Uradni list

Številka 50
Uradni list RS, št. 50/1998 z dne 10. 7. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 50/1998 z dne 10. 7. 1998

Kazalo

2278. Program priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana za območje Občine Lendava, stran 3611.

Občinski svet občine Lendava na podlagi prvega odstavka 2. člena zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90) in 24. člena statuta Občine Lendava na seji dne 24. 6. 1998 sprejel
P R O G R A M
priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana za območje Občine Lendava
1. člen
Predmet sprememb In dopolnitev
S tem programom se določijo vsebina in obseg strokovnih nalog, ki jih je potrebno opraviti v postopku priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Lendava za obdobje 1986–2000 (Uradne objave, št. 2/87).
Navedene spremembe in dopolnitve se nanašajo na osnovne akte za bivšo Občino Lendava (Uradne objave, št. 13/87) družbeni plan Občine Lendava (Uradne objave, št. 2/87) ter spremembe in dopolnitve dolgoročnega in srednjeročnega plana Občine Lendava (Uradni list RS, št. 57/92).
S programom se določijo subjekti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev planskih aktov, način njihovega sodelovanja, določijo se roki za posamezne faze priprave sprememb in dopolnitev, ter sredstva za njihovo pripravo.
Program določa še nosilca strokovnih aktivnosti priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin planskih aktov občine, ter prostorske sestavine, ki se spreminjajo oziroma dopolnjujejo.
2. člen
Vsebina in obseg sprememb in dopolnitev
Spremembe in dopolnitve občinskih planskih aktov se nanašajo na tiste sestavine, ki zadevajo poselitvena območja naselij in spremembo namembnosti kmetijskih zemljišč zaradi predvidene poselitve, oziroma urejanja območij za gradnjo obrtnih, servisnih, industrijskih in rekreacijskih območij.
Spremeni in dopolni se tekstualni del dolgoročnega plana Občine Lendava za obdobje od leta 1986–2000 (Uradne objave, št. 13/87) ter tekstualni del srednjeročnega družbenega plana občine za obdobje od leta 1986–90 (Uradne objave, št. 21/87) in sicer v poglavjih, ki se nanašajo na bilanco površin in razvoj v prostoru.
Spremeni in dopolni se grafični del občinskih planov in sicer karte v merilu 1:25000 (prostorski del dolgoročnega plana) in nekatere karte v merilu 1:5000 z namensko rabo prostora (prostorski del srednjeročnega plana).
Vse spremembe se nanašajo na območje Občine Lendava.
3. člen
Organizacija priprave sprememb in dopolnitev
a) Strokovne aktivnosti priprave strokovnih podlag in drugih strokovnih gradiv prevzame strokovna komisija, ki jo imenuje župan občine.
b) Koordinator postopka priprave in sprejemanja je Jožef Kocon, župan Občine Lendava.
4. člen
Subjekti, ki sodelujejo pri pripravi
Organi in organizacije, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev planskih aktov občine so:
– Občina Lendava,
– Ministrstvo za okolje in prostor (Urad za prostorsko planiranje),
– Ministrstvo za kmetijstvo in gozdarstvo,
– krajevne skupnosti Občine Lendava.
5. člen
Terminski plan
Osnutek sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov (obrazložitev, osnutek odloka, grafični del) se dostavi Občinskemu svetu občine Lendava do 45 dni (+15 dni).
Občinski svet sprejme sklep o javni razgrnitvi osnutka sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov v roku 15 dni od prejema gradiva.
Sklep o javni razgrnitvi se objavi na krajevno običajen način.
Javna razgrnitev se izvede na sedežu Občine Lendava in na sedežih krajevnih skupnosti 30 dni.
V času trajanja javne razgrnitve se izvede javna razprava. Čas in kraj razprave se objavi v sklepu o javni razgrnitvi.
Občani, organi in organizacije, krajevne skupnosti ter drugi zainteresirani ali prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov in sicer županu.
Po preteku javne razgrnitve zavzame občinski svet stališča do pripomb, pridobljenih v času javne razgrnitve.
Pripombe s stališči in strokovno obrazložitvijo se posredujejo v preverbo usklajenosti z republiškimi planskimi akti na Urad za prostorsko planiranje.
Po sprejetju obvestila Vlade Republike Slovenije o usklajenosti osnutka sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov z obveznimi izhodišči republiškega prostorskega plana, posreduje predlog sprememb in dopolnitev občinskega plana na občinski svet, ki ga sprejme z odlokom o enofaznem postopku.
6. člen
Sredstva
Za pripravo sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov predvidevamo naslednja sredstva:
– za pripravo strokovnih podlag in drugih strokovnih gradiv,
– za organizacijo in druge stroške.
Sredstva za pripravo sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov so zagotovljena iz naslednjih virov:
– občinski proračun.
7. člen
Program se objavi v Uradnem listu RS.
Št. 35200-0001/95
Lendava, dne 24. junija 1998.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Lendava
Anton Balažek l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti