Uradni list

Številka 70
Uradni list RS, št. 70/1997 z dne 14. 11. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 70/1997 z dne 14. 11. 1997

Kazalo

3394. Odlok o spremembah in dopolnitvah ureditvenega načrta območja MO-2 Moste, stran 5588.

Na podlagi 39. in 43. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90) in 17. člena statuta Občine Kamnik (Uradni list RS, št. 39/95, 25/97) je Občinski svet občine Kamnik na 29. seji dne 29. 10. 1997 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah ureditvenega načrta območja MO-2 Moste
1. člen
Odlok o sprejetju ureditvenega načrta območja MO-2 Moste (Uradni list RS, št. 38/90) se spremeni in dopolni tako, da se v 1. členu glasi:
Spremembe in dopolnitve ureditvenega načrta območja MO-2 Moste temeljijo na projektu št. 171-96, ki ga je izdelalo podjetje Atelje Arkus, d.o.o., Perovo 26, Kamnik in Razvojni zavod, podjetje za poslovne storitve, d.d. Blatnica 1,Trzin v maju 1996 in je sestavni del tega odloka.
2. člen
4. člen se spremeni in dopolni tako, da se v tematskem sklopu A) Območje družbenih dejavnosti, podnaslov a2) Preureditve in dozidave v celoti spremeni, in sicer tako, da se glasi:
“– ob obstoječi šoli se z južne strani prizida objekt telovadnica z garderobami, spremljajočimi prostori in variantno učilnicami, pri čemer se centralni vhod formira iz skupnega predprostora pred sedanjim vhodom v šolo;
– obstoječi šoli se ob sedanji telovadnici prizida (na vzhodu in zahodu) aneks višinskega gabarita P + 1 + M. V prizidkih šole se v pritličju uredijo učilnice, prostori KS in razdelilna kuhinja. V etaži se uredijo specialne učilnice s spremljajočimi kabineti;
– obstoječa telovadnica se sanira in nameni družbeni funkciji širšega zaledja naselja.
Tlorisni gabarit dozidav je razviden iz grafičnega dela sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta. Smer slemena telovadnice je vzhod–zahod, smer slemena prizidka je sever–jug.”
Okolje objektov se primerno hortikulturno uredi, vzpostavijo se potrebne peš komunikacije, ploščad pred vstopom se primerno uredi in nameni počivališču.
Dovoz do objekta se zagotovi z vzhodne strani, kjer se za potrebe šole in družbenih dejavnosti v sedanji telovadnici, oblikujejo parkirne površine.
S tem se spremene meje območij funkcionalnih enot F D1, D2, C1, P13, P14 in S20 zaradi preoblikovanja dozidav k obstoječi šoli, spremenjenih dostopnih in dovoznih poti ter povečanj parkirnih površin.”
Nadalje se v tematskem sklopu A) Območje družbenih dejavnosti, nadomesti poglavje C) Funkcionalna enota D3 tako, da se glasi: “Funkcionalna enota D3 obsega področje med vodotokom Pšata in šolskim kompleksom. Uredi se asfaltirana večnamenska ploščad tlorisnega gabarita 45 m x 30 m, namenjena igranju rokometa, košarke, odbojke z možnostjo uporabe kot prireditveni prostor.
Na južni strani ploščadi se uredi tlakovana peš pot, katera se podaljšuje preko potoka v športno-rekreacijsko cono.
Uredijo se počivališča, proste površine se ozelenijo in dopolnilno zasadijo z drevjem.”
Nadalje se 4. člen odloka spremeni v tematskem sklopu B) Območja centralnih dejavnosti, in sicer tako, da se glasi:
“a (tretji odstavek) Uredi se parkirne površine ob objektu za potrebe trgovine, šole s telovadnico in pošte, ki se povečajo na 41 PM. S tem se spremene površine funkcionalnih enot C1 in DII.”
“c (peti odstavek) – obstoječi objekt trgovine “Marija” 9 m x 9 m, smer slemena JZ–SV. Določa se možnost izgradnje prizidka na jugozahodu obrtniškega objekta dimenzij 4 m x 9 m.”
Nadalje se 4. člen odloka spremeni in dopolni v tematskem sklopu E) Stanovanjska območja, in sicer v poglavjih, ki govore o funkcionalnih enotah S16, S18, S19, S20, S21, S23, S24, dodatno pa se oblikuje enota S26, in sicer tako, da se posamezno spremenjeno poglavje glasi:
“m) Stanovanjsko območje (funkcionalne enote S15, S16, S17). Določa se izgradnja treh individualnih stanovanjskih hiš, in sicer v S15 in S17 s tlorisnim gabaritom 10 m x 10 m, v S16 pa 17 m x 12 m, vertikalni gabarit K + P + M, namembnost stanovanjsko, naklon strešin 35-45 stopinj, smer slemena S–J in V–Z, kritina poenotena z ostalimi objekti v območju.”
“n) Stanovanjsko območje obstoječe zidave (funkcionalna enota S18) sestavlja:
– 14 individualnih stanovanjskih hiš,
– objekt obrti z gospodarskim poslopjem,
– 2 samostojna garažna objekta,
– 2 lopi,
– 3 gospodarska poslopja v sklopu s stanovanjskimi objekti,
– obstoječa trafo postaja,
– določa se odstranitev lope na parc. št. 130/1.
Določa se možnost dozidav v smislu funkcionalno oblikovanega zaokroženja posameznih objektov, tlorisni gabarit širitve se opredeli z rastrom 4,5 m oziroma 3,6 m, pri čemer se etažnost in vertikalni gabarit podredi obstoječemu objektu, enako kritina in smer slemena. Maksimalni tlorisni gabarit objekta je pogojen s potrebnimi zakonskimi odmiki, od roba parcel in objektov. Na zemljišču par. št. 95/1 k.o. Moste se določi ureditev potrebnih parkirnih površin z ustreznim cestnim priključkom.”
“o) Poslovno- stanovanjski objekt (funkcionalna enota S 19)
Določa se izgradnja objekta tlorisnega gabarita 18 m x 9 m z ustreznimi parkirnimi površinami na vzhodni strani, vertikalni gabarit K+P+M, namembnost poslovno-stanovanjska, naklon strešine 35–45 stopinj, smer slemena V–Z, s poenotenostjo kritine z obstoječimi objekti v območju.”
“p) Stanovanjski objekti (funkcionalne enote S20, S21, S22 in S26).
V funkcionalnih enotah S20 in S22 se določa izgradnja dveh individualnih stanovanjskih hiš. Tlorisni gabarit 10 m x 10 m, vertikalni gabarit K + P + M, namembnost stanovanjska, naklon strešin 35–45 stopinj, smer slemen V–Z in S–J s poenotenostjo kritine z ostalimi objekti v območju.
V funkcionalnih enotah S21 in S26 nastalih z zmanjšanjem funkcionalne enote S 4 se določa izgradnja dveh individualnih stanovanjskih hiš. Tlorisni gabarit 14 m x 9 m, vertikalni gabarit K + P + M, namembnost stanovanjska, naklon strešin 35–45 stopinj, smer slemen S–J oziroma V–Z s poenotenostjo kritine z ostalimi objekti v območju“.
“s) Stanovanjsko območje obstoječe zazidave (funkcionalna enota S24) sestavlja:
– pet individualnih stanovanjskih enot,
– objekt obrti,
– gospodarski objekt,
– lopa.
Določa se možnost dozidav v smislu funkcionalno-oblikovanega zaokroženja posameznih objektov, tlorisni gabarit širitve se opredeli z rastrom 4,5 m oziroma 3,6 m, pri čemer se etažnost in vertikalni gabarit podredi obstoječemu objektu, enako kritina in smer slemena. Maksimalni tlorisni gabarit objekta je pogojen s posameznimi zakonskimi odmiki, od roba parcel objektov.
Na zemljišču parc. št. 212 k.o. Moste se določa dopolnilna gradnja pomožnega objekta in površine za mirujoči promet.
Na južnem delu zemljišča parc. št. 209/1 k.o. Moste se določa izgradnja manjšega stanovanjskega objekta, tlorisni gabarit 7 m x 11 m, vertikalni gabarit K + P + M, smer slemena S–J s poenotenostjo kritine in naklona z obstoječimi objekti v območju. Dostop do zemljišča je omogočen z izvedbo poti po severnem robu parcele št. 209/2 k.o. Moste.
Prav tako se zgornji tematski sklop spremeni in dopolni tako, da se v podpoglavju v) Stanovanjsko območje (funkcionalna enota 23) zadnja alinea ”– 1 objekt obrti (plastika) z dozidavo poslovno stanovanjskega objekta“ nadomesti z alineo:
“– 1 objekt obrti (Balantič) z dozidavo v južnem delu poslovnega objekta (varianta družbenih dejavnosti), tlorisni gabarit dozidave 30 m x 10 m in aneksa 7 m x 7 m, vertikalni gabarit (K) + P + 1, smeri slemena V–Z, naklon strešin in oblikovanje podrediti oblikovanju večjih arhitektonskih mas v območju (šola, telovadnica), opusti se možnost izgradnje stanovanjskega objekta na notranjem dvorišču, ki dobi značaj manipulativnih površin in parkirnih mest za zaposlene.”
Doda se novo poglavje G) – BENCINSKI SERVIS
V okviru obstoječe funkcionalne enote B1 se določa rekonstrukcija in posodobitev bencinskega servisa s potrebnimi spremljajočimi dejavnostmi in skladno spremembam nova organizacija prostora.
3. člen
Spremeni in dopolni se 5. člen odloka tako, da se doda na začetku člena novo poglavje OGRAJE, ki se glasi:
“V naselju se dovoljuje postavitev ograj, vendar ne smejo presegati višine 1,1 m. Ograje, ki mejijo na javne površine oziroma prometnice so lahko višine 1,1 m na ravnih odsekih cest, na ovinku oziroma križišču pa 0,8 m zaradi preglednosti.
Ograje morajo biti postavljene tako, da je možno vzdrževanje le-te z lastnega funkcionalnega zemljišča. Biti morajo praviloma v obliki žive meje žične ali lesene oziroma kombinirane. Betonske in zidane ograje niso dovoljene.
Nadalje se spremeni in dopolni 5. člen odloka v tematskem sklopu “Vodovodno omrežje” tako, da se na koncu doda nov stavek, ki glasi:
“Potrebna je postopna zamenjava vseh salonitnih vodovodnih cevi v območju urejanja.”
Nadalje se spremeni in dopolni 5. člen odloka v tematskem sklopu “PTT omrežje” tako, da se na koncu doda nov stavek, ki glasi:
“V objektih v neposredni bližini predvidenih prostih površin za umik in evakuacijo je potrebno zagotoviti možnost vključitve do 20 dodatnih telefonskih priključkov v primeru izrednih dogodkov.”
4. člen
Spremeni in dopolni se 9. člen odloka, tako da se doda nova alinea, ki glasi:
“– izvedbo dovozne poti mimo samopostrežne trgovine, severno ob šoli z obračališčem za dostavna vozila za potrebe obrtnega objekta (Balantič); izvedbo izvrši zainteresirani lastnik obrtne dejavnosti oziroma razširitve obrti pred pridobitvijo lokacijskega dovoljenja za razširitev dejavnosti.”
5. člen
Spremeni in dopolni se 10. člen odloka tako, da se spremenjen in dopolnjen glasi:
Dovoljena so odstopanja od predvidenih gabaritov, in sicer:
– za novogradnje objektov in naprav do 2 m v horizontalni smeri ter 1 m v vertikalni,
– za prizidek k obstoječim zgradbam v skladu z določili 4. člena tega odloka, pri čemer se za širitev smatra dimenzija posameznega rastra z odstopanji 1 m v vertikalni in horizontalni smeri.
Če v postopku priprave prostorskega izvedbenega akta za posamezni infrastrukturni sistem ali napravo ugotovi, da je potrebno posamezni odsek oziroma traso takšnega objekta ali naprave zaradi funkcionalnega, okoljevarstvenega oziroma finančnega vzroka deloma spremeniti, se takšna sprememba šteje kot dopustna toleranca, kadar se z njo ohranjajo ali varujejo naravne in kulturne dobrine, ohranja naravni in kulturni značaj naselja, zmanjšujejo obremenitve v okolje ter bistveno ne spreminjajo vplivi na načrtovani izgled območja.
6. člen
Spremeni se 11. člen odloka, tako da glasi:
“Sprememba in dopolnitve ureditvenega načrta območja MO-2 Moste so na vpogled vsem zainteresiranim na Oddelku za okolje in prostor Občine Kamnik in Zavodu za urbanistično načrtovanje Občine Kamnik”.
7. člen
Spremeni se 12. člen odloka, tako da glasi:
“Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka opravlja pristojna urbanistična inšpekcija”.
8. člen
Spremeni se 13. člen odloka, tako da glasi:
“Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije”.
Št. 02101-0093/96
Kamnik, dne 29. oktobra 1997.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Kamnik
Igor Podbrežnik, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti