Uradni list

Številka 46
Uradni list RS, št. 46/1998 z dne 19. 6. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 46/1998 z dne 19. 6. 1998

Kazalo

2006. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju za del območja Krajevne skupnosti Gederovci, za naselji Murski Petrovci in Sodišinci, stran 3293.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85), ter odločitve krajanov naselja Murski Petrovci in Sodišinci na referendumu dne 17. 5. 1998 je Svet krajevne skupnosti Gederovci na seji dne 27. 5. 1998 sprejel
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju za del območja Krajevne skupnosti Gederovci, za naselji Murski Petrovci in Sodišinci
1. člen
Na podlagi odločitve delovnih ljudi in občanov na referendumu dne 17. 5. 1998 se za del območja Krajevne skupnosti Gederovci, za naselji Murski Petrovci in Sodišinci uvede krajevni samoprispevek v denarju.
2. člen
Krajevni samoprispevek v denarju se uvede za obdobje 5 let, in sicer od 1. 7. 1998 do 30. 6. 2003, ter bo uporabljen za naslednje namene:
v naselju Murski Petrovci:
– sofinanciranje izgradnje kanalizacije,
– sofinanciranje izgradnje podzemnega voda kabelske televizije,
– dokončanje izgradnje mrliške vežice in ureditev pokopališča,
– asfaltiranje in vzdrževanje vaških cest,
– ureditev novega vodovodnega zajetja,
– vzdrževanje vaško gasilskega doma,
– izgradnja ulične razsvetljave,
– ostala komunalna dejavnost;
v naselju Sodišinci:
– sofinanciranje izgradnje kanalizacije,
– sofinanciranje izgradnje podzemnega voda kabelske televizije,
– dograditev mrliške vežice in ureditev parkirišča ob pokopališču,
– asfaltiranje ceste do pokopališča,
– izgradnja ulične razsvetljave,
– vzdrževanje vaško-gasilskega doma,
– ureditev vodovodnega zajetja,
– ostala komunalna dejavnost.
3. člen
Zavezanci plačila samoprispevka so občani, ki imajo stalno prebivališče v naselju Murski Petrovci in Sodišinci, in sicer v naslednji višini:
– 2% od neto plač zaposlenih oziroma nadomestil plače, plačil dopolnilnega dela in plačil po pogodbah o delu,
– 5% od katastrskega dohodka iz kmetijske dejavnosti,
– 2% obrtniki oziroma samostojni podjetniki od povprečne plače v gospodarstvu Republike Slovenije za preteklo trimesečje,
– 1% od pokojnin, razen od pokojnin z varstvenim dodatkom,
– 1,5% od povprečne plače v Republiki Sloveniji v preteklem letu za zaposlene v tujini, ki imajo stalno prebivališče v naselju Murski Petrovci in Sodišinci.
4. člen
Plačila samoprispevka so oproščeni zavezanci po določbah 12. člena zakona o samoprispevku
(Uradni list SRS, št. 35/85).
5. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, obrtniki in samostojni podjetniki ter drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin pri vsakem izplačilu.
Kmetijskim zavezancem bo obračunavalo in odtegovalo samoprispevek Ministrstvo za finance Republike Slovenije, Davčni urad, izpostava Murska Sobota.
Ob vsakem obračunu samoprispevka je potrebno KS Gederovci dostaviti seznam zavezancev.
Zavezanci, ki so zaposleni v tujini, stalno prebivališče pa imajo v naselju Murski Petrovci in Sodišinci plačujejo samoprispevek enkrat letno na žiro račun Krajevne skupnosti Gederovci do 31. 12. tekočega leta. Krajevna skupnost pošlje zavezancem položnice za plačilo.
6. člen
Sredstva, ki se zbirajo iz naslova samoprispevka se nakazujejo na žiro račun Krajevne skupnosti Gederovci, št. 51900-842-010-82063.
7. člen
Od zavezancev, ki ne izpolnjujejo obveznosti iz samoprispevka v določenem roku, se obveznosti prisilno izterjajo po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov in prispevkov. Izterjavo bo opravilo Ministrstvo za finance Republike Slovenije, Davčni urad, izpostava Murska Sobota.
8. člen
Nadzor nad zbiranjem in uporabo s samoprispevkom zbranih sredstev opravlja Svet krajevne skupnosti Gederovci in o tem enkrat letno poroča na zboru krajanov naselja Murski Petrovci in Sodišinci.
9. člen
Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka kontrolira Agencija za plačilni promet ter Ministrstvo za finance Republike Slovenije, Davčni urad, izpostava Murska Sobota v okviru svojih pristojnosti.
10. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 7. 1998 dalje.
Gederovci, dne 27. maja 1998.
Predsednik
Sveta KS Gederovci
Ivan Ciglar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti