Uradni list

Številka 20
Uradni list RS, št. 20/1998 z dne 13. 3. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 20/1998 z dne 13. 3. 1998

Kazalo

907. Odlok o proračunu Občine Videm za leto 1998, stran 1375.

Na podlagi 45. člena zakona o financiranju občin (Uradni list RS, št. 80/94) in 12. člena statuta Občine Videm (Uradni vestnik Občin Ormož in Ptuj, št. 11/95) je Občinski svet občine Videm na seji dne 27. 1. 1998 sprejel
O D L O K
o proračunu Občine Videm za leto 1998
1. člen
S proračunom Občine Videm za leto 1998 (v nadaljnjem besedilu: občinski proračun) se zagotavljajo sredstva za financiranje javne porabe in drugih nalog občine.
2. člen
Skupni prihodki občinskega proračuna za leto 1998 znašajo 389,048.000 SIT, in sicer:
----------------------------------------------------------------
Bilanca prihodkov in odhodkov                                SIT
----------------------------------------------------------------
– prihodki                                           389,048.000
– odhodki                                            405,381.906
– deficit                                            –16,333.906
----------------------------------------------------------------
Pregled prihodkov občinskega proračuna in njihova razporeditev so zajeti v bilanci prihodkov in odhodkov.
3. člen
Skupni obseg prihodkov in odhodkov v bilanci prihodkov in odhodkov proračuna se med letom usklajuje v rebalansu proračuna, ki ga sprejme občinski svet.
4. člen
Od prihodkov občinskega proračuna za leto 1998 se izloča 0,5% rezerve Občine Videm do 2% letnih doseženih prihodkov iz bilance prihodkov in odhodkov za zadnje leto.
5. člen
Odredbodajalec za sredstva občinskega proračuna je župan oziroma od njega pooblaščena oseba. Za izvrševanje proračuna je odgovoren župan.
6. člen
Sredstva občinskega proračuna se delijo med letom enakomerno med vse uporabnike v okviru doseženih prihodkov in odhodkov, če ni z zakonom ali posebnim aktom občinskega sveta določeno drugače.
7. člen
Uporabniki sredstev občinskega proračuna so dolžni uporabljati sredstva občinskega proračuna le za namene, ki so opredeljeni v posebnem delu proračuna.
8. člen
Sredstva za plače delavcev v občinski upravi in javnih zavodih se bodo uporabnikom zagotavljala mesečno glede na število in strukturo delavcev.
9. člen
Uporabniki sredstev občinskega proračuna morajo izvrševati svoje naloge v mejah sredstev, ki so jim odobrena z občinskim proračunom.
Uporabniki ne smejo prevzemati na račun občinskega proračuna obveznosti, ki bi presegle z občinskim proračunom določena sredstva.
10. člen
Župan lahko začasno zmanjša zneske sredstev, ki so v posebnem delu občinskega proračuna razporejena za posamezne namene ali začasno zadrži uporabo teh sredstev, če prihodki občinskega proračuna med letom niso doseženi v predvideni višini.
O ukrepih iz prejšnjega odstavka mora župan obvestiti občinski svet in predlagati ukrepe oziroma ustrezno spremembo občinskega proračuna.
11. člen
Župan je pooblaščen, da odloča o:
– uporabi tekoče proračunske rezerve za financiranje posameznih namenov javne uporabe, ki jih ob sprejemanju proračuna ni bilo mogoče predvideti ali zanje ni bilo mogoče predvideti zadostnih sredstev,
– prenosih sredstev med različnimi postavkami istega namena na podlagi objektivnih razlogov, ki so usklajeni z uporabniki,
– uporabi sredstva rezerv za premeščanje likvidnostnih problemov proračuna,
– uporabi sredstva rezerv za namene iz 12. člena zakona o financiranju občin,
– kratkoročnem zadolževanju za financiranje javne porabe, vendar le do višine 5% sprejetega proračuna, ki mora biti odplačno do konca proračunskega leta,
– porabi sredstva za sponzorstvo do višine, določene s proračunom,
– začasni vezavi tekočih likvidnostnih računskih sredstev zaradi ohranitve njihove realne vrednosti; o tem lahko pooblasti tudi druge osebe, ki so dogovorne za finančno poslovanje občine.
12. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 11/98
Videm, dne 27. januarja 1998.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Videm
Friderik Bračič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti