Uradni list

Številka 85
Uradni list RS, št. 85/1997 z dne 26. 12. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 85/1997 z dne 26. 12. 1997

Kazalo

3988. Pravilnik o sofinanciranju izrednih kulturnih programov oziroma projektov, stran 8105.

Na podlagi 29. in 65. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93) in 16. člen statuta Občine Tržič (Uradni list RS, št. 41/95) je Občinski svet občine Tržič na 25. redni seji dne 3. 12. 1997 sprejel
P R A V I L N I K
o sofinanciranju izrednih kulturnih programov oziroma projektov
1. člen
Občina Tržič sofinancira izjemne kulturne programe oziroma posamezne projekte, ki kakovostno presegajo redno dejavnost in lokalne okvire ter promovirajo tržiško kulturo in občino v širšem slovenskem prostoru ali tujini.
2. člen
Predloge programov ali posamezne projekte lahko posredujejo vse pravne ali fizične osebe, katerih dejavnost posega na področje kulture v Občini Tržič in katerih programi ali posamezni projekti niso zajeti v sistem rednega financiranja dejavnosti.
3. člen
Občina Tržič sofinancira izjemne kulturne programe oziroma projekte iz proračuna pod postavko “sredstva za razpis” v višini sprejetega proračuna.
4. člen
Razpis in financiranje velja za tekoče leto, kar pomeni, da mora biti projekt oziroma program realiziran do naslednjega razpisa.
5. člen
Razpis mora biti objavljen v ustreznih medijih v roku 14 dni od sprejetja sklepa in pisno posredovan kulturnim društvom, skupinam in institucijam s področja kulture.
6. člen
Predlagatelji programov ali posameznih projektov morajo do datuma, ki je objavljen v razpisu za tekoče leto, na naslov Občina Tržič, odbor za družbene dejavnosti, Trg Svobode 18, 4290 Tržič v zaprtih ovojnicah z oznako “za razpis izjemnih kulturnih programov” posredovati naslednje podatke:
– izvajalec programa,
– naziv programa,
– vsebinska predstavitev programa oziroma projekta,
– rok realizacije,
– predvideni materialni stroški,
– pričakovan znesek iz naslova razpisa,
– drugi viri financiranja (lastna sredstva, dotacije, sponzorji...),
– podatke, kje se bo projekt oziroma program še promoviral izven Občine Tržič.
7. člen
Odbor za družbene dejavnosti med predlogi, na podlagi zgoraj navedenih podatkov, izbere tiste za katere meni, da izpolnjujejo razpisne pogoje. Odbor si lahko, za lažjo odločitev, pridobi mnenje stroke.
8. člen
Vse predlagatelje bo Občina Tržič, 14 dni po dokončnem sklepu občinskega sveta, pisno obvestila o tem ali so se uvrstili v sredstva razpisa. Rok za pritožbo prosilcev je 14 dni po prejemu sklepa Občinskega sveta občine Tržič. Odbor pa je v roku 14 dni dolžan odgovoriti na pritožbo.
9. člen
Z izbranimi izvajalci bo Občina Tržič sklenila poseben dogovor o (so)financiranju predlaganih programov oziroma projektov.
10. člen
V dogovoru se opredelijo finančne obveznosti Občine Tržič in obveznosti izvajalca programa.
11. člen
Izvajalcu projekta oziroma programa se nakažejo sredstva v višini 50% odobrenih finančnih sredstev, naslednjih 50% pa po predložitvi finančnega in vsebinskega poročila o realizaciji projekta. V primeru nerealizacije programa oziroma projekta se izvajalec ne more več prijavljati na razpis iz naslova “sredstva za razpis”.
12. člen
Po realizaciji programa oziroma projekta izvajalec odboru za družbene dejavnosti Občine Tržič predloži vsebinsko in finančno poročilo o realizaciji programa oziroma projekta.
13. člen
Vse obveznosti iz naslova avtorskih pravic nosi izvajalec projekta.
14. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 013-011/97-08
Trzič, dne 3. decembra 1997.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Tržič
Peter Smuk, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti