Uradni list

Številka 45
Uradni list RS, št. 45/1998 z dne 12. 6. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 45/1998 z dne 12. 6. 1998

Kazalo

1961. Navodilo o uporabi sredstev proračuna Republike Slovenije za nakup opreme manjše vrednosti, stran 3218.

Na podlagi 34.b in 87. člena zakona o izvrševanju proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 5/96, 78/97 in 34/98) izdaja minister za finance
N A V O D I L O
o uporabi sredstev proračuna Republike Slovenije za nakup opreme manjše vrednosti
1. člen
To navodilo določa pogoje in način uporabe proračunskih sredstev, ki so zagotovljena proračunskim uporabnikom (v nadaljnjem besedilu: uporabniki) na posebni proračunski postavki za nakup opreme manjše vrednosti (v nadaljnjem besedilu: posebna proračunska postavka) skladno s 34.b členom zakona o izvrševanju proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 5/96, 78/97 in 34/98; v nadaljnjem besedilu: ZIPro).
2. člen
Uporabniki imajo na posebni proračunski postavki zagotovljena sredstva za nakup opreme manjše vrednosti, vključno s pisarniško opremo.
Uporabniki lahko razpolagajo s sredstvi na proračunski postavki, če nakup opreme vsebinsko in finančno ni vključen v načrt nabav iz 34. člena ZIPro in je nujen za normalno izvajanje funkcij in nalog uporabnika.
Nabavna vrednost posameznega predmeta, ki se kupuje, ne sme presegati 100.000 tolarjev, pri čemer uporabnik ne sme deliti predmeta, ki predstavlja funkcionalno celoto na manjše enote, da bi tako lahko izvedel nakup skladno s 34.b členom ZIPro.
3. člen
Sredstva na posebni proračunski postavki se ne smejo uporabljati za nakup in investicijsko vzdrževanje: zemljišč, zgradb, stanovanj, poslovnih prostorov, prevoznih sredstev, informacijske strojne in programske opreme.
4. člen
Za uporabo sredstev na posebni proračunski postavki se uporabljajo predpisi, ki urejajo financiranje iz proračuna in pravilnik o postopkih za izplačila iz proračuna (Uradni list RS, št. 43/98).
5. člen
Uporabniki prevzemajo obveznosti s pogodbami ali drugimi listinami, ki imajo značaj pogodbe in obveščajo Ministrstvo za finance o prevzetih obveznostih na posebni proračunski postavki na obrazcu Finančni elementi predobremenitev (FEP) v skladu s pravilnikom o postopkih za izplačila iz proračuna.
6. člen
Prerazporeditve sredstev na posebno proračunsko postavko niso dovoljene, iz te postavke pa samo ob upoštevanju pogojev, ki jih ZIPro določa za prerezporejanje sredstev v okviru finančnega načrta uporabnika in med uporabniki.
7. člen
To navodilo začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 401-37/98
Ljubljana, dne 1. junija 1998.
Mitja Gaspari l. r.
Minister
za finance

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti