Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
PRILOGA 1
_________________________________________________________________
                                        Obseg   Carinska  Posebna
Tarifna             Poimenovanje        kvote   stopnja   dajatev
oznaka                                  (tone)    (%)  
(SIT/kg)
_________________________________________________________________
0201       Meso, goveje, sveže ali
           ohlajeno 
02011000   - Trupi in polovice:
020110009  -- drugo                     120       2.1      61.00
_________________________________________________________________
020120     - Drugi kosi s kostmi:       280
02012020   -- "kompenzirane četrti":
020120209  --- drugo                              2.1      89.20
02012030   --nerazkosane ali razkosane
             sprednje četrti:
020120309  --- drugo                              2.1      89.20
02012050   -- nerazkosane ali razkosane
              zadnje četrti:
020120509  --- drugo                              2.1      89.20
02012090   -- drugo:
020120909  --- drugo                              2.1      89.20
02013000   - Brez kosti:
020130009  -- drugo                               2.1     104.70
_________________________________________________________________
0202       Meso goveje, zamrznjeno
02021000   - Trupi in polovice:
020210009  -- drugo                     458       2.1      56.70
_________________________________________________________________
020220     - Drugi kosi s kostmi:       280
02022010   -- "kompenzirane" četrti:
020220109  --- drugo                              2.1      79.10
02022030   -- nerazkosane ali razkosane
              sprednje četrti:
020220309  --- drugo                              2.1      79.10
02022050   -- nerazkosane ali razkosane
              zadnje četrti:
020220509  --- drugo                              2.1      79.10
02022090   -- drugo:
020220909  --- drugo                              2.1      79.10
02030      - Brez kosti:
02023010   -- spodnje četrti, cele ali
              razkosane v največ pet
              kosov, vsaka četrt v
              enem delu; kompenzirane
              četrti v dveh delih, pri
              katerih eden vsebuje
              sprednjo četrt, celo ali
              razkosano v največ pet
              kosov, drugi del pa
              zadnjo četrt, razen
              fileja v enem kosu:
020230109  --- drugo                              2.1      87.20
02023050   -- vrat, pleče, plečna
              bržola in prsa s
              spodnjim delom plečeta:
020230509  --- drugo                              2.1      87.20
02023090   -- drugo:                        
020230909  --- drugo                              2.1      87.20
0201       Meso, goveje, sveže ali
           ohlajeno                     280
02011000   - Trupi in polovice:
020110001  -- mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)                  10.7     -
020120     - Drugi kosi s kostmi:
02012020   -- "kompenzirane četrti":
020120201  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -
02012030   -- nerazkosane ali
              razkosane spodnje
              četrti: 
020120301  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -
02012050   -- nerazkosane ali
              razkosane zadnje četrti:
020120501  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -
02012090   -- drugo:
020120901  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -
02013000   - Brez kosti:
020130001  -- mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)                  10.7     -
0202       Meso goveje, zamrznjeno
02021000   - Trupi in polovice:
020210001  -- mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)                  10.7     -
020220     - Drugi kosi s kostmi:
02022010   -- "kompenzirane" četrti:
020220101  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -
02022030   -- nerazkosane ali
              razkosane sprednje
              četrti
020220301  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -
02022050   -- nerazkosane ali
              razkosane zadnje
              četrti:
020220501  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -
02022090   -- drugo:
020220901  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -
020230     - Brez kosti:
02023010   -- sprednje četrti, cele
              ali razkosane v največ
              pet kosov, vsaka četrt
              v enem delu;
              kompenzirane četrti v
              dveh delih, od katerih
              eden vsebuje sprednjo
              četrt, celo ali
              razkosano v največ pet
              kosov, drugi del pa
              zadnjo četrt, razen
              fileja v enem kosu:
020230101  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -
02023050   -- vrat, pleče, plečna
              bržola in prsa s
              spodnjim delom plečeta:
020230501  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -
02023090   -- drugo:
020230901  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -
_________________________________________________________________
0203       Meso, prašičje, sveže,
           ohlajeno ali zamrznjeno      1.348
           - Sveže ali ohlajeno:
020311     -- trupi in polovice:
020311100  --- domačih prašičev                   6.5      35.30
020311900  --- drugo - divjih prašičev            6.5      35.30
020312     -- šunke, plečata in
              njihovi kosi, s kostmi:
           --- domačih prašičev:
020312110  ---- šunke in njihovi kosi             6.5      51.20
020312190  ---- plečata in njihovi kosi           6.5      51.20
020312900  --- drugo - divjih prašičev            6.5      51.20
020319     -- drugo:
           --- domačih prašičev:
020319110  ---- prednji deli in
                njihovi kosi                      6.5      57.30
020319130  ---- ledja in njihovi kosi,
                s kostmi                          6.5      57.30
020319150  ---- prsa s potrebušino in
                maščobo, kosi                     6.5      57.30
           ---- drugo:
020319550  ----- brez kosti                       6.5      57.30
020319590  ----- drugo                            6.5      57.30
020319900  --- drugo (npr., divjih
               prašičev)                          6.5      57.30
_________________________________________________________________
           - Zamrznjeno:                674
020321     -- trupi in polovice:
020321100  --- domačih prašičev                   6.5      35.30
020321900  --- drugo - divjih prašičev            6.5      35.30
020322     -- šunke, plečata in
              njihovi kosi, s kostmi:
           --- domačih prašičev:
020322110  ---- šunke in njihovi kosi             6.5      51.20
020322190  ---- plečata in njihovi kosi           6.5      51.20
020322900  --- drugo - divjih prašičev            6.5      51.20
020329     -- drugo:
           --- domačih prašičev:
020329110  ---- prednji del in njihovi
                kosi                              6.5      52.00
020329130  ---- ledja in njihovi kosi,
                s kostmi                          6.5      52.00
020329150  ---- prsa s potrebušino in
                maščobo, kosi                     6.5      52.00
           ---- drugo:
020329550  ----- brez kosti                       6.5      52.00
020329590  ----- drugo                            6.5      52.00
020329900  --- drugo - divjih prašičev            6.5      52.00
_________________________________________________________________
0210       Meso in drugi užitni mesni
           klavnični izdelki,
           nasoljeni, v slanici, sušeni
           ali prekajeni; užitna moka
           in zdrob iz mesa ali iz
           drugih klavničnih izdelkov   72
           - Meso, prašičje:
021011     -- šunke, plečeta in
              njihovi kosi, s kostmi:
           --- domačih prašičev:
           ---- nasoljena ali v
                slanici:
021011110  ----- šunke in njihovi kosi            6.5      99.50
021011190  ----- plečata in njihovi kosi          6.5      99.50
           ---- posušena ali prekajena:
021011310  ----- šunke in njihovi kosi            6.5      99.50
021011390  ----- plečata in njihovi kosi          6.5      99.50
021011900  --- drugo                              6.5      99.50
021012     -- prsi s potrebušnino in
              njihovi kosi:
           --- domačih prašičev:
021012110  ---- soljene ali v slanici             6.5      51.20
021012190  ---- sušene ali prekajene              6.5      51.20
021012900  --- drugo                              6.5      51.20
021019     -- drugo:
           --- domačih prašičev:
           ---- soljeno ali v slanici:
021019100  ----- prekajene prašičje
                 polovice ali njihovi
                 kosi                             6.5      99.50
021019200  ----- prekajene skrajšane
                 polovice
                 (tričetrtinske
                 stranice) ali srednji
                 deli                             6.5      99.50
021019300  ----- prednji deli in
                 njihovi kosi                     6.5      99.50
021019400  ----- ledja in njihovi kosi            6.5      99.50
           ----- drugo:
021019510  ------ brez kosti                      6.5      99.50
021019590  ------ drugo                           6.5      99.50
           ---- sušeno ali prekajeno:
021019600  ----- prednji deli in
                 njihovi kosi                     6.5      99.50
021019700  ----- ledja in njihovi kosi            6.5      99.50
           ----- drugo:
021019810  ------ brez kosti                      6.5      99.50
021019890  ------ drugo                           6.5      99.50
021019900  --- drugo                              6.5      99.50
_________________________________________________________________
021020     - Meso, goveje:              13
021020100  -- s kostmi                            6.5     237.20
021020900  -- brez kosti                          6.5     237.20
_________________________________________________________________
0402       Mleko in smetana,
           koncentrirana ali z
           dodatkom sladkorja ali
           drugih sladil
           - V prahu, zrnih ali drugih
             trdnih oblikah, z več kot
             1,5 ut. % maščobe:
040221     -- brez dodatnega sladkorja
              ali drugih sladil:
           --- z vsebnostjo maščob do
               vključno 27 ut. %:       87
040221110  --- v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do
               vključno 2,5 kg                    6.5     126.90
           ---- drugo:
040221170  ----- z vsebnostjo maščob
                 do vključno 11 ut. %             6.5     126.90
040221190  ----- z vsebnostjo maščob
                 več kot 11 ut. % pa
                 do vključno 27 ut. %             6.5     126.90
           --- z vsebnostjo maščob nad
               27 ut. %:
040221910  ---- v izvirnem pakiranju z
                neto vsebino do
                vključno 2,5 kg                   6.5     126.90
040221990  ---- drugo                             6.5     126.90
_________________________________________________________________
040500     Maslo ter druge maščobe in
           olja, dobljeni iz mleka;
           mlečni namazi                90
040510     - Maslo:
           -- z vsebnostjo maščob do
              vključno 85 ut. %:
           --- naravno maslo:
040510110  ---- v izvirnem pakiranju z
                neto vsebino do
                vključno 1 kg                     5.2     142.40
040510190  ---- drugo                             5.2     142.40
040510300  --- rekombinirano maslo                5.2     142.40
040510500  --- sirotkino maslo                    5.2     142.40
040510900  -- drugo                               5.2     142.40
040520     - Mlečni namazi:
040520100  -- z vsebnostjo maščob 39
              ut. % ali več, vendar z
              manj kot 60 ut. %
              maščobe                             5.2     142.40
040520300  -- z vsebnostjo maščob 60
              ut. % ali več, pa do
              vključno 75 ut. %
              maščobe                             5.2     142.40
040520900  -- z vsebnostjo maščob več
              kot 75 ut. %, vendar z
              manj kot 80 ut. %
              maščobe                             5.2     142.40
040590     - Drugo:
040590100  -- z vsebnostjo maščob 99,3
              ut. % ali več maščobe,
              ter z največ 0,5 ut. %
              vode                                5.2     142.40
040590900  -- drugo                               5.2     142.40
0808       Jabolka, hruške in kutine,
           sveže
_________________________________________________________________
080810     - Jabolka:                   3.500
080810100  -- jabolka za predelavo,
              razsuta, od 16.
              septembra do 15.
              decembra                            5.3      13.50
           -- drugo:
08081020   --- vrste zlati delišes:
080810201  ---- od 1. januarja do 31.
                marca                             5.3      13.50
080810202  ---- od 1. aprila do 30.
                junija                            5.3      13.50
080810203  ---- od 1. julija do 20.
                avgusta                           5.3      13.50
080810204  ---- od 21. avgusta do 31.
                decembra                          5.3      13.50
08081050   --- vrste granny smith:
080810501  ---- od 1. januarja do 31.
                marca                             5.3      13.50
080810502  ---- od 1. aprila do 30.
                junija                            5.3      13.50
080810503  ---- od 1. julija do 20.
                avgusta                           5.3      13.50
080810504  ---- od 21. avgusta do 31.
                decembra                          5.3      13.50
08081090   --- druga:
080810901  ---- od 1. januarja do 31.
                marca                             5.3      13.50
080810902  ---- od 1. aprila do 30.
                junija                            5.3      13.50
080810903  ---- od 1. julija do 20.
                avgusta                           5.3      13.50
080810904  ---- od 21. avgusta do 31.
                decembra                          5.3      13.50
_________________________________________________________________
1001       Pšenica in soržica
100190     - Drugo:
           -- druga pira, navadna
              pšenica in soržica:
100190990  --- drugo
           ex: mlinska pšenica          80.000    5.3      -
_________________________________________________________________
1005       Koruza
100590000  - Druga
           ex: rumena koruza           120.000    9.1      -
_________________________________________________________________
110100     Pšenična ali moka iz
           mešanice žit na
           podlagi pšenice
           - Pšenična moka:             12.000
110100110  -- iz trde pšenice                     5.3      -
110100150  -- iz navadne pšenice
              ali pirjevice                       5.3      -
_________________________________________________________________