Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/1998 z dne 13. 2. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/1998 z dne 13. 2. 1998

Kazalo

504. Uredba o prenehanju delovanja Agencije Republike Slovenije za sanacijo bank in hranilnic, stran 777.

Na podlagi 14. člena zakona o predsanaciji, sanaciji, stečaju in likvidaciji bank in hranilnic (Uradni list RS, št. 1/91 in 46/93) in 21. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93, 23/96 in 47/97) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o prenehanju delovanja Agencije Republike Slovenije za sanacijo bank in hranilnic
1. člen
Z dnem uveljavitve te uredbe se začne postopek prenehanja delovanja Agencije Republike Slovenije za sanacijo bank in hranilnic (v nadaljevanju: ASBH), ustanovljene z odlokom o določitvi organizacije, ki izvaja sanacijski postopek, in ustanovitvi Agencije Republike Slovenije za sanacijo bank in hranilnic (Uradni list RS, št. 17/91 in 38/92) in ki je nadaljevala delo na podlagi uredbe o Agenciji Republike Slovenije za sanacijo bank in hranilnic (Uradni list RS, št. 25/93 in 50/93).
Od dneva uveljavitve te uredbe dalje ASBH opravlja samo še dejanja, ki so nujno potrebna za upravljanje s sredstvi in obveznostmi in za prenos teh sredstev in obveznosti na druge subjekte.
2. člen
ASBH pošlje Slovenski razvojni družbi v roku dveh dni od uveljavitve te uredbe seznam delavcev, ki vsebuje ime in priimek delavca, naziv delovnega mesta v ASBH, delovno dobo in strokovno izobrazbo.
Uprava Slovenske razvojne družbe mora v roku 8 dni od uveljavitve te uredbe ASBH seznaniti s prostimi delovnimi mesti (naziv delovnega mesta, zahtevana izobrazba, zahtevane delovne izkušnje, podatek o osebnem dohodku), kjer se lahko zaposlijo konkretni delavci ASBH.
Po prejemu seznama iz drugega odstavka tega člena pristojni organ ASBH odloči o spremembi programa razreševanja presežnih delavcev, na podlagi katerega se delavcem ponudi ustrezna zaposlitev v Slovenski razvojni družbi.
3. člen
ASBH prenese v last Republike Slovenije delnice Nove Ljubljanske banke d.d., Trg republike 2, Ljubljana in Nove Kreditne banke Maribor d.d., Vita Kraigherja 4, Maribor, v rokih, na način in pod pogoji, kot jih določa zakona.
4. člen
ASBH prenese delnice Ljubljanske banke d.d., Trg republike 3, Ljubljana in Kreditne banke Maribor d.d., Vita Kraigherja 4, Maribor v rokih, na način in pod pogoji, kot jih določa zakon.
Terjatve, ki jih je ASBH odkupila od bank v sanaciji z obveznicami (v nadaljevanju: sanacijskimi obveznicami), izdanimi na podlagi zakona o jamstvu Republike Slovenije za obveznice, izdane zaradi sanacije bank in hranilnic (Uradni list RS, št. 57/92) oziroma zakona o zamenjavi obveznic Republike Slovenije za obveznice Agencije Republike Slovenije za sanacijo bank in hranilnic (Uradni list RS, št. 59/95) in lastniški deleži v pravnih osebah, ki jih je ASBH pridobila s stvarnim vložkom terjatev, se prenesejo v rokih, na način in pod pogoji, kot jih določa zakon.
5. člen
Na Republiko Slovenijo preidejo v rokih, na način in pod pogoji, kot jih določa zakon, obveznosti ASBH iz naslova podrejenih terjatev delničarjev banke, določenih v:
– prvem odstavku točke V odločbe Banke Slovenije o uvedbi sanacijskega postopka v Ljubljanski banki d.d., Ljubljana št. 26-40/93 z dne 27. januarja 1993,
– prvem odstavku točke V odločbe Banke Slovenije o uvedbi sanacijskega postopka v Ljubljanski banki – Kreditni banki Maribor d.d., Maribor št. 26-40/93 z dne 30. marca 1993,
– drugem odstavku točke V odločbe Banke Slovenije o uvedbi sanacijskega postopka v LB Komercialni banki Nova Gorica d.d., Nova Gorica št. 26-90/93 z dne 10. februarja 1994.
6. člen
Na Republiko Slovenijo preide z dnem dokončnega prenehanja obstoja ASBH preostanek obveznic iz tretjega odstavka 1. člena zakona o zamenjavi obveznic Republike Slovenije za obveznice Agencije Republike Slovenije za sanacijo bank in hranilnic (Uradni list RS, št. 59/95).
7. člen
ASBH dokončno preneha obstajati šestdeseti dan po uveljavitvi zakonov, ki bodo uredili prenose premoženja iz 3., 4. in 5. člena te uredbe.
Pravni naslednik ASBH po prenehanju njenega obstoja je Republika Slovenije.
8. člen
Z dnem dokončnega prenehanja ASBH preneha veljati uredba o Agenciji Republike Slovenije za sanacijo bank in hranilnic (Uradni list RS, št. 25/93 in 50/93).
9. člen
Ta uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 408-02/98-1
Ljubljana, dne 12. februarja 1998.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti