavnega vala se uporablja na območjih občin Muta, Vuzenica, Podvelka – Ribnica ter Radlje ob Dravi.
3
Znak za neposredno nevarnost poplavnega vala se uporablja na način, ki je z uredbo o organizaciji in delovanju sistema opazovanja, obveščanja in alarmiranja (Uradni list RS, št. 45/97) določen za uporabo znaka za preplah oziroma neposredno nevarnost.
Znak za neposredno nevarnost poplavnega vala se ne sme uporabljati za druge namene.
4
Nujni napotki za ravnanje prebivalcev, ki so sestavni del grafičnega prikaza znaka za neposredno nevarnost poplavnega vala, se glasijo: “Takoj zapusti ogroženo območje in se umakni nad označeno raven, ki jo lahko doseže poplavni val.”.
5
Znak za neposredno nevarnost poplavnega vala se uporablja od 1. 9. 1998 naprej.
Št. 841-50/50-98
Ljubljana, dne 20. julija 1998.
Direktor
Uprave RS za zaščito
in reševanje
Bojan Ušeničnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti