Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/1998 z dne 3. 4. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/1998 z dne 3. 4. 1998

Kazalo

1110. Odlok proračunu Občine Ribnica za leto 1998, stran 1719.

Na podlagi zakona o financiranju občin (Uradni list RS, št. 80/96) in 21. člena statuta Občine Ribnica (Uradni list RS, št. 44/95) je Občinski svet občine Ribnica na 27. redni seji dne 26. 2. 1998 sprejel
O D L O K
proračunu Občine Ribnica za leto 1998
1. člen
S proračunom Občine Ribnica za leto 1998 se zagotavljajo sredstva za financiranje javnih nalog v Občini Ribnica.
2. člen
Skupni prihodki in odhodki občinskega proračuna za leto 1998 obsegajo:
----------------------------------------------------------------
                      Bilanca                          Račun
               prihodkov in odhodkov               financiranja
----------------------------------------------------------------
Prihodki             863,963.000                     55,821.000
Odhodki              919,784.000
Primanjkljaj         55,821.000
Presežek                                             55,821.000
----------------------------------------------------------------
Pregled prihodkov in odhodkov ter njihova razporeditev sta zajeta v bilanci, ki je sestavni del tega odloka.
3. člen
Za izvrševanje proračuna je kot odredbodajalec odgovoren župan Občine Ribnica.
4. člen
Od prihodkov občinskega proračuna za leto 1998 se izloči 0,5% v sredstva rezerv.
O uporabi sredstev stalne proračunske rezerve za namene iz prvega odstavka 12. člena zakona o financiranju občin (Uradni list RS, št. 80/94) do višine 1,000.000 SIT odloča župan.
5. člen
Sredstva proračuna se med letom delijo praviloma enakomerno kot mesečna akontacija, vendar v odvisnosti od zapadlih obveznosti ter ob upoštevanju likvidnostnega položaja občinskega proračuna.
6. člen
Župan lahko začasno zmanjša znesek sredstev, ki so v posebnem delu občinskega proračuna razporejena za posamezne namene ali pa začasno zadrži uporabo teh sredstev, če prihodki občinskega proračuna med letom niso doseženi v predvideni višini.
O ukrepih iz prvega odstavka mora župan obvestiti občinski svet in predlagati ukrepe oziroma spremembo občinskega proračuna.
7. člen
Tekoča proračunska rezerva se uporablja za financiranje posameznih namenov javne porabe, ki jih ob sprejemanju proračuna ni bilo mogoče predvideti.
O uporabi sredstev tekoče proračunske rezerve do višine 1,000.000 SIT odloča župan.
8. člen
Občinski upravi in izvajalskim organizacijam se iz proračuna zagotavljajo sredstva za plače, druge osebne prejemke, prispevke delodajalca, materialne stroške, amortizacijo in investicijske izdatke.
9. člen
Uporabniki sredstev občinskega proračuna (v nadaljnjem besedilu: uporabniki) so dolžni uporabljati sredstva občinskega proračuna le za namene, ki so opredeljeni v posebnem delu občinskega proračuna, ki je sestavni del tega odloka.
Uporabniki ne smejo prevzemati na račun občinskega proračuna obveznosti, ki bi presegale z občinskim proračunom določena sredstva za posamezni namen.
Uporabniki morajo pri nakupu opreme oziroma pri vzdrževalnih in investicijskih delih upoštevati določila zakona o javnih naročilih.
Uporabniki poročajo županu, ta pa občinskemu svetu, o realizaciji nalog najmanj dvakrat letno in sicer ob polletju oziroma ob zaključku leta.
10. člen
Župan odloča o pridobitvi,odtujitvi in obremenitvi premičnin do zneska 600.000 SIT ter o pridobitvi nepremičnin do zneska 1,000.000 SIT mesečno. Kumulativni znesek neporabljenih sredstev iz prejšnjega meseca ne sme presegati višine, za katero je po zakonu o javnih naročilih potrebno izvajati javni razpis. Župan o tem poroča občinskemu svetu vsakih 6 mesecev.
11. člen
Občinski svet občine Ribnica odloča o dolgoročni zadolžitvi za financiranje investicij v infrastrukturne objekte in naprave, namenjene za opravljanje gospodarskih in drugih javnih služb, do višine, ki ne sme presegati 10% zagotovljene porabe v letu pred zadolževanjem. Odplačilo glavnice in obresti v posameznem letu ne sme preseči 5% zagotovljene porabe.
12. člen
Župan je pooblaščen, da odloča o kratkoročnem zadolževanju za financiranje nalog javne porabe, vendar največ do višine 5% sprejetega proračuna. Kratkoročni kredit mora biti odplačan do konca proračunskega leta.
13. člen
Občina lahko daje poroštvo za izpolnitev obveznosti javnih podjetij in javnih zavodov, katerih ustanoviteljica je, do višine 5% zagotovljene porabe v letu, v katerem se daje poroštvo.
O dajanju poroštev odloča občinski svet.
14. člen
Nadzorni odbor opravlja nadzor nad izvajanjem proračuna v skladu s 36. členom statuta Občine Ribnica in v skladu s poslovnikom računskega sodišča.
15. člen
Župan je pooblaščen, da odloča o začasni uporabi tekočih likvidnostnih sredstev zaradi ohranitve njihove realne vrednosti in tekoče likvidnosti proračuna.
16. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 1. 1998 dalje.
Št. 01-403-98/97
Ribnica, dne 26. februarja 1998.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Ribnica
mag. Andrej Mate l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti