Uradni list

Številka 50
Uradni list RS, št. 50/1998 z dne 10. 7. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 50/1998 z dne 10. 7. 1998

Kazalo

2296. Odlok o spremembi dela zazidalnega načrta prevrat v Slovenskih Konjicah, stran 3630.

Občinski svet občine Slovenske Konjice je na podlagi 37. in 39. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) ter v skladu s 7. in 13. členom statuta Občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 34/95) na 36. seji dne 17. 6. 1998 sprejel
O D L O K
o spremembi dela zazidalnega načrta Prevrat v Slovenskih Konjicah
I. UVODNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve dela zazidalnega načrta Prevrat v Slovenskih Konjicah (v nadaljevanju besedila: spremembe in dopolnitve dela ZN), ki jih je izdelalo podjetje URBANA Kočar in Kočar d.n.o. Velenje pod št. proj. 117/97 z datumom januar–maj 1998, in ki je sestavni del tega odloka.
2. člen
Soglasja in pogoji, ki so jih k spremembam in dopolnitvam dela ZN iz 1. člena tega odloka podali organi in organizacije, so sestavni del tega odloka.
3. člen
Spremembe in dopolnitve dela ZN iz 1. člena tega odloka vsebuje besedilo in grafične priloge.
Besedilo obsega:
1. Splošni del
2. Pogoji in soglasja
3. Obrazložitev sprememb in dopolnitev dela ZN
– Uvod – splošni podatki
– Usklajenost sprememb in dopolnitev dela ZN s planskimi usmeritvami Občine Slov. Konjice
– Obrazložitev prostorskih pogojev za realizacijo spremembe ZN
– Pogoji za prometno in komunalno urejanje
Grafične priloge obsegajo:
– Izrez iz planskih dokumentov
Občine Slovenske Konjice                                M 1:5000
– Izrez iz osnovnega ZN                                 M 1:1000
– Situacija obstoječega stanja z mejo                   M 1: 500
– Inventarizacija: parcele, lastništvo                  M 1:1000
– Arhitektonsko zazidalna situacija
z zasaditvjo 1. in 2. faza                              M 1: 500
– Kotirana situacija z elementi za  
zakoličbo 1. in 2. faza                                 M 1: 500
– Situacija komunalnega in energetskega
omrežja ter omrežja zvez                                M 1: 500
– Situacija funkcionalnih zemljišč
– parcelacija                                           M 1: 500
– Etapnost izvajanja sprememb
in dopolnitev ZN                                        M 1: 500
II. MEJA OBMOČJA SPREMEMB IN DOPOLNITEV DELA ZN
4. člen
Ureditveno območje sprememb in dopolnitev dela ZN zajema parcele v k.o. Slovenske Konjice. Meja območja sprememb in dopolnitev ZN poteka po parcelnih mejah oziroma le-te seka; opis poteka meje je podan v smeri gibanja urinega kazalca. Začetna točka (T) opisa meje ureditvenega območja sprememb in dopolnitev ZN je v jugozahodnem vogalu parcele št. 339/12 k.o. Slovenske Konjice. Od tu poteka meja proti severu po zahodnem robu te parcele, prečka parc. št. 339/1 (interna dovozna cesta c-c) ter se nadaljuje po zahodnem robu parc. št. 340/3. Nato meja prečka parc. št. 286/2 ter del parc. št. 1315/4. Ko meja doseže rob vozišča ceste Maribor–Celje, se obrne proti vzhodu ter poteka po parc. št. 1315/4 vzporedno z južnim robom te parcele v oddaljenosti ca. 2m ter v dolžini 45m. Meja se nato obrne proti jugu ter poteka po robu vozišča ceste Slovenske Konjice–Žiče, po parc. št. 1620/1, v oddaljenosti ca. 2m od zahodnega roba parcele v dolžini ca. 85m. Nato se meja obrne proti zahodu, prečka del parcele št. 1620/1, se nadaljuje po južnih robovih parc. št. 339/13 in 339/12 in se zaključi v začetni točki T.
Površina ureditvenega območja sprememb in dopolnitev dela ZN znotraj opisane meje je 0,449ha.
5. člen
Parcele znotraj ureditvenega območja sprememb in dopolnitev ZN so naslednje: 286/2 del, 339/1 del, 339/12, 339/13, 340/3, 1315/4 del, 1620/1 del in 1620/2 del; vse v k.o. Slovenske Konjice.
III. USKLAJENOST SPREMEMB IN DOPOLNITEV ZN S PLANSKIMI AKTI OBČINE
6. člen
Ureditveno območje iz 4. člena tega, je v prostorskih sestavinah planskih aktov Občine Slovenske Konjice v letu 1993 – Urbanistična zasnova naselja Slovenske Konjice / zasnova namenske rabe prostora / opredeljeno v ureditveno območje naselja Slovenske Konjice kot območje stavbnih zemljišč, po namenu pa kot območje za stanovanja.
Nove predvidene ureditve, kot so določene v projektu iz 1. člena tega odloka so delno usklajene z usmeritvami iz planskih aktov Občine Slovenske Konjice. Glede na to, da se v območju že pojavljajo poleg stanovanjske funkcije tudi druge dejavnosti, sprejme Občina Slovenske Konjice obvezo uskladitve namembnosti znotraj ureditvenega območja z načrtovanimi spremembami in dopolnitvami planskih aktov, oziroma urbanistične zasnove za naselje Slovenske Konjice.
IV. NAMEMBNOST OBMOČJA
7. člen
Spremembe in dopolnitve dela ZN Prevrat v Slovenskih Konjicah opredeljujejo naslednje ureditve:
a) Prometne ureditve:
Predvidene prometne ureditve so naslednje:
– izvedba priključka (1) interne dovozne ceste (c-c) na cesto Slov. Konjice–Žiče–Poljčane (b-b) z zaporo ceste c-c (cvetlična korita) na sredini med obema mejama (parc. št. 340/3 in 339/12 k.o. Slovenske Konjice) na zahodni strani ureditvenega območja
– izvedba enostranskih hodnikov za pešce ob cesti M10 Maribor–Celje (a-a), ob cesti Slovenske Konjice–Žiče–Poljčane (b-b) in ob interni dovozni cesti (c-c)
– izvedba internih dovozov za potrebe objektov 8, 42 in 44
– izvedba parkirnih prostorov za osebne avtomobile:
10 parkirnih prostorov za objekt 8 ter dodatnih 8 parkirnih prostorov v 1. fazi izvedbe ZN
2 x 2 parkirna prostora za objekta 42 in 44.
b) Gradnja novih objektov:
8: poslovno stanovanjski objekt (možne poslovne dejavnosti: pisarne in upravni prostori, neživilska trgovina, drobna, nehrupna in ekološko čista služnostna obrt; dejavnosti, ki niso dovoljene: proizvodna in gostinska dejavnost, trgovina z živili, servisna hrupna dejavnost)
42: stanovanjski objekt
44: stanovanjski objekt v 2. fazi izvedbe
vu: vrtna uta v 1. fazi izvedbe
c) Druge ureditve:
Predvidene so ureditve zelenic in zasaditev.
V. POGOJI ZA URBANISTIČNO IN ARHITEKTONSKO OBLIKOVANJE
8. člen
Za oblikovanje novih objektov veljajo naslednji pogoji:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oznaka        Tlorisne mere           Etažnost           Površina             Namembnost
objekta       (maksimalni tlorisni                 zazidana    brutoetažna
              gabarit)                             m2          m2
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
8             20m x 12m               K + P + M    240         648            poslovno stanovanjski objekt
42 in 44      16m x 10m               K + P + M    160         432            stanovanjski objekt
4m x          10m                     K + P                                   možnost ureditve steklenjaka
(vu           polkrog z r = 4m        P 25         25                         vrtna uta – samo v 1. fazi
                                                                              izvedbe)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Strehe morajo biti izvedene kot dvokapnica, smer slemena vzporedno z daljšo stranico objekta (objekt 8: V-Z, objekta 42 in 44: S-J), naklon strešin ca. 35°, dovoljeni so oblikovni poudarki na vzdolžnih fasadah oziroma frčade; strešna kritina bobrovec.
Za oblikovanje fasad na vseh objektih velja, da naj bodo oblikovane in izvedene ob upoštevanju funkcije posameznega objekta in izjemnosti lokacije celotnega območja (zahodni vhodni del v mesto Slovenske Konjice).
9. člen
Elementi za zakoličbo so opredeljeni v projektu iz 1. člena tega odloka in so obvezni. Pred pričetkom zakoličbe je potrebno vse kote preveriti na terenu.
Tolerance pri tlorisnih gabaritih objektov so v mejah do +1 m in do –2 m ob upoštevanju zazidalne zasnove in zahtevanih odmikov. Toleranca pri višinskih gabaritih je + – 0,30m za vse objekte.
VI. POGOJI ZA PROMETNO IN KOMUNALNO UREJANJE
Promet
10. člen
Ureditveno območje sprememb in dopolnitev dela ZN se napaja iz obstoječih cest. Po osnovnem ZN je privzeto predvideno priključevanje interne dovozne ceste (c-c) na regionalno cesto R337, odsek 1231 Slovenske Konjice–Žiče (b-b). Priključevanje (oznaka predvidenega priključka 1) je predvideno le z desnim zavijanjem, zaradi prometnega režima na cesti b-b, ki se na severni strani navezuje na cesto M10, odsek 278 Tapanje–Slovenske Konjice /oznaka a-a.
Interna dovozna cesta c-c je že izvedena v širini 5,5m, ter se sedaj slepo zaključi na vzhodni strani, kjer je predvidena ureditev priključa 1na cesto R337, odsek 1231 Slovenske Konjice–Žiče. Slepi zaključek interne dovozne ceste c-c se prestavi proti zahodu tako, da bo izvedena fizična zapora ceste (cvetlična korita) na sredini med obema mejama na zahodni strani ureditvenega območja.
Dovoz do predvidenih objektov (8, 42 in 44) bo iz interne dovozne ceste c-c. Za potrebe objekta 8 je ob cesti c-c predvidena ureditev 5 (2 +3) parkirni prostorov za osebne avtomobile ter 8 parkirnih prostorov v 1. fazi na parceli št. 339/13 k.o. Slovenske Konjice. Preostali parkirni prostori za potrebe vseh treh objektov bodo urejeni znotraj posameznih funkcionalnih zemljišč.
Po osnovnem ZN je prevzeta tudi ureditev hodnika za pešce ob robu obravnavanega območja, ob robu cest a-a in b-b ter ob interni dovozni cesti c-c.
Kanalizacijsko in vodovodno omrežje
11. člen
Upravljalec kanalizacijskega omrežja na obravnavanem območju je JKP Slovenske Konjice.
Za priključevanje predvidenih objektov na obstoječe kanalizacijsko omrežje je potrebno upoštevati naslednje pogoje:
a) Odpadne vode je potrebno odvajati preko obvezno vodotesne pretočne graznice v kanalizacijo. V javno kanalizacijo je dovoljeno odvajati vode, ki ustrezajo MDK-ju (Uradni list RS, št. 35/97). Objekte je dovoljeno priključiti na javno kanalizacijsko omrežje samo preko jaška. Morebitno dodatno obremenjene odpadne vode iz objektov morajo biti speljane preko lovilcev olj in maščob, lovilcev bencina in vnetljivih tekočin v javno kanalizacijo.
b) Meteorne vode s streh je potrebno speljati preko peskolovov v površinski odvodnik oziroma kanalizacijo meteornih vod; če bodo meteorne vode speljane v površinski odvodnik, je potrebno preprečiti zamakanje na sosednjih parcelah. Padavinske in odpadne vode s povoznih površin je potrebno zbirati preko cestnih rešetk v zbirnem jašku in jih voditi preko lovilca olj in bencina v javno kanalizacijo (Uradni list RS, št. 55/97).
c) Pred priključitvijo novih objektov in površin na obstoječ kanalizacijski sistem je predhodno potrebno izdelati hidravlično preveritev prevodnosti in geodetski posnetek obstoječe kanalizacije.
12. člen
Upravljalec vodovodnega omrežja na obravnavanem območju je JKP Slovenske Konjice.
Za priključevanje predvidenih objektov na vodovodno omrežje je potrebno upoštevati naslednje pogoje:
a) Oskrba z vodo za predvidene objekte je možna iz javnega vodovoda Ø90 preko primarnega priključka. Vodovodni priključek izvede JKP Slovenske Konjice na stroške investitorja ali upravljalca objekta.
b) Objekti se oskrbujejo z vodo preko internega vodovodnega omrežja lastnika. Stanovanjski in poslovni del v objektu 8 morata imeti ločen vodomer, za katerega določi lokacijo in izvede priključek upravljalec objekta. Vodomer se vgradi v vodomerni jašek, ki mora biti izveden v vodotesni AB konstrukciji s tipskim pokrovom dimenzij 900 X 800mm. Jašek mora biti lociran na primernem mestu v neposredni bližini priključka voda, zaščiten proti zmrzovanju in ustrezno odvodnjavan. Upravljalec vodovoda lahko priključuje druge uporabnike preko tega priključka in ga preuredi, če je to potrebno.
c) Odnos med dobaviteljem in potrošnikom je reguliran s pravilnikom o preskrbi s pitno vodo na območju Občine Slov. konjice (Uradni list RS, št. 55/97). Upravljalec se zavezuje vzdrževati vodovodni priključek za razdalje do 30m, od mesta priključitve na javni vodovod. Stroški na ostalem delu vodovoda v primeru poškodb bremenijo investitorja. Upravljalec zagotavlja izdobavo vode s tlaki do 4,5 barov ob normalnih razmerah na javnem vodovodnem omrežju.
č) Vsa križanja vodovoda s cesto je obvezno izvesti z zaščito vodovoda v BC 150, ki se obbetonira.
13. člen
a) Pred pričetkom del je potrebno pri upravljalcu komunalnih vodov JKP Slovenske Konjice naročiti zakoličbo vodovodnega in kanalizacijskega omrežja ter nadzor nad gradnjo.
b) Med gradnjo je potrebno upoštevati minimalne odmike gradbenih del od osi obstoječega vodovoda, ki so 3m.
c) Med gradnjo in po izgradnji mora biti omogočeno nemoteno vzdrževanje obstoječih komunalnih vodov.
č) Obveznosti do tretjih oseb v zvezi z koriščenjem zemljišča, na katerem se izvede vodovodni ali kanalizacijski priključek, nosi naročnik sam.
d) V primeru, ko vodovodni ali kanalizacijski priključek potekata ali križata druge komunalne naprave, je naročnik dolžan pridobiti ustrezna soglasja in dovoljenja lastnikov teh naprav.
14. člen
Pri vseh posegih v ureditvenem območju je potrebno upoštevati naslednje vodnogospodarske pogoje:
a) Pri vseh posegih v prostor je treba predvideti ukrepe, ki bodo preprečevali onesnaževanje voda.
b) Upoštevati je treba lego obstoječih komunalnih vodov in pri projektiranju novih je zagotoviti predpisane medsebojne horizontalne in vertikalne odmike, ter za priključek na obstoječe komunalne vode pridobiti soglasja upravljalcev.
c) Ureditev kanalizacije naj bo izvedena v skladu z veljavnimi predpisi.
č) Pri izbiri ustreznega načina čiščenja odpadnih vod je potrebno iskati enotno rešitev za posamezna naselja oziroma dele naselij in pri tem upoštevati pogoje, ki jih predpisuje uredba o emisiji snovi in toplote pri odvajanju odpadnih vod iz komunalnih čistilnih naprav (Uradni list RS, št. 35/96).
d) V primeru nastajanja kakršnihkoli odpadnih vod je odpadne vode iz posameznih proizvodnih procesov potrebno pred iztokom v kanalizacijo očistiti do take stopnje kot zahtevajo predpisi (uredba o emisiji snovi in toplote pri odvajanju odpadnih voda iz virov onesnaževanja, Uradni list RS, št. 35/96).
e) Skladiščenje nevarnih snovi je potrebno predvideti v objektu oziroma prostoru brez iztoka, načrtovanem v obliki lovilne sklede, z možnostjo pobiranja eventuelno razlitih ali razsutih snovi. Tla morajo biti odporna na skladiščene snovi.
f) Oskrba z vodo mora biti urejena v skladu z ustreznimi predpisi.
h) Vodnogospodarske pogoje je potrebno upoštevati pri izdelavi ustrezne tehnične dokumentacije v skladu z navodili v Uradnem listu SRS, št. 27-1325/84; k dokumentaciji je potrebno pridobiti soglasje Vodnogospodarskega podjetja Ptuj.
Elektrika
15. člen
Upravljalec elektro omrežja na obravnavanem območju je Elektro Maribor, PE Elektro Slovenska Bistrica.
Za priključevanje predvidenih objektov na elektro omrežje je potrebno upoštevati naslednje pogoje:
a) Na področju nameravane gradnje ni elektroenergetskih naprav Elektro Maribora zato ni podanih pogojev v smislu zaščite elektroenergetskih naprav in vodov.
b) Za električne priključke novih objektov je potrebno zgraditi skupinski nizkonapetostni priključek iz transformatorske postaje Prevrat 3; v TP Prevrat bo potrebno zamenjati transformator z močnejšim in preurediti NN ploščo in pridobiti upravno in projektno dokumentacijo za izgradnjo elektroenergetskega skupinskega priključka.
c) Za priključek mora investitor pravočasno naročiti projekt nizkonapetostnega priključka.
č) Investitor si je dolžan v smislu določil zakona o energetskem gospodarstvu (Uradni list SRS, št. 33/81) in pogojev izdajanja elektroenergetskih soglasij za priključitev na elektroenergetski sistem (Uradni list SRS, št. 29/86) pridobiti na osnovi lokacijske dokumentacije in projekta električnih inštalacij še elektroenergetsko soglasje za priključitev na elektroenergetske naprave pri Elektro Maribor, PE Slov. Bistrica.
Javna razsvetljava
16. člen
Na obravnavanem območju poteka javna razsvetljava, ki je v upravljanju Občine Slovenske Konjice.
Za realizacijo uvoza do objekta 42 je potrebna prestavitev kandelabra javne razsvetljave, kar je potrebno izvesti skladno s pogoji upravljalca javne razsvetljave.
Telefonsko omrežje
17. člen
Upravljalec telefonskega omrežja na obravnavanem območju je Telekom Slovenije.
Za priključevanje predvidenih objektov na telefonsko omrežje je potrebno upoštevati naslednje pogoje:
a) Potrebno je upoštevati obstoječe telefonsko omrežje.
b) Za pridobitev lokacijskega in gradbenega dovoljenja je potrebno pridobiti soglasje upravljalca telefonskega omrežja.
Ogrevanje
18. člen
Ogrevanje objektov mora biti zagotovljeno s priključevanjem na centralno kotlovnico za območje Prevrat skladno s pogoji upravljalca toplovodnega omrežja.
V primeru, da priključevanje ni možno, je potrebno izvesti novo predvideno kotlovnico v enem od novih objektov; zahtevana je uporaba kuriva, ki ne onesnažuje zraka.
Odpadki
19. člen
Komunalni odpadki se morajo zbirati v določenih prostorih v objektih v kontejnerjih–smetnjakih. Odjemna mesta morajo biti ob prometnici, oziroma ob uvozih na posamično parcelo. Upoštevati je potrebno občinski odlok o ravnanju z odpadki. Tla prostorov za smetnjake morajo biti izvedena tako, da je možno čiščenje.
Ob objektu 8 s poslovnimi dejavnostmi ter ob parkiriščih je potrebno ob robovih postaviti zadostno število manjših smetnjakov – košev za smeti.
20. člen
Za vse komunalne vode je potrebno izdelati PGD, PZI tehnično dokumentacijo.
VII. POGOJI ZA VAROVANJE NARAVNE IN KULTURNE DEDIŠČINE TER VAROVANJE IN IZBOLJŠANJE BIVALNEGA IN DELOVNEGA OKOLJA
Varovanje naravne in kulturne dediščine, plodne zemlje
21. člen
Znotraj območja sprememb in dopolnitev dela ZN ni evidentiranih varovanih objektov in območij naravne in kulturne dediščine.
Plodno zemljo, ki bo odstranjena pred gradnjo objektov in izvedbo prometnih površin in zunanjih ureditev, je potrebno uporabiti za ureditev zelenic in nasipov.
Varovanje zraka
22. člen
Predvideni objekti v območju sprememb in dopolnitev dela ZN ne smejo predstavljati možnosti povečanja onesnaženja zraka (prah, SO(2), ipd.). Ogrevanje objektov mora biti zagotovljeno s priključevanjem na centralno kotlovnico (Prevrat ali novo predvideno v enem od novih objektov); zahtevana je uporaba kuriva, ki ne onesnažuje zraka. V območju je možno razvijati nove dejavnosti le na način, ki omogoča uspešno preprečevanje onesnaženja zraka, kar mora biti opredeljeno v investicijskem elaboratu in projektni dokumentaciji za posamezne objekte.
Varstvo pred hrupom
23. člen
Ureditveno območje spremembe dela ZN Prevrat v Slovenskih Konjicah se opredeljuje v III. stopnjo varstva pred hrupom (III. območje) po 4. členu uredbe o hrupu v naravnem in življenjskem okolju (Uradni list RS, št. 45/95), za katero so v 5. členu iste uredbe določene mejne dnevne in nočne ravni hrupa in sicer nočna raven: 50 dBA (od 22. do 6. ure) in dnevna raven: 60dBA (od 6. do 22. ure).
Dodatni protihrupni ukrepi znotraj ureditvenega območja so predvideni kot zasaditev grmovnic v pasu proti obstoječim stanovanjskim hišam ter v pasu proti cestam, ki naj delujejo za ublažitev hrupa.
Skladno z določili 12. člena zakona o varstvu pred hrupom v naravnem in bivalnem okolju (Uradni list SRS, št. 15/76 in 28/86) oziroma 13. člena odloka o maksimalno dovoljenih ravneh hrupa za posamezna območja naravnega in bivalnega okolja ter za bivalne prostore (Uradni list SRS, št. 29/80), je potrebno ob začetku obratovanja objektov, kjer bi utegnil nastajati prekomerni hrup, opraviti meritve hrupa pri najbližjem stanovanjskem objektu. V primeru, da bi bilo stanje hrupnosti poslabšano oziroma bi bile presežene dovoljene ekvivalentne ravni hrupa, je potrebno stanje hrupnosti takoj sanirati z ustreznimi tehničnimi ukrepi (aktivna, pasivna zaščita).
Požarna varnost
24. člen
V zazidalni zasnovi sprememb in dopolnitev dela ZN so upoštevani pogoji s področja varstva pred požari. K vsem objektom je omogočen dovoz urgentnih vozil po glavnih in internih dovoznih cestah, ki morajo biti utrjene in zgrajene tako, da omogočajo vožnjo z gasilskimi vozili (nosilnost, ipd.). Predvidena je izgradnja hidrantnega omrežja.
Za posamezne nove objekte, je na osnovi izračuna povečane obremenitve pri projektiranju objektov treba upoštevati takšne materiale in naprave, ki ustrezajo varnosti objekta in njegovih naprav pred požarom. Zaradi povečane varnosti pred požarom je v objektih obvezno upoštevati potrebne naprave in sredstva za gašenje požara.
VIII. DRUGI POGOJI ZA IZVEDBO SPREMEMB IN DOPOLNITEV ZN
Zelene površine in zunanje ureditve
25. člen
Koncept zasaditve v projektu iz 1. člena tega odloka je osnova za podrobnejšo obdelavo zasaditve v projektih zunanjih ureditev za posamezne objekte.
Brežine predvidenih nasipov ob objetih se morajo zaključiti na nivoju terena v oddaljenosti 2m od parcelne meje.
Postavljanje žičnih in betonskih ograj ni dovoljeno. Za zaščito pred pogledi je dovoljena zasaditev z živico, skladno s konceptom zasaditve v projektu iz 1. člena tega odloka, ter ob upoštevanju standardnih odmikov in višin, ki se uporabljajo za žive meje.
Geotehnični pogoji
26. člen
Geotehnične pogoje temeljenja posameznih objektov in izvedbo drugih ureditev v območju sprememb in dopolnitev dela ZN mora pridobiti vsak investitor pred izdajo dovoljenja za gradnjo oziroma za poseg v prostor.
IX. ETAPNOST IZVAJANJA SPREMEMBE ZN
27. člen
Za etapnost izvajanja na območju sprememb in dopolnitev dela ZN veljajo naslednji splošni pogoji:
– Načeloma velja, da je pred odpiranjem novih zemljišč za gradnjo, t.j. pred začetkom nove etape izgradnje objektov, obvezna izvedba komunalne infrastrukturne mreže za normalno funkcioniranje območja.
– Etapnost priprave in ureditve stavbnih zemljišč znotraj območja sprememb in dopolnitev ZN, bo določena v skladu z investicijskimi programi investitorjev ter v skladu z načeli urejanja območja.
– Do pričetka gradenj ostaja namembnost površin nespremenjena, s tem, da se lahko izvajajo posegi, ki omogočajo normalno uporabo zemljišč in načrtovano realizacijo predvidenih posegov skladno z zazidalnim načrtom.
28. člen
Etapnost je opredeljena za območja predvidenih novih objektov in ureditev, ki pomenijo iz vidika poteka komunalne ureditve in gradnje predvidenih objektov časovno zaključeno celoto:
1. etapa:
podetapa a)
– izgradnja objekta 42 (stanovanjski objekt)
– izvedba priključka interne dovozne ceste c-c- na cesto Slovenske Konjice-Žiče-Poljčane (b-b)
– izvedba potrebnih zunanjih ureditev in vseh predvidenih zasaditev
podetapa b)
– izgradnja objekta 8 (poslovno stanovanjski objekt)
– ureditev 10 parkirnih prostorov ob objektu 8
– ureditev dodatnih 8 parkirnih prostorov na parc. št. 339/13 k.o. Slovenske Konjice za potrebe objekta 8 (uporaba le v 1. fazi izvedbe ZN)
– izvedba enostranskih hodnikov za pešce ob cestah: a-a, b-b in c-c
– izvedba potrebnih zunanjih ureditev in vseh predvidenih zasaditev.
2. etapa:
– ukinitev 8 parkirnih prostorov na parc. št. 339/13 k.o. Slovenske Konjice
– izgradnja objekta 44 (stanovanjski objekt)
– izvedba potrebnih zunanjih ureditev in vseh predvidenih zasaditev
X. OBVEZNOSTI INVESTITORJEV
29. člen
Investitorji morajo pri izvajanju sprememb in dopolnitev dela ZN, pri gradnji in uporabi objektov, naprav in izrabi zemljišč upoštevati:
– določbe dovoljenja za gradnjo, ki temeljijo na določilih tega odloka;
– ne smejo spreminjati namembnosti površin in objektov, kot so določene s tem odlokom.
Za komunalno opremo zemljišč so odgovorni investitorji posameznih objektov v območju sprememb in dopolnitev dela ZN, Občina Slovenske Konjice in Krajevna skupnost Slovenske Konjice.
XI. KONČNE DOLOČBE
30. člen
Površine se smejo uporabljati le za namene, ki so določeni s spremembami in dopolnitvami dela ZN. Do pričetka gradenj predvidenih objektov in ureditev ostaja namembnost zemljišč nespremenjena.
31. člen
Poleg določil tega odloka je potrebno upoštevati vse pogoje iz soglasij, ki so sestavni del projekta iz 1. člena tega odloka.
Pri izdelavi izvedbenih projektov prometnega, energetskega, vodovodnega in kanalizacijskega omrežja ter omrežja zvez je potrebno upoštevati idejne projekte, ki morajo temeljiti na izhodiščih iz projekta iz 1. člena tega odloka.
32. člen
Z dnem, ko začne veljati ta odlok, preneha veljati odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta Prevrat v Slovenskih Konjicah (Uradni list SRS, št. 12/84 in Uradni list RS, št. 1/92) in sicer za ureditveno območje, ki je opredeljeno v 4. členu tega odloka.
33. člen
Projekt iz 1. člena tega odloka je na vpogled pri pristojnih službah Občine Slovenske Konjice in na Upravni enoti Slovenske Konjice.
34. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe.
35. člen
Odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 35200/0002/98
Slovenske Konjice, dne 17. junija 1998.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Slovenske Konjice
Stanislav Frim, dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti