Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
PRILOGA 1
KMETIJSKI IZDELKI
---------------------------------------------------------------------------
Tarifna oznaka Poimenovanje Carinska Carinska
Carinska stopnja kvota stopnja
---------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 (1)
---------------------------------------------------------------------------
0102 Govedo, žive živali
0102 90 - Druge ............................... 250 t 5.4
0103 Prašiči, žive živali
- Drugi: 125 t
0103 91 -- mase pod 50 kg ..................... 5.4
0103 92 -- mase 50 kg ali več ................. 5.4
0104 Ovce in koze, žive živali 12,5 t
0104 10 - Ovce:
0104 10 100 -- čistih pasem, plemenske ............ pr
-- druge:
0104 10 300 --- jagnjeta (do enega leta) .......... 26.7
0104 10 800 --- druge ............................. 26.7
0104 20 - Koze:
0104 20 100 -- čistih pasem, plemenske ............ pr
0104 20 900 -- druge .............................. 26.7
12,5 t
0201 Meso, goveje, sveže ali ohlajeno ...... 5.4
0202 Meso goveje, zamrznjeno ............... 5.4
0203 Meso, prašičje, sveže, ohlajeno ali
zamrznjeno ............................. 125 t 6.5
0210 Meso in drugi užitni mesni klavnični
izdelki, nasoljeni, v slanici, sušeni
ali prekajeni; užitna moka in zdrob iz
mesa ali iz drugih klavničnih izdelkov 12,5 t
- Meso, prašičje:
0210 11 -- šunke, plečeta in njihovi kosi, s
kostmi ................................ 6.5
0210 12 -- prsi s potrebušnino in njihovi
kosi .................................. 6.5
0210 19 -- drugo .............................. 6.5
0210 20 - Meso, goveje ........................ 6.5
0210 90 - Drugo, vključno užitno moko, zdrob
iz mesa in drugih klavničnih izdelkov . 5.4
0701 Krompir, svež ali ohlajen
0701 90 - Drug: 62,5 t
0701 90 100 -- za proizvodnjo škroba ............. 26.7
-- drugo:
--- nov:
0701 90 510 ---- od 1. januarja do 15. maja ....... 7.5
0701 90 590 ---- od 16. maja do 30. junija ........ 10.0
0701 90 900 --- drugo ............................. 26.7
0710 Vrtnine (nekuhane ali kuhane v pari
ali vreli vodi), zamrznjene 125 t
0710 10 000 - Krompir ............................. 22.5
- Stročnice v zrnu ali strokih:
0710 21 000 -- grah (Pisum sativum) ............... 9.0
0710 22 000 -- stročji fižol in fižol (Vigna spp.,
Phaseolus spp.) ....................... 9.0
0710 29 000 -- drugo .............................. 9.0
0710 30 000 - Špinača, novozelandska špinača in
loboda (divja špinača) ............... 13.5
0710 40 000 - Sladka koruza ....................... 5.5
0710 80 - Druge vrtnine:
0710 80 100 -- olive .............................. 5.0
-- plodovi rodu Capsicum ali rodu
Pimenta:
0710 80 510 --- sladka paprika .................... 9.5
0710 80 590 --- drugo ............................. 10.0
-- gobe:
0710 80 610 --- vrste Agaricus .................... 10.0
0710 80 690 --- druge ............................. 10.0
0710 80 700 -- paradižnik ......................... 5.0
0710 80 800 -- okrogle artičoke (Cynara scolimus)
...................................... 5.0
0710 80 850 -- beluši ............................. 5.0
0710 80 950 -- drugo .............................. 9.5
0710 90 000 - Mešanice vrtnin ..................... 9.5
25 t
0712 Sušene vrtnine, cele, razrezane v kose
ali mlete, vendar ne nadalje
pripravljene
0712 20 000 - Čebula .............................. 6.0
0712 30 000 - Užitne gobe in gomoljike ............ 8.0
0712 90 - Druge vrtnine; mešanice vrtnin:
0712 90 050 -- krompir, cel ali narezan v kose ali
krhlje, vendar ne nadalje pripravljen . 10.0
-- sladka koruza (Zea Mays var.
saccharata)
0712 90 110 --- semenski hibridi .................. 2.5
0712 90 190 --- drugo ............................. 8.0
0712 90 300 -- paradižnik ......................... 8.0
0712 90 500 -- korenje ............................ 8.0
0712 90 900 -- drugo .............................. 15.0
0713 Sušene stročnice v zrnu, oluščene ali
neoluščene ali zdrobljene
0713 10 - Grah (Pisum sativum):
0713 10 100 -- semenski ........................... 2.5
0713 10 900 -- drug ............................... 6.0
0713 20 00 - Čičerika (garbanzos):
*0713 20 001 -- semenska ........................... 2.5
*0713 20 009 -- druga .............................. 5.0
- Fižol (Vigna spp., Phaseolus spp.):
0713 31 00 -- fižol vrste Vigna mungo (L.) Hepper
ali Vigna radiata (L.) Wilczek:
*0713 31 001 --- semenski .......................... 2.5
*0713 31 009 --- drug .............................. 6.0
0713 32 00 -- fižol, drobni rdeči (Adzuki,
Phaseolus ali Vigna angularis):
*0713 32 001 --- semenski .......................... 2.5
*0713 32 009 --- drug .............................. 6.0
0713 33 -- navadni fižol, vštevši beli
(Phaseolus vulgaris):
0713 33 100 --- semenski .......................... 2.5
0713 33 900 --- drug .............................. 5.0
0713 39 00 -- drug:
*0713 39 001 --- semenski .......................... 2.5
*0713 39 009 --- drug .............................. 6.0
0713 40 00 - Leča ................................ 2.5
0713 50 00 - Bob (Vicia faba var. major) in
konjski bob (Vicia faba var. equina,
Vicia faba var. minor) ................ 2.5
0713 90 - Druge ............................... 2.5
0808 Jabolka, hruške in kutine, sveže
0808 10 - Jabolka:
0808 10 100 -- jabolka za predelavo, razsuta, od
16. septembra do 15. decembra ......... 500 t 5.4
0812 Sadje in plodovi, začasno konzervirani
(npr.: z žveplovim dioksidom, v
slanici, v žveplani vodi ali v drugih
raztopinah za konzerviranje), vendar v
takšnem stanju neustrezni za takojšnjo
prehrano 5 t
0812 10 000 - Češnje in višnje .................... 5.0
0812 20 000 - Jagode .............................. 5.0
0812 90 - Drugo:
0812 90 100 -- marelice ........................... 5.0
0812 90 200 -- pomaranče .......................... 2.5
0812 90 300 -- papaje ............................. 2.5
0812 90 400 -- borovnice (sadeži vrste Vaccinium
myrtillus) ............................ 2.5
0812 90 500 -- črni ribez ......................... 12.5
0812 90 600 -- maline ............................. 2.5
0812 90 700 -- guave, mangi, mangostini,
tamarinke, jabolka chasew, lučica,
slive sapodillo, pasijonsko sadje,
karambola, pitaja in tropski oreščki .. 2.5
0812 90 950 -- drugo .............................. 2.5
1107 Slad, pražen ali nepražen 1250 t
1107 10 - Nepražen:
-- pšenični:
1107 10 110 --- v obliki moke ..................... 5.0
1107 10 190 --- drug .............................. 5.0
-- drug:
1107 10 910 --- v obliki moke ..................... 5.0
1107 10 990 --- drug .............................. 2.5
1107 20 000 - Pražen .............................. 2.5
1108 Škrob; inulin .......................... 62,5 t 1.5
1601 Klobase in podobni izdelki iz mesa,
drugih užitnih klavničnih proizvodov
ali krvi; sestavljena živila na osnovi
teh proizvodov ......................... 37,5 t 7.0
1602 Drugi pripravljeni ali konzervirani
izdelki iz mesa, drobovje ali kri 37,5 t
1602 10 000 - Homogenizirani proizvodi ............ 15.0
1602 20 - Iz jeter katere koli živali ......... 15.0
- Iz perutnine iz tar. št. 0105:
1602 31 -- puranov ............................ 13.5
1602 32 -- kokoši vrste Gallus domesticus ..... 6,5
1602 39 -- drugo .............................. 6,5
- Prašičev:
1602 41 -- šunka (stegno) in njeni kosi ....... 6.5
1602 42 -- plečeta in njihovi kosi ............ 6.5
1602 49 -- drugo, vključno mešanice ........... 6.5
1602 50 - Goved ............................... 6.5
1602 90 - Drugo, vključno z izdelki iz krvi
katerih koli živali ................... 6.5
1701 Sladkor iz sladkornega trsa in
sladkorne pese ter kemično čista
saharoza v trdnem stanju 475 t
- Surovi sladkor brez dodatkov za
aromatiziranje in barvil:
1701 11 -- sladkor iz sladkornega trsa:
1701 11 100 --- za rafiniranje .................... pr
1701 11 900 --- drugo ............................. 8.5
1701 12 -- sladkor iz sladkorne pese:
1701 12 100 --- za rafiniranje .................... pr
1701 12 900 --- drugo ............................. 8.5
- Drugo:
1701 91 000 -- z dodatki za aromatiziranje in
barvili ............................... 7.3
1701 99 -- drugo .............................. 7.3
20 t
2001 Vrtnine, sadje in drugi užitni deli
rastlin, pripravljeni ali konzervirani
v kisu ali ocetni kislini
2001 10 000 - Kumare in kumarice .................. 26.7
2001 20 000 - Čebula .............................. 10.0
2001 90 - Drugo:
2001 90 100 -- mango, močno začinjen .............. 10.0
2001 90 200 -- plodovi iz rodu Capsicum, razen
sladkih paprik in pimenta ............. 10.0
2001 90 300 -- sladka koruza (Zea mays var.
saccharata) ........................... 10.0
2001 90 400 -- yam, sladek krompir in podobni
užitni deli rastlin, ki vsebujejo
najmanj 5ut.% škroba .................. 10.0
2001 90 500 -- gobe ............................... 12.5
2001 90 600 -- palmova jedra ...................... 10.0
2001 90 650 -- olive .............................. 12.5
2001 90 700 -- sladke paprike ..................... 12.5
2001 90 750 -- solatna repa (Beta vulgaris var.
conditiva) ............................ 10.0
2001 90 850 -- rdeče zelje ........................ 10.0
2001 90 910 -- tropsko sadje in tropski oreščki ... 10.0
2001 90 960 -- drugo .............................. 10.0
2003 Gobe in gomoljike, pripravljene ali
konzervirane drugače, razen v kisu ali
v ocetni kislini
2003 10 - Gobe:
-- iz rodu Agaricus:
2003 10 200 --- začasno konzervirane, popolnoma
kuhane ................................ 10.0
2003 10 300 --- drugo ............................. 10.0
2003 10 800 -- druge .............................. 13.5
2003 20 000 - Gomoljike ........................... 10.0
2004 Druge vrtnine, pripravljene ali
konzervirane drugače, razen v kisu ali
ocetni kislini, zamrznjene, razen
proizvodov iz tar. št. 2006
2004 10 - Krompir: ............................ 11.0
2004 90 - Druge vrtnine in mešanice vrtnin:
2004 90 100 -- sladka koruza (Zea mays var.
saccharata) ........................... 10.0
2004 90 300 -- kislo zelje, kapre in olive ........ 13.5
2004 90 500 -- grah (Pisum sativum) in nezreli
fižol vrste Phaseolus spp., stročji ... 13.5
-- drugo, vključno z mešanicami:
2004 90 910 --- čebula, kuhana, sicer nepredelana . 10.0
2004 90 980 --- drugo ............................. 10.0
2203 00 Pivo iz slada (z vsebnostjo alkohola
nad 0,5 vol.%) 625 hl 12.0
2204 Vino iz svežega grozdja, vključno
ojačena vina; grozdni mošt, razen
tistega iz tar. št. 2009 125 hl
2204 10 - Peneča vina (penine) ................ 10.3
-- z dejansko vsebino alkohola
najmanj 8,5 vol%:
2204 10 190 --- druga .............................. 10.3
-- druga:
2204 10 990 --- druga .............................. 10.3
- Druga vina; grozdni mošt, katerega
fermentacija je ustavljena z
nastajanjem alkohola:
2204 21 -- v posodah do vključno 2 l:
--- drugo:
---- z volumsko vsebnostjo alkohola
največ 13 vol.%:
----- druga (nekakovostna):
2204 21 790 ------ bela ........................... 10.3
2204 21 800 ------ druga .......................... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 13vol.% pa do vključno
15 vol.%:
----- kakovostna in vrhunska vina iz
posameznih regij:
2204 21 810 ------ bela ........................... 10.3
2204 21 820 ------ druga .......................... 10.3
----- druga:
2204 21 830 ------ bela ........................... 10.3
2204 21 840 ------ druga .......................... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 15vol.% pa do vključno
18 vol.%:
2204 21 940 ----- druga ........................... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 18 vol.% pa do vključno
22 vol.%:
2204 21 980 ----- druga ........................... 10.3
2204 21 990 ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 22vol.%. ............... 10.3
2204 29 -- drugo (v posodah nad 2 l) .......... 10.3
2204 29 100 --- vino, razen tistega, ki spada pod
tar. podšt. 2204 10, v steklenicah z
žičnimi košaricami; drugače polnjeno
vino zaradi dodatnega tlaka zaradi
ogljikovega dioksida v raztopini, med
1 in 3 bari, merjeno pri temperaturi
20 stopinj C ........................... 10.3
--- drugo:
---- z volumsko vsebnostjo alkohola
do vključno 13 vol.%:
----- druga (nekakovostna):
------ bela:
2204 29 650 ------- drugje ......................... 10.3
------ druga:
2204 29 750 ------- drugje ......................... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 13 vol% pa do vključno
15 vol.%
----- kakovostna in vrhunska vina,
pridelana v vinorodnih okoliših:
2204 29 810 ------ bela ............................ 10.3
2204 29 820 ------ druga ........................... 10.3
----- druga:
2204 29 830 ------ bela ............................ 10.3
2204 29 840 ------ druga ........................... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 15 vol% pa do
vključno 18 vol%:
2204 29 940 ----- druga ............................ 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 18 vol.% pa do
vključno 22 vol.%:
2204 29 980 ----- druga ............................ 10.3
2204 29 990 ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 22 vol.% ................ 10.3
2204 30 - Drug grozdni mošt:
2204 30 100 -- v fermentaciji ali z ustavljenim
vrenjem brez dodajanja alkohola ....... 10.3
-- drugo:
--- gostote 1,33 g/ cm3 ali manj pri
20 stopinj C in volumsko vsebnostjo
alkohola do vključno 1 vol.%
2204 30 920 ---- koncentrirani .................... 12.5
2204 30 940 ---- drugo ............................ 12.5
--- drugo:
2204 30 960 ---- koncentrirani .................... 12.5
2204 30 980 ---- drugo ............................ 12.5
125 hl
2106 Živila, ki niso navedena in ne zajeta
na drugem mestu
2106 90 - Drugo:
2106 90 200 -- sestavljeni alkoholni pripravki,
razen tistih na osnovi aromatičnih
snovi vrst, ki se uporabljajo pri
proizvodnji pijač ..................... 6.0
2208 Nedenaturiran etanol, z vsebnostjo
manj kot 80vol.%; žganja, likerji in
druge alkoholne pijače
2208 20 - Alkoholne pijače, dobljene z
destilacijo vina in iz grozdja,
grozdnega drozga ali grozdnih tropin .. 20.0
2208 30 - Whisky .............................. 13.5
2208 40 - Rum in tafia (žganje iz sladkornega
trsa) ................................. 20.0
2208 50 - Gin in brinjevec .................... 20.0
2208 60 - Vodka ............................... 20.0
2208 70 - Likerji, krepilne pijače ............ 20.0
2208 90 - Drugo ............................... 20.0
2402 Cigare, cigarilosi in cigarete iz
tobaka in tobačnih nadomestkov 25 t
2402 10 000 - Cigare in cigarilosi, ki vsebujejo
tobak ................................. 7.5
2402 20 - Cigarete, ki vsebujejo tobak:
2402 20 100 -- ki vsebujejo nageljnove žbice ...... 26.7
2402 20 900 -- druge .............................. 26.7
2402 90 000 - Drugo ............................... 7.5
(1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna trifna oznaka,
se carinska stopnja, kot je določena v prilogi, uporablja za vse tarifne
podštevilke v okviru navedene tarifne oznake.
PRILOGA 2
KMETIJSKI IZDELKI
---------------------------------------------------------------------------
Tarifna oznaka Poimenovanje Carinska Carinska
Carinska stopnja kvota stopnja
---------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 (1)
---------------------------------------------------------------------------
0102 Govedo, žive živali
0102 90 - Druge ............................... 250 t 5.4
0103 Prašiči, žive živali
- Drugi: 125 t
0103 91 -- mase pod 50 kg ..................... 5.4
0103 92 -- mase 50 kg ali več ................. 5.4
0104 Ovce in koze, žive živali 12,5 t
0104 10 - Ovce:
0104 10 100 -- čistih pasem, plemenske ............ pr
-- druge:
0104 10 300 --- jagnjeta (do enega leta) .......... 26.7
0104 10 800 --- druge ............................. 26.7
0104 20 - Koze:
0104 20 100 -- čistih pasem, plemenske ............ pr
0104 20 900 -- druge .............................. 26.7
12,5 t
0201 Meso, goveje, sveže ali ohlajeno ...... 5.4
0202 Meso goveje, zamrznjeno ............... 5.4
0203 Meso, prašičje, sveže, ohlajeno ali
zamrznjeno ............................. 125 t 6.5
0210 Meso in drugi užitni mesni klavnični
izdelki, nasoljeni, v slanici, sušeni
ali prekajeni; užitna moka in zdrob iz
mesa ali iz drugih klavničnih izdelkov 12,5 t
- Meso, prašičje:
0210 11 -- šunke, plečeta in njihovi kosi, s
kostmi ................................ 6.5
0210 12 -- prsi s potrebušnino in njihovi
kosi .................................. 6.5
0210 19 -- drugo .............................. 6.5
0210 20 - Meso, goveje ........................ 6.5
0210 90 - Drugo, vključno užitno moko, zdrob
iz mesa in drugih klavničnih izdelkov . 5.4
0406 Sir in skuta 12.5 t
0406 40 - Sir z modrimi ali podobnimi
žlahtnimi plesnimi nastale v jedru
sira .................................. 5.4
0406 90 - Sir, drug:
-- drugi:
--- feta:
0406 90 310 ---- iz ovčjega ali bivoljega mleka v
čebričkih s slanico ali v mehovih iz
ovčje ali kozje kože .................. 5.4
--- drugo:
0406 90 500 ---- siri iz ovčjega ali bivoljega
mleka v čebričkih s slanico ali v
mehovih iz ovčje ali kozje kože ....... 5.4
---- drugo:
----- z vsebnostjo maščob do vključno
40 ut.% in vsebnostjo vode, izračunane
v nemaščobni snovi:
------ več kot 47 ut.% pa do vključno
72 ut.%:
0406 90 820 ------- camembert ..................... 5.4
0406 90 840 ------- brie .......................... 5.4
0406 90 990 ----- egmond in drugi siri ............ 5.4
0701 Krompir, svež ali ohlajen
0701 90 - Drug: 62,5 t
0701 90 100 -- za proizvodnjo škroba ............. 26.7
-- drugo:
--- nov:
0701 90 510 ---- od 1. januarja do 15. maja ....... 7.5
0701 90 590 ---- od 16. maja do 30. junija ........ 10.0
0701 90 900 --- drugo ............................. 26.7
0710 Vrtnine (nekuhane ali kuhane v pari
ali vreli vodi), zamrznjene 125 t
0710 10 000 - Krompir ............................. 22.5
- Stročnice v zrnu ali strokih:
0710 21 000 -- grah (Pisum sativum) ............... 9.0
0710 22 000 -- stročji fižol in fižol (Vigna spp.,
Phaseolus spp.) ....................... 9.0
0710 29 000 -- drugo .............................. 9.0
0710 30 000 - Špinača, novozelandska špinača in
loboda (divja špinača) ............... 13.5
0710 40 000 - Sladka koruza ....................... 5.5
0710 80 - Druge vrtnine:
0710 80 100 -- olive .............................. 5.0
-- plodovi rodu Capsicum ali rodu
Pimenta:
0710 80 510 --- sladka paprika .................... 9.5
0710 80 590 --- drugo ............................. 10.0
-- gobe:
0710 80 610 --- vrste Agaricus .................... 10.0
0710 80 690 --- druge ............................. 10.0
0710 80 700 -- paradižnik ......................... 5.0
0710 80 800 -- okrogle artičoke (Cynara scolimus)
...................................... 5.0
0710 80 850 -- beluši ............................. 5.0
0710 80 950 -- drugo .............................. 10.0
-- gobe:
0710 80 610 --- vrste Agaricus .................... 10.0
0710 80 690 --- druge ............................. 10.0
0710 80 700 -- paradižnik ......................... 5.0
0710 80 800 -- okrogle artičoke (Cynara scolimus)
...................................... 5.0
0710 80 850 -- beluši ............................. 5.0
0710 80 950 -- drugo .............................. 9.5
0710 90 000 - Mešanice vrtnin ..................... 9.5
25 t
0712 Sušene vrtnine, cele, razrezane v kose
ali mlete, vendar ne nadalje
pripravljene
0712 20 000 - Čebula .............................. 6.0
0712 30 000 - Užitne gobe in gomoljike ............ 8.0
0712 90 - Druge vrtnine; mešanice vrtnin:
0712 90 050 -- krompir, cel ali narezan v kose ali
krhlje, vendar ne nadalje pripravljen . 10.0
-- sladka koruza (Zea Mays var.
saccharata)
0712 90 110 --- semenski hibridi .................. 2.5
0712 90 190 --- drugo ............................. 8.0
0712 90 300 -- paradižnik ......................... 8.0
0712 90 500 -- korenje ............................ 8.0
0712 90 900 -- drugo .............................. 15.0
0713 Sušene stročnice v zrnu, oluščene ali
neoluščene ali zdrobljene
0713 10 - Grah (Pisum sativum):
0713 10 100 -- semenski ........................... 2.5
0713 10 900 -- drug ............................... 6.0
0713 20 00 - Čičerika (garbanzos):
*0713 20 001 -- semenska ........................... 2.5
*0713 20 009 -- druga .............................. 5.0
- Fižol (Vigna spp., Phaseolus spp.):
0713 31 00 -- fižol vrste Vigna mungo (L.) Hepper
ali Vigna radiata (L.) Wilczek:
*0713 31 001 --- semenski .......................... 2.5
*0713 31 009 --- drug .............................. 6.0
0713 32 00 -- fižol, drobni rdeči (Adzuki,
Phaseolus ali Vigna angularis):
*0713 32 001 --- semenski .......................... 2.5
*0713 32 009 --- drug .............................. 6.0
0713 33 -- navadni fižol, vštevši beli
(Phaseolus vulgaris):
0713 33 100 --- semenski .......................... 2.5
0713 33 900 --- drug .............................. 5.0
0713 39 00 -- drug:
*0713 39 001 --- semenski .......................... 2.5
*0713 39 009 --- drug .............................. 6.0
0713 40 00 - Leča ................................ 2.5
0713 50 00 - Bob (Vicia faba var. major) in
konjski bob (Vicia faba var. equina,
Vicia faba var. minor) ................ 2.5
0713 90 - Druge ............................... 2.5
0808 Jabolka, hruške in kutine, sveže
0808 10 - Jabolka:
0808 10 100 -- jabolka za predelavo, razsuta, od
16. septembra do 15. decembra ......... 500 t 5.4
0812 Sadje in plodovi, začasno konzervirani
(npr.: z žveplovim dioksidom, v
slanici, v žveplani vodi ali v drugih
raztopinah za konzerviranje), vendar v
takšnem stanju neustrezni za takojšnjo
prehrano 7.5 t
0812 10 000 - Češnje in višnje .................... 5.0
0812 20 000 - Jagode .............................. 5.0
0812 90 - Drugo:
0812 90 100 -- marelice ........................... 5.0
0812 90 200 -- pomaranče .......................... 2.5
0812 90 300 -- papaje ............................. 2.5
0812 90 400 -- borovnice (sadeži vrste Vaccinium
myrtillus) ............................ 2.5
0812 90 500 -- črni ribez ......................... 12.5
0812 90 600 -- maline ............................. 2.5
0812 90 700 -- guave, mangi, mangostini,
tamarinke, jabolka chasew, lučica,
slive sapodillo, pasijonsko sadje,
karambola, pitaja in tropski oreščki .. 2.5
0812 90 950 -- drugo .............................. 2.5
0904 Poper rodu Piper; suha, zdrobljena ali
zmleta paprika rodu Capsicum ali Pimenta 7.5 t
- Poper:
0904 11 -- nezdrobljen in nezmlet: ............ 1.0
0904 12 000 -- zdrobljen ali zmlet ................ 2.5
0904 20 - Paprika rodu Capsicum ali Pimenta, suha,
zdrobljena ali zmleta:
-- nezdrobljena in nezmleta:
0904 20 100 --- sladka paprika .................... 2.5
--- druga:
0904 20 310 ---- rodu Capsicum, za proizvodnjo kapsicina ali
barvil na bazi capsicum oljne smole ... pr
0904 20 350 ---- za industrijsko proizvodnjo eteričnih olj
ali smol ............................. pr
0904 20 390 ---- druga ............................ 2.5
0904 20 900 -- zdrobljena ali zmleta .............. 2.5
1107 Slad, pražen ali nepražen 625 t
1107 10 - Nepražen:
-- pšenični:
1107 10 110 --- v obliki moke ..................... 5.0
1107 10 190 --- drug .............................. 5.0
-- drug:
1107 10 910 --- v obliki moke ..................... 5.0
1107 10 990 --- drug .............................. 2.5
1107 20 000 - Pražen .............................. 2.5
1108 Škrob; inulin .......................... 62,5 t 1.5
1601 Klobase in podobni izdelki iz mesa,
drugih užitnih klavničnih proizvodov
ali krvi; sestavljena živila na osnovi
teh proizvodov ......................... 37,5 t 7.0
1602 Drugi pripravljeni ali konzervirani
izdelki iz mesa, drobovje ali kri 37,5 t
1602 10 000 - Homogenizirani proizvodi ............ 15.0
1602 20 - Iz jeter katere koli živali ......... 15.0
- Iz perutnine iz tar. št. 0105:
1602 31 -- puranov ............................ 13.5
1602 32 -- kokoši vrste Gallus domesticus ..... 6,5
1602 39 -- drugo .............................. 6,5
- Prašičev:
1602 41 -- šunka (stegno) in njeni kosi ....... 6.5
1602 42 -- plečeta in njihovi kosi ............ 6.5
1602 49 -- drugo, vključno mešanice ........... 6.5
1602 50 - Goved ............................... 6.5
1602 90 - Drugo, vključno z izdelki iz krvi
katerih koli živali ................... 6.5
1701 Sladkor iz sladkornega trsa in
sladkorne pese ter kemično čista
saharoza v trdnem stanju 25 t t
- Surovi sladkor brez dodatkov za
aromatiziranje in barvil:
1701 11 -- sladkor iz sladkornega trsa:
1701 11 100 --- za rafiniranje .................... pr
1701 11 900 --- drugo ............................. 8.5
1701 12 -- sladkor iz sladkorne pese:
1701 12 100 --- za rafiniranje .................... pr
1701 12 900 --- drugo ............................. 8.5
- Drugo:
1701 91 000 -- z dodatki za aromatiziranje in
barvili ............................... 7.3
1701 99 -- drugo .............................. 7.3
20 t
2001 Vrtnine, sadje in drugi užitni deli
rastlin, pripravljeni ali konzervirani
v kisu ali ocetni kislini
2001 10 000 - Kumare in kumarice .................. 26.7
2001 20 000 - Čebula .............................. 10.0
2001 90 - Drugo:
2001 90 100 -- mango, močno začinjen .............. 10.0
2001 90 200 -- plodovi iz rodu Capsicum, razen
sladkih paprik in pimenta ............. 10.0
2001 90 300 -- sladka koruza (Zea mays var.
saccharata) ........................... 10.0
2001 90 400 -- yam, sladek krompir in podobni
užitni deli rastlin, ki vsebujejo
najmanj 5ut.% škroba .................. 10.0
2001 90 500 -- gobe ............................... 12.5
2001 90 600 -- palmova jedra ...................... 10.0
2001 90 650 -- olive .............................. 12.5
2001 90 700 -- sladke paprike ..................... 12.5
2001 90 750 -- solatna repa (Beta vulgaris var.
conditiva) ............................ 10.0
2001 90 850 -- rdeče zelje ........................ 10.0
2001 90 910 -- tropsko sadje in tropski oreščki ... 10.0
2001 90 960 -- drugo .............................. 10.0
2003 Gobe in gomoljike, pripravljene ali
konzervirane drugače, razen v kisu ali
v ocetni kislini
2003 10 - Gobe:
-- iz rodu Agaricus:
2003 10 200 --- začasno konzervirane, popolnoma
kuhane ................................ 10.0
2003 10 300 --- drugo ............................. 10.0
2003 10 800 -- druge .............................. 13.5
2003 20 000 - Gomoljike ........................... 10.0
2004 Druge vrtnine, pripravljene ali
konzervirane drugače, razen v kisu ali
ocetni kislini, zamrznjene, razen
proizvodov iz tar. št. 2006
2004 10 - Krompir: ............................ 11.0
2004 90 - Druge vrtnine in mešanice vrtnin:
2004 90 100 -- sladka koruza (Zea mays var.
saccharata) ........................... 10.0
2004 90 300 -- kislo zelje, kapre in olive ........ 13.5
2004 90 500 -- grah (Pisum sativum) in nezreli
fižol vrste Phaseolus spp., stročji ... 13.5
-- drugo, vključno z mešanicami:
2004 90 910 --- čebula, kuhana, sicer nepredelana . 10.0
2004 90 980 --- drugo ............................. 10.0
2203 00 Pivo iz slada (z vsebnostjo alkohola
nad 0,5 vol.%) 375 hl 12.0
2204 Vino iz svežega grozdja, vključno
ojačena vina; grozdni mošt, razen
tistega iz tar. št. 2009 375 hl
2204 10 - Peneča vina (penine) ................ 10.3
-- z dejansko vsebino alkohola
najmanj 8,5 vol%:
2204 10 190 --- druga .............................. 10.3
-- druga:
2204 10 990 --- druga .............................. 10.3
- Druga vina; grozdni mošt, katerega
fermentacija je ustavljena z
nastajanjem alkohola:
2204 21 -- v posodah do vključno 2 l:
--- drugo:
---- z volumsko vsebnostjo alkohola
največ 13 vol.%:
----- druga (nekakovostna):
2204 21 790 ------ bela ........................... 10.3
2204 21 800 ------ druga .......................... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 13vol.% pa do vključno
15 vol.%:
----- kakovostna in vrhunska vina iz
posameznih regij:
2204 21 810 ------ bela ........................... 10.3
2204 21 820 ------ druga .......................... 10.3
----- druga:
2204 21 830 ------ bela ........................... 10.3
2204 21 840 ------ druga .......................... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 15vol.% pa do vključno
18 vol.%:
2204 21 940 ----- druga ........................... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 18 vol.% pa do vključno
22 vol.%:
2204 21 980 ----- druga ........................... 10.3
2204 21 990 ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 22 vol.%. ............... 10.3
2204 29 -- drugo (v posodah nad 2 l) .......... 10.3
2204 29 100 --- vino, razen tistega, ki spada pod
tar. podšt. 2204 10, v steklenicah z
žičnimi košaricami; drugače polnjeno
vino zaradi dodatnega tlaka zaradi
ogljikovega dioksida v raztopini, med
1 in 3 bari, merjeno pri temperaturi
20 stopinj C ........................... 10.3
--- drugo:
---- z volumsko vsebnostjo alkohola
do vključno 13 vol.%:
----- druga (nekakovostna):
------ bela:
2204 29 650 ------- drugje ......................... 10.3
------ druga:
2204 29 750 ------- drugje ......................... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 13 vol% pa do vključno
15 vol.%
----- kakovostna in vrhunska vina,
pridelana v vinorodnih okoliših:
2204 29 810 ------ bela ............................ 10.3
2204 29 820 ------ druga ........................... 10.3
----- druga:
2204 29 830 ------ bela ............................ 10.3
2204 29 840 ------ druga ........................... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 15 vol% pa do
vključno 18 vol%:
2204 29 940 ----- druga ............................ 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 18 vol.% pa do
vključno 22 vol.%:
2204 29 980 ----- druga ............................ 10.3
2204 29 990 ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 22 vol.% ................ 10.3
2204 30 - Drug grozdni mošt:
2204 30 100 -- v fermentaciji ali z ustavljenim
vrenjem brez dodajanja alkohola ....... 10.3
-- drugo:
--- gostote 1,33 g/ cm3 ali manj pri
20 stopinj C in volumsko vsebnostjo
alkohola do vključno 1 vol.%
2204 30 920 ---- koncentrirani .................... 12.5
2204 30 940 ---- drugo ............................ 12.5
--- drugo:
2204 30 960 ---- koncentrirani .................... 12.5
2204 30 980 ---- drugo ............................ 12.5
125 hl
2106 Živila, ki niso navedena in ne zajeta
na drugem mestu
2106 90 - Drugo:
2106 90 200 -- sestavljeni alkoholni pripravki,
razen tistih na osnovi aromatičnih
snovi vrst, ki se uporabljajo pri
proizvodnji pijač ..................... 6.0
2208 Nedenaturiran etanol, z vsebnostjo
manj kot 80vol.%; žganja, likerji in
druge alkoholne pijače
2208 20 - Alkoholne pijače, dobljene z
destilacijo vina in iz grozdja,
grozdnega drozga ali grozdnih tropin .. 20.0
2208 30 - Whisky .............................. 13.5
2208 40 - Rum in tafia (žganje iz sladkornega
trsa) ................................. 20.0
2208 50 - Gin in brinjevec .................... 20.0
2208 60 - Vodka ............................... 20.0
2208 70 - Likerji, krepilne pijače ............ 20.0
2208 90 - Drugo ............................... 20.0
2402 Cigare, cigarilosi in cigarete iz
tobaka in tobačnih nadomestkov 25 t
2402 10 000 - Cigare in cigarilosi, ki vsebujejo
tobak ................................. 7.5
2402 20 - Cigarete, ki vsebujejo tobak:
2402 20 100 -- ki vsebujejo nageljnove žbice ...... 26.7
2402 20 900 -- druge .............................. 26.7
2402 90 000 - Drugo ............................... 7.5
(1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna trifna oznaka,
se carinska stopnja, kot je določena v prilogi, uporablja za vse tarifne
podštevilke v okviru navedene tarifne oznake.
PRILOGA 3
KMETIJSKI IZDELKI
----------------------------------------------------------------------------
Tarifna oznaka Poimenovanje Carinska Carinska
oznaka kvota (t) stopnja
----------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 (1)
----------------------------------------------------------------------------
0101 Konji, osli, mezge in mule, žive
živali
- Konji:
0101 19 -- drugi: 5 13.5
0102 Govedo, žive živali
0102 90 - Druge: 250
-- domačih pasem:
--- mase nad 160 kg, do vključno
300 kg:
0102 90 410 ---- za zakol ......................... 5.4
0102 90 490 ---- druge ............................ 5.4
--- z maso nad 300 kg:
---- telice (samice goveda, ki še niso
telile):
0102 90 510 ----- za zakol......................... 5.4
0102 90 590 ----- druge............................ 5.4
---- krave:
0102 90 610 ----- za zakol ........................ 5.4
0102 90 690 ----- druge ........................... 5.4
---- druge:
0102 90 710 ----- za zakol ........................ 5.4
0102 90 790 ----- druge ........................... 5.4
0102 90 900 -- drugo .............................. 5.4
0106 00 Druge živali, žive 2.5
0106 00 10 - Domači kunci:
*0106 00 101 -- plemenski .......................... pr
*0106 00 109 -- drugi .............................. 12.5
0106 00 200 - Golobi .............................. 2.5
0106 00 90 - Druge:
*0106 00 901 -- čebele ............................. pr
*0106 00 909 -- drugo .............................. pr
0203 Meso, prašičje, sveže, ohlajeno ali
zamrznjeno
- Sveže ali ohlajeno:
0203 11 -- trupi in polovice ................... 450 6.5
0203 12 -- šunke, plečeta in njihovi kosi, s
kostmi ................................. 125 6.5
- Zamrznjeno:
0203 29 -- drugo ............................... 150 6.
0207 Meso in užitni odpadki perutnine iz
tar.št. 0105, sveže, ohlajeno ali
zamrznjeno 5
- Kokoši vrste Gallus domesticus:
0207 13 -- kosi in drobovje, sveži ali
ohlajeni .............................. 6.5
- Purani
0207 26 -- kosi in drobovje, sveži ali
ohlajeni .............................. 6.5
- Race, gosi in pegatke:
0207 35 -- drugo, sveže ali ohlajeno: ......... 6.5
0406 Sir in skuta 100
0406 40 - Sir z modrimi ali podobnimi
žlahtnimi plesnimi nastale v jedru
sira .................................. 5.4
0406 90 - Sir, drug:
-- drugi:
--- feta:
0406 90 310 ---- iz ovčjega ali bivoljega mleka v
čebričkih s slanico ali v mehovih iz
ovčje ali kozje kože .................. 5.4
--- drugo:
0406 90 500 ---- siri iz ovčjega ali bivoljega
mleka v čebričkih s slanico ali v
mehovih iz ovčje ali kozje kože ....... 5.4
---- drugo:
----- z vsebnostjo maščob do vključno
40 ut.% in vsebnostjo vode, izračunane
v nemaščobni snovi:
------ več kot 47 ut.% pa do vključno
72 ut.%:
0406 90 820 ------- camembert ..................... 5.4
0406 90 840 ------- brie .......................... 5.4
0505 Kože in drugi deli ptic, s perjem in
puhom, perje in deli perja (z
odrezanimi ali neodrezanimi robovi)
ter puh, ki niso naprej obdelani,
razen s čiščenjem, dezinficiranjem ali
pripravljanjem za konzerviranje; prah
in odpadki perja ali delov perja
0505 10 - Vrsta perja, ki se uporablja za
polnjenje; puh ......................... 5 1.0
0602 Druge žive rastline (vštevši njihove
korenine), potaknjenci in cepiči,
gobji miceliji
0602 90 - Drugo:
0602 90 100 -- gobji micelij ....................... 50 1.0
0702 00 00 00 Paradižnik, svež ali ohlajen 125
0702 00 001 - od 1. januarja do 14. maja .......... 5.00
0702 00 002 - od 15. maja do 31. maja ............. 10.0
0702 00 003 - od 1. junija do 30. septembra ....... 22.5
0702 00 004 - od 1. do 31. oktobra ................ 10.0
0702 00 005 - od 1. novembra do 31. decembra....... 5.0
0709 Druge vrtnine, sveže ali ohlajene 7.5
0709 60 - Paprike iz rodu Capsicum ali
Pimenta:
0709 60 100 -- sladke ............................. 13.5
-- druge:
0709 60 910 --- za proizvodnjo kapsicina ali
barvil na bazi capsicum oljnih smol ... 2.5
0709 60 950 --- za industrijsko proizvodnjo
eteričnih olj ali smol ................ 2.5
0709 60 990 --- drugo (npr., pekoče za prehrano
ljudi) ................................ 13.5
0802 Drugo lupinasto sadje, sveže ali suho,
neoluščeno ali oluščeno
- Lešniki (Corylus spp.):
0802 22 000 -- oluščeni ............................ 6.25 5.0
- Navadni orehi:
0802 32 000 -- oluščeni ............................ 6.25 3.5
0807 Dinje, lubenice in papaja, sveže
- Dinje in lubenice: 125
0807 11 000 -- lubenice ........................... 2.5
0807 19 000 -- druge .............................. 2.5
0809 Marelice, češnje in višnje, breskve
(vključno z nektarinami), slive,
trnulje, sveže
0809 10 - Marelice: 125
0809 10 001 -- od 1. januarja do 20. junija........ 6.0
0809 10 002 -- od 21. junija do 31. julija......... 15.0
0809 10 003 -- od 1. avgusta do 31. decembra....... 6.00
0810 Drugo sadje, sveže
0810 30 - Črni, beli in rdeči ribez in
kosmulje ............................... 125 10.0
1005 Koruza 10.000
1005 90 000 - Druga ............................... 5.0
1201 00 Soja v zrnu, vključno z zdrobljeno ......6.25 pr
1212 Rožiči, morske in druge alge,
sladkorna pesa, sladkorni trs, sveži,
ohlajeni ali zamrznjeni ali sušeni,
zmleti ali ne; koščice in jedrca iz
sadnih koščic in drugi rastlinski
proizvodi (vključno s korenino
cikorije, nepraženo, vrste Cichorium
intybus sativum) vrst, ki se
uporabljajo predvsem za človeško
prehrano in niso navedeni in ne zajeti
na drugem mestu
- Drugo:
1212 91 -- sladkorna pesa: ..................... 6.25 pr
1512 Olje iz sončničnih semen, semen
žafranike in bombaževega semena in
njihove frakcije, prečiščeno ali
neprečiščeno, toda kemično
nemodificirano
- Olje iz sončnic in žafranike in
njegove frakcije:
1512 11 -- surovo olje ......................... 2.000 pr
2204 Vino iz svežega grozdja, vključno
ojačena vina; grozdni mošt, razen
tistega iz tar. št. 2009 125
- Druga vina; grozdni mošt, katerega
fermentacija je ustavljena z
nastajanjem alkohola:
2204 21 -- v posodah do vključno 2 l:
--- drugo:
----- druga (ne kakovostna):
2204 21 790 ------ bela ........................... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 13vol.% pa do vključno
15 vol.%:
----- kakovostna in vrhunska vina iz
posameznih regij:
2204 21 810 ------ bela ........................... 10.3
----- druga:
2204 21 830 ------ bela ........................... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 15vol.% pa do vključno
18 vol.%:
2204 21 930 ----- Tokay (Aszu in Szamorodni) ...... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 18 vol.% pa do vključno
22 vol.%:
2204 21 970 ----- Tokay (Aszu in Szamorodni) ...... 10.3
2204 29 -- drugo (v posodah nad 2 l):
--- drugo:
---- z volumsko vsebnostjo alkohola do
vključno 13vol.%:
----- druga (ne kakovostna)
------ bela:
2204 29 650 ------- drugje ........................ 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 13vol.% pa do vključno
15 vol.%:
----- kakovostna in vrhunska vina,
pridelana v vinorodnih okoliših:
2204 29 810 ------ bela ........................... 10.3
----- druga:
2204 29 830 ------ bela ........................... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 15vol.% pa do vključno
18 vol.%:
2204 29 930 ----- Tokay (Aszu in Szamorodni) ...... 10.3
---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
ki je večja od 18vol.% pa do vključno
22 vol.%:
2204 29 970 ----- Tokay (Aszu in Szamorodni) ...... 10.3
(1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna tarifna
oznaka, se carinska stopnja, kot je djoločena v prilogi, uporablja za vse
tarifne podštevilke v okviru navedene tarifne oznake.
PRILOGA 4
KMETIJSKI IZDELKI
----------------------------------------------------------------------------
Tarifna oznaka Poimenovanje Carinska Carinska
oznaka kvota stopnja
----------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 (1)
----------------------------------------------------------------------------
0102 Govedo, žive živali 125
0102 10 Čistih pasem, plemenske ................ pr
0102 90 - Druge ................................ 5.4
0103 Prašiči, žive živali 250
0103 10 000 - Čistih pasem, plemenski .............. pr
- Drugi:
0103 91 -- mase pod 50 kg ..................... 5.4
0103 92 -- mase 50 kg ali več ................. 5.4
0206 Drugi užitni klavnični izdelki iz
govejega, svinjskega, ovčjega, kozjega
in konjskega mesa ter mesa oslov ali
mesa mul in mezgov; sveži, ohlajeni
ali zamrznjeni 75
- Prašičev, zamrznjeni:
0206 49 -- drugi:
0206 49 100 --- za proizvodnjo farmacevtskih
izdelkov ............................. 3.0
--- drugi:
0206 49 910 ---- domačih prašičev ................. 11.0
0206 49 990 ---- drugi ............................ 4.0
0207 Meso in užitni odpadki perutnine iz
tar.št. 0105, sveže, ohlajeno ali
zamrznjeno 125
- Race, gosi in pegatke:
0207 32 -- nerazrezane na kose, sveže ali
ohlajene .............................. 6.5
0207 33 -- nerazrezane na kose, zamrznjene .... 13.5
0207 34 -- mastna jetra, sveža ali ohlajena ... 3.5
0207 35 -- drugo, sveže ali ohlajeno .......... 6.5
0207 36 -- drugo, zamrznjeno:
--- kosi:
---- brez kosti:
0207 36 110 ----- gosi ............................ 13.5
0207 36 150 ----- rac in pegatk .................. 13.5
---- s kostmi:
----- polovice ali četrti:
0207 36 210 ------ rac ............................ 13.5
0207 36 230 ------ gosi .......................... 13.5
0207 36 250 ------ pegatk ........................ 13.5
0207 36 310 ----- cela krila, z ali brez vršičkov . 13.5
0207 36 410 ----- hrbtišča, vratovi, hrbtišča z
vratovi, škofije in vršički kril ...... 13.5
----- prsa in kosi prs:
0207 36 510 ------ gosi .......................... 13.5
0207 36 530 ------ rac in pegatk ................. 13.5
----- noge in kosi nog:
0207 36 610 ------ gosi .......................... 13.5
0207 36 630 ------ rac in pegatk ................. 13.5
0207 36 710 ----- peleti iz gosi ali rac .......... 13.5
0207 36 790 ----- drugo ........................... 13.5
--- drobovje:
---- jetra:
0207 36 810 ----- mastna jetra gosi ............... 4.5
0207 36 850 ----- mastna jetra rac ................ 4.5
0207 36 890 ----- drugo ........................... 4.5
0207 36 900 ---- drugo ............................ 13.5
0209 00 Prašičja maščoba in salo, očiščena
mesa, in podkožno maščevje perutnine
(netopljeno), sveže, ohlajeno,
zamrznjeno, nasoljeno, razsoljeno,
sušeno ali prekajeno 25 5.0
0406 Sir in skuta 50
0406 40 - Sir z modrimi ali podobnimi
žlahtnimi plesnimi nastale v jedru
sira .................................. 5.4
0406 90 - Sir, drug:
-- drugi:
--- drugo:
---- drugo:
0406 90 990 ----- egmond in drugi siri ............ 5.4
0504 00 000 Živalska čreva, mehurji in želodci
(razen ribjih), celi ali v kosih ....... 10 1.0
0703 Čebula, šalotka, česen, por druge
užitne čebulnice; sveža ali ohlajena 125
0703 10 - Čebula in šalotka:
-- čebula:
0703 10 110 --- čebulček .......................... 3.5
0703 10 19 --- drugo:
*0703 10 191 ---- od 1. avgusta do 31. oktobra ..... 13.5
*0703 10 192 ---- od 1. novembra do 31. julija ..... 7.5
0703 10 900 -- šalotka ............................ 7.5
0710 Vrtnine (nekuhane ali kuhane v pari
ali vreli vodi), zamrznjene 50
- Stročnice v zrnu ali strokih:
0710 21 000 -- grah (Pisum sativum) ............... 9.0
0710 22 000 -- stročji fižol in fižol (Vigna spp.,
Phaseolus spp.) ....................... 9.0
0809 Marelice, češnje in višnje, breskve
(vključno z nektarinami), slive,
trnulje, sveže 25
0809 20 - Češnje in višnje:
0809 20 05 -- višnje (Prunus cerasus):
0809 20 051 --- od 1. januarja do 20. maja ........ 5.0
0809 20 052 --- od 21. maja do 15. julija: ........ 15.0
0809 20 053 --- od 16. julija do 31. julija: ...... 10.0
0809 20 054 --- od 1. avgusta do 31. decembra: .... 5.0
0809 20 95 -- druge:
0809 20 951 --- od 1. janusrja do 20. maja: ....... 7.0
0809 20 952 --- 0d 21. maja do 15. julija: ........ 15.0
0809 20 953 --- od 16. julija do 31. julija: ...... 10.0
0809 20 954 --- od 1. avgusta do 31. decembra: .... 7.0
0811 Sadje in oreščki, nekuhani ali kuhani
v vodi ali sopari, zamrznjeni, ki
vsebujejo dodani sladkor ali druga
sladila ali ne vsebujejo dodanega
sladkorja oz. sladil
0811 10 - Jagode: 25
-- z dodatkom sladkorja ali drugih
sladil:
0811 10 110 --- z vsebnostjo sladkorja, ki presega
13% teže .............................. 12.5
0811 10 190 --- druge ............................. 5.0
0811 10 900 -- druge .............................. 12.5
0811 20 - Maline, robide, murve, rubus
ursinus, črni, beli in rdeči ribez ter
kosmulje:
-- z dodatkom sladkorja ali drugih
sladil: 25
0811 20 110 --- z vsebnostjo sladkorja več kot
13 ut.% ................................ 12.5
0811 20 190 --- drugo ............................. 5.0
-- drugo:
0811 20 390 --- črni ribez ........................ 12.5
0811 20 900 --- drugo .............................. 25 2.5
0909 Seme janeža, baldrijana, komarčka,
orientalske kumine in brina 10
0909 10 - Seme janeža in baldrijana:
0909 10 100 -- seme janeža ........................ 1.0
0909 10 900 -- seme baldrijana .................... 1.0
0909 20 000 - Seme koriandra ...................... 1.0
0909 30 - Seme orientalske kumine (Cuminum
cyminum):
-- nezdrobljeno in nezmleto:
0909 30 110 --- za industrijsko proizvodnjo
eteričnih olj ali smol ................ 1.0
0909 30 190 --- drugo ............................. 1.0
0909 30 900 -- zdrobljeno ali zmleto .............. 3.5
0909 40 - Seme kumine (Carum carvi):
-- nezdrobljeno in nezmleto:
0909 40 110 --- za industrijsko proizvodnjo
eteričnih olj ali smol ............... 1.0
0909 40 190 --- drugo ............................. 1.0
0909 40 900 -- zdrobljeno ali zmleto .............. 3.5
0909 50 - Seme komarčka in brinove jagode:
-- nezdrobljeno in nezmleto:
0909 50 110 --- za industrijsko proizvodnjo
eteričnih olj ali smol ................ 1.0
0909 50 190 --- drugo ............................. 1.0
0909 50 900 -- zdrobljeno ali zmleto .............. 3.5
1003 Ječmen 1250
1003 00 90 - Drug:
*1003 00 909 -- drug ............................... 4.6
1004 00 00 Oves 100
*1004 00 001 - Semenski ............................ 2.5
*1004 00 009 - Drug ................................ 12.5
1008 Ajda, proso, ptičje seme; druga žita 75
1008 10 00 - Ajda:
*1008 10 001 -- semenska ........................... 2.5
*1008 10 009 -- druga .............................. 5.0
1209 Seme, plodovi in trosi za setev ........ 25 pr
1211 Rastline in njihovi deli (vključno
semena in plodovi), sveži ali sušeni,
rezani ali celi, zdrobljeni ali
zmleti, vrst, ki se uporabljajo
predvsem v parfumeriji, farmaciji ali
za insekticidne, fungicidne ali
podobne namene ......................... 25 2.5
1514 Olje iz ogrščice ali gorčice in
njegove frakcije, rafinirano ali
nerafinirano, toda kemično
nemodificirano
1514 10 - Surovo olje ......................... 1000 pr
1601 Klobase in podobni izdelki iz mesa,
drugih užitnih klavničnih proizvodov
ali krvi; sestavljena živila na osnovi
teh proizvodov ........................ 10 7.0
1604 Pripravljene ali konzervirane ribe,
kaviar in kaviarjevi nadomestki,
pripravljeni iz ribjih jajčec
- Ribe, cele ali v kosih, toda
nezmlete:
1604 11 000 -- lososi ............................. 25 1.0
1604 12 -- sledi: 75
1604 12 100 --- fileti, surovi, samo prekriti s
testom ali krušnimi drobtinami,
predhodno ocvrti v olju ali neocvrti,
globoko zamrznjeni .................... 1.0
--- drugo:
1604 12 910 ---- v nepredušni embalaži ............ 5.0
1604 12 990 ---- drugo ............................ 5.0
1704 Sladkorni proizvodi (ključno z belo
čokolado), brez kakava 7.5
1704 10 - Žvečilni gumi, prevlečen s
sladkorjem ali ne ..................... 13.5
1704 90 - Drugo
1704 90 100 -- ekstrakt sladke koreninice
(likviricije), ki vsebuje 10 ut.%
saharoze ali več, vendar ne vsebuje
drugih dodatkov ....................... 11.0
1704 90 300 -- bela čokolada ...................... 11.0
-- drugo:
1704 90 510 --- paste, vključno z marcipanom, v
izvirnem pakiranju z neto vsebino
najmanj 1 kg .......................... 13.5
1704 90 550 --- pastile za grlo in bomboni proti
kašlju ................................ 11.0
1704 90 610 --- s sladkorjem prevlečeni proizvodi . 13.5
--- drugo:
1704 90 650 ---- gumijevi proizvodi in proizvodi
iz želeja, vključno s sadnimi pastami
v obliki slaščic ...................... 13.5
1704 90 710 ---- kuhane sladkarije, polnjene ali
nepolnjene (npr., bomboni, lizike
ipd.) ................................. 11.0
1704 90 750 ---- karamele (toffee) in podobne
sladkarije ............................ 13.5
---- drugo:
1704 90 810 ----- stisnjene tablete ............... 11.0
1704 90 990 ----- drugo ........................... 11.0
1806 Čokolada in druga živila, ki vsebujejo
kakav 50
1806 10 - Kakav v prahu z dodatkom sladkorja
ali drugih sladil ..................... 13.5
1806 20 - Drugi izdelki v blokih, mase nad
2 kg, ali v tekočem stanju, pastozni
masi, prahu, zrnih ali v drugih
oblikah v razsutem stanju, v posodah
ali pakiranjih nad 2 kg ............... 13.5
- Drugo, v blokih ali palicah:
1806 31 000 -- polnjeni ........................... 13.5
1806 32 -- nepolnjeni ......................... 8.5
1806 90 - Drugo ............................... 13.5
1905 Kruh, peciva, sladice, biskviti in
drugi pekovski izdelki z dodatkom
kakava ali brez njega; hostije,
kapsule za farmacevtske proizvode,
oblati, rižev papir in podobni izdelki 50
1905 10 000 - Hrustljavi kruh (krisp) ............. 12.5
1905 20 - Kruh in podobni izdelki, začinjeni z
ingverjem ............................. 13.5
1905 30 - Sladki biskviti, vaflji in oblati:
-- popolnoma ali delno prevlečeni s
čokolado ali drugimi proizvodi, ki
vsebujejo kakav:
1905 30 110 --- v izvirnem pakiranju z neto
vsebino do vključno 85g ............... 13.5
1905 30 190 --- drugo ............................. 13.5
-- drugo:
--- sladki biskviti:
1905 30 300 ---- ki vsebujejo 8 ut.% ali več
mlečnih maščob ........................ 13.5
---- drugo:
1905 30 510 ----- sendvič biskviti ................ 13.5
1905 30 590 ----- drugo ........................... 13.5
--- vaflji in oblati:
1905 30 910 ---- soljeni, polnjeni ali nepolnjeni
(slanega okusa) ....................... 10.0
1905 30 990 ---- drugo (polnjeni ali nepolnjeni -
sladkega okusa) ....................... 10.0
1905 40 - Prepečenec, toast in podobni toast
izdelki ............................... 10.0
1905 90 - Drugo:
1905 90 100 -- matzos ............................. 10.0
1905 90 200 -- hostije, kapsule za farmacevtske
proizvode, oblati, rižev papir in
podobni proizvodi ..................... 5.0
-- drugo:
1905 90 300 --- kruh, ki ne vsebuje dodanega medu,
jajc, sira ali sadja in ki v suhem
stanju ne vsebuje več kot 5 ut.%
sladkorjev niti več kot 5 ut.% maščob . 15.0
1905 90 400 --- vaflji in oblati z vsebnostjo vode
več kot 10 ut.% ....................... 15.0
1905 90 450 --- biskviti .......................... 15.0
1905 90 550 --- izdelki, pridobljeni z
ekspandiranjem ali ekstrudiranjem,
začinjeni ali soljeni ................. 15.0
--- drugo:
1905 90 600 ---- z dodanimi sladili ............... 15.0
1905 90 90 ---- drugo:
2001 Vrtnine, sadje in drugi užitni deli
rastlin, pripravljeni ali konzervirani
v kisu ali ocetni kislini
2001 90 - Drugo:
2001 90 500 -- gobe ............................... 25 12.5
2008 Sadje in drugi užitni deli rastlin,
drugače pripravljeni ali konzervirani,
z dodatkom sladkorja ali drugih sladil
ali alkohola ali brez njih, ki niso
navedeni in ne zajeti na drugem mestu
2008 80 - Jagode .............................. 50 10.0
2203 00 Pivo iz slada (z vsebnostjo alkohola
nad 0,5 vol.% 125 20.0
2207 Nedenaturiran etanol, z vsebnostjo
alkohola 80 vol.% ali več; etanol in
drugi denaturirani alkoholi, s katero
koli vsebnostjo alkohola .............. 125 5.0
50
2106 Živila, ki niso navedena in ne zajeta
na drugem mestu
2106 90 - Drugo:
2106 90 200 -- sestavljeni alkoholni pripravki,
razen tistih na osnovi aromatičnih
snovi vrst, ki se uporabljajo pri
proizvodnji pijač ..................... 6.0
2208 Nedenaturiran etanol, z vsebnostjo
manj kot 80vol.%; žganja, likerji in
druge alkoholne pijače
2208 20 - Alkoholne pijače, dobljene z
destilacijo vina in iz grozdja,
grozdnega drozga ali grozdnih tropin .. 20.0
2208 30 - Whisky .............................. 13.5
2208 40 - Rum in tafia (žganje iz sladkornega
trsa) ................................. 20.0
2208 50 - Gin in brinjevec .................... 20.0
2208 60 - Vodka ............................... 20.0
2208 70 - Likerji, krepilne pijače ............ 20.0
2208 90 - Drugo ............................... 20.0
(1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna tarifna
oznaka, se carinska stopnja, kot je določena v prilogi, uporablja za vse
tarifne podštevilke v okviru navedene tarifne oznake.