Uradni list

Številka 43
Uradni list RS, št. 43/1998 z dne 5. 6. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 43/1998 z dne 5. 6. 1998

Kazalo

1891. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za celotno območje Krajevne skupnosti Logarovci-Berkovci, stran 3111.

Na podlagi 3., 7. in 9. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in v skladu z zakonom o referendumu in ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94 in 57/96) ter na podlagi zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93 do 14/95) in na podlagi 61. člena statuta KS Logarovci-Berkovci ter odločitve volivcev KS Logarovci-Berkovci na referendumu, dne 24. 5. 1998 je Svet KS Logarovci-Berkovci na seji dne 26. 5. 1998 sprejel
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka za celotno območje Krajevne skupnosti Logarovci-Berkovci
1. člen
Za naselja Berkovci, Berkovski Prelogi, Kokoriči, Logarovci, Gajševci in Grabe se po odločitvi volivcev na referendumu, dne 24. 5. 1998 uvede krajevni samoprispevek v denarju za obdobje petih let in sicer od 1. 7. 1998 do 30. 6. 2003.
2. člen
Sredstva zbrana s krajevnim samoprispevkom bodo uporabljena za naslednji program:
Berkovci: asfaltiranje cest, vzdrževanje in gramoziranje cest, dokončanje del pri kapeli, ureditev gasilskega doma, vzdrževanje in obnavljanje vaških jarkov in propustov, sofinanciranje izgradnje kabelske televizije, priprave na izgradnjo kanalizacije in cestne razsvetljave;
Kokoriči in Berkovski Prelogi: odplačilo kredita, fina asfaltna prevleka na vse ceste, ki je še nimajo, vzdrževanje obcestnih jarkov, kanalizacija, vzdrževanje vaške kapele, vzdrževanje cest in vzdrževanje gasilskega doma;
Logarovci: fina asfaltna prevleka na vse ceste, ki je še nimajo, vzdrževanje cest, vzdrževanje in ureditev stare in nove kapele, vzdrževanje gasilskega doma in postavitev dveh hidrantov;
Gajševci: asfaltiranje ca. 600 m ceste, postavitev dveh hidrantov (mlin, Benko), vzdrževanje cest;
Grabe: odplačilo kredita za cesto, vzdrževanje gasilskega doma, električno zvonenje v vaško kapelo, vzdrževanje cest, postavitev dveh hidrantov, izgradnja kabelske televizije, kanalizacija.
Za financiranje krajevne samouprave se zagotavlja 5% od zbranih sredstev krajevnega samoprispevka.
3. člen
Krajevni samoprispevek v denarju bodo plačevali krajani s stalnim bivališčem v KS Logarovci-Berkovci in lastniki zemljišč iz drugih krajev, ki imajo zemljo na območju naselja Berkovci in sicer:
Berkovci: 2% od plače in nadomestil, 10% od katastrskega dohodka, 1% od pokojnine, 2% od zavarovalne osnove nosilca obrti in podjetništva, 5000 SIT po ha zemlje lastniki, ki nimajo stalnega bivališča na območju naselja Berkovci.
Kokoriči in Berkovski Prelogi: 1% od plače in nadomestil, 1% od pokojnine, 10% od katastrskega dohodka, 2% od zavarovalne osnove nosilca obrti in podjetništva.
Logarovci: 2% od plače in nadomestil, 20% od katastrskega dohodka, 1% od pokojnine, 2% od zavarovalne osnove nosilca obrti in podjetništva.
Gajševci: 2,5% od plače in nadomestil, 12% od katastrskega dohodka, 2% od zavarovalne osnove nosilca obrti in podjetništva.
Grabe: 2% od plače in nadomestil, 10% od katastrskega dohodka, 2% od pokojnine, 2% od zavarovalne osnove nosilca obrti in podjetništva.
4. člen
Plačila samoprispevka so oproščeni zavezanci, ki jih določa 12. člen zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
5. člen
Samoprispevek, ki se plačuje od plač in pokojnin, obračunava in odteguje izplačevalec plač in pokojnin.
Samoprispevek, ki se plačuje od katastrskega dohodka in zavarovalne osnove nosilca obrti in podjetništva pa obračunava DURS, izpostava Ljutomer.
Samoprispevek od lastnikov zemljišč, ki nimajo stalnega bivališča na območju naselja Berkovci, pa odmerja krajevna skupnost dvakrat letno ter o roku in plačilu obvesti vsakega zavezanca.
Ob vsakem obračunu samoprispevka se krajevni skupnosti dostavi seznam zavezancev za samoprispevek.
Od zavezancev, ki ne izpolnjujejo obveznosti iz samoprispevka v določenem roku, se obveznosti izterjajo po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov in prispevkov.
6. člen
Sredstva samoprispevka se zbirajo na žiro računu KS Logarovci-Berkovci št. 51930-842-063-82063.
7. člen
Nadzor nad zbiranjem in porabo sredstev krajevnega samoprispevka opravlja Svet KS Logarovci-Berkovci.
O realizaciji plana in porabi sredstev poroča enkrat letno zboru občanov.
8. člen
Zavezancem se plačani zneski krajevnega samoprispevka odšteva od osnove dohodnine (7. člen zakona o dohodnini, Uradni list RS, št. 48/90 in 34/92).
9. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS, uporablja pa se od 1. 7. 1998 dalje.
Št. 54/98
Logarovci, dne 26. maja 1998.
Predsednik
Sveta KS
Logarovci-Berkovci
Franjo Kapun l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti