Uradni list

Številka 46
Uradni list RS, št. 46/1998 z dne 19. 6. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 46/1998 z dne 19. 6. 1998

Kazalo

2007. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju za del območja Krajevne skupnosti Tišina, za naselje Petanjci, stran 3294.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85), ter odločitve krajanov naselja Petanjci na referendumu dne 17. 5. 1998 je Svet krajevne skupnosti Tišina na seji dne 20. 5. 1998 sprejel
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju za del območja Krajevne skupnosti Tišina, za naselje Petanjci
1. člen
Na podlagi odločitve delovnih ljudi in občanov na referendumu dne 17. 5. 1998 se za del območja Krajevne skupnosti Tišina, naselje Petanjci uvede krajevni samoprispevek v denarju.
2. člen
Krajevni samoprispevek v denarju se uvede za obdobje 5 let, in sicer od 1. 7. 1998 do 30. 6. 2003, ter bo uporabljen za naslednje namene:
– sofinanciranje izgradnje kanalizacije,
– vzdrževanje in ureditev mrliške vežice in pokopališča,
– vzdrževanje ulične razsvetljave,
– vzdrževanje vaškega vodovoda,
– nakup opreme za gasilsko društvo,
– vzdrževanje vaških in poljskih cest,
– ostala komunalna dejavnost.
3. člen
Zavezanci plačila samoprispevka so občani, ki imajo stalno prebivališče v naselju Petanjci in obrtniki oziroma samostojni podjetniki, ki opravljajo svojo dejavnost v naselju Petanjci, stalno prebivališče pa imajo izven naselja, in sicer v naslednji višini:
– 2% od neto plač zaposlenih oziroma nadomestil plače, plačil dopolnilnega dela in plačil po pogodbah o delu,
– 4% od katastrskega dohodka iz kmetijske dejavnosti,
– 1% od pokojnin, razen pokojnin z varstvenim dodatkom,
– 3% obrtniki oziroma samostojni podjetniki od povprečne plače v gospodarstvu Republike Slovenije za preteklo trimesečje,
– 2% od povprečne plače v Republiki Sloveniji v preteklem letu za zaposlene v tujini,
– 29.000 SIT letno obrtniki oziroma samostojni podjetniki, ki opravljajo dejavnost v naselju Petanjci, stalno prebivališče pa imajo izven naselja.
Gornji znesek obveznosti Svet krajevne skupnosti Tišina vsako leto na novo ovrednoti.
4. člen
Plačila samoprispevka so oproščeni zavezanci po določbah 12. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
5. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, obrtniki in samostojni podjetniki ter drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin pri vsakem izplačilu.
Kmetijskim zavezancem bo obračunavalo in odtegovalo samoprispevek Ministrstvo za finance Republike Slovenije, Davčni urad, izpostava Murska Sobota.
Ob vsakem obračunu samoprispevka je potrebno KS Tišina dostaviti seznam zavezancev.
Zavezanci, ki so zaposleni v tujini in obrtniki oziroma samostojni podjetniki, ki opravljajo dejavnost v naselju Petanjci, stalno prebivališče pa imajo izven naselja, plačujejo samoprispevek enkrat letno na žiro račun Krajevne skupnosti Tišina do 31. 12. tekočega leta. Krajevna skupnost pošlje zavezancem položnice za plačilo.
6. člen
Sredstva, ki se zbirajo iz naslova samoprispevka se nakazujejo na žiro račun Krajevne skupnosti Tišina, št. 51900-842-010-82245.
7. člen
Od zavezancev, ki ne izpolnjujejo obveznosti iz samoprispevka v določenem roku, se obveznosti prisilno izterjajo po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov in prispevkov. Izterjavo bo opravilo Ministrstvo za finance Republike Slovenije, Davčni urad, izpostava Murska Sobota.
8. člen
Nadzor nad zbiranjem in uporabo s samoprispevkom zbranih sredstev opravlja Svet krajevne skupnosti Tišina in o tem enkrat letno poroča na zboru krajanov naselja Petanjci.
9. člen
Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka kontrolira Agencija za plačilni promet ter Ministrstvo za finance Republike Slovenije, Davčni urad, izpostava Murska Sobota v okviru svojih pristojnosti.
10. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 7. 1998 dalje.
Tišina, dne 20. maja 1998.
Predsednik
sveta KS Tišina
Štefan Števanec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti