Uradni list

Številka 75
Uradni list RS, št. 75/1997 z dne 5. 12. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 75/1997 z dne 5. 12. 1997

Kazalo

3593. Odredba o izobrazbi predavateljev višjih šol in drugih strokovnih delavcev v višjem strokovnem izobraževanju, stran 5900.

Na podlagi 92. člena zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list Republike Slovenije, št. 12/96) minister za šolstvo in šport izdaja
O D R E D B O
o izobrazbi predavateljev višjih šol in drugih strokovnih delavcev v višjem strokovnem izobraževanju
1. člen
Na podlagi posebnega dela programa za pridobitev višje strokovne izobrazbe GRADBENIŠTVO (VIŠ), dne 12. 2. 1997 ga je določil Strokovni svet Republike Slovenije za poklicno in strokovno izobraževanje, se predpišejo izobrazbeni pogoji, ki jih morajo izpolnjevati predavatelji višjih šol in drugi strokovni delavci.
2. člen
1. strokovna terminologija v tujem jeziku
Predavatelj predmeta strokovna terminologija v tujem jeziku je lahko, kdor je končal enopredmetni ali dvopredmetni študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ustreznega tujega jezika.
2. poslovno sporazumevanje in vodenje
Predavatelj predmeta poslovno sporazumevanje in vodenje je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz komunikologije, ekonomije, organizacije dela, psihologije ter sociologije.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz komunikologije, psihologije, sociologije, ekonomije ter organizacije dela oziroma visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije ter organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije ter organizacije dela.
3. ekonomika in menedžment podjetij
Predavatelj predmeta ekonomika in menedžment podjetij je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela, arhitekture, gradbeništva ter gospodarskega inženirstva.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela, gradbeništva, arhitekture ter gospodarskega inženirstva oziroma visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela ter gradbeništva.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz gradbeništva, ekonomije ter organizacije dela.
4. računalništvo in informatika
Predavatelj predmeta računalništvo in informatika je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike, matematike, elektrotehnike, strojništva, gradbeništva ter geodezije.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne ali visoke strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, matematike, elektrotehnike, gradbeništva, strojništva ter geodezije.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike, gradbeništva, geodezije ter strojništva.
5. varstvo pri delu in zakonodaja
Predavatelj predmeta varstvo pri delu in zakonodaja je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe iz varstva pri delu.
Predavatelj je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz gradbeništva ter arhitekture.
6. praktična geodezija
Predavatelj predmeta praktična geodezija je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz geodezije.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne ali visoke strokovne izobrazbe iz geodezije ter gradbeništva.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz geodezije ter gradbeništva.
7. geotehnologija
Predavatelj predmeta geotehnologija je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz gradbeništva ter rudarstva in geotehnologije.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne ali visoke strokovne izobrazbe iz gradbeništva ter rudarstva in geotehnologije.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz gradbeništva.
8. gradiva
9. konstrukcije I
10. konstrukcije II
11. tehnologija gradbene proizvodnje
12. nizke gradnje
Predavatelj predmetov gradiva, konstrukcije I, konstrukcije II, tehnologija gradbene proizvodnje in nizke gradnje je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz gradbeništva.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne ali visoke strokovne izobrazbe iz gradbeništva.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz gradbeništva.
13. visoke gradnje
Predavatelj predmeta visoke gradnje je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz arhitekture ter gradbeništva.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz arhitekture ter gradbeništva oziroma študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe iz gradbeništva.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz gradbeništva.
14. varstvo okolja in urejanje prostora
Predavatelj predmeta varstvo okolja in urejanje prostora je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz arhitekture ter krajinske arhitekture.
15. praktično izobraževanje
Predavatelj – organizator praktičnega izobraževanja – je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz gradbeništva ter arhitekture ali študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe iz gradbeništva.
3. člen
Ne glede na določbe te odredbe je ustrezna tudi izobrazba, pridobljena po podiplomskih študijskih programih za pridobitev specializacije, magisterija oziroma doktorata znanosti z ustreznega področja.
4. člen
Odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 603-64/97
Ljubljana, dne 26. novembra 1997.
dr. Slavko Gaber l. r.
Minister
za šolstvo in šport

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti