Uradni list

Številka 68
Uradni list RS, št. 68/1997 z dne 7. 11. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 68/1997 z dne 7. 11. 1997

Kazalo

3351. Sklep o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Šentlovrenc, stran 5417.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85 – prečiščeno besedilo), 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94, 13/95 – odločba US, št. 38/96 in 43/96 – odločba US) je Svet krajevne skupnosti Šentlovrenc na seji dne 16. 10. 1997 sprejel
S K L E P
o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Šentlovrenc
1. člen
Razpiše se referendum za uvedbo krajevnega samoprispevka v denarju za območje Krajevne skupnosti Šentlovrenc.
2. člen
S samoprispevkom zbrana sredstva bodo uporabljena za sofinanciranje naslednjega programa:
– izgradnja mrliške veže 6,000.000 SIT.
3. člen
Dan glasovanja na referendumu je nedelja 23. november 1997 od 7. do 19. ure. Referendum bo izvedla volilna komisija krajevne skupnosti.
4. člen
Z referendumom se bodo občani izrekli o uvedbi krajevnega samoprispevka za obdobje petih let od 1. 1. 1998 do 31. 12. 2002.
5. člen
S samoprispevkom bo zbrano 6,000.000 SIT.
Za izvedbo programa je potrebno 10,000.000 SIT.
Potrebno je zagotoviti še sredstva občanov in pa sredstva proračuna Občine Trebnje.
6. člen
Samoprispevek bodo plačevali občani, ki imajo stalno prebivališče na območju Krajevne skupnosti Šentlovrenc po stopnji 1%.
– zavezanci, ki imajo plačo iz delovnega razmerja oziroma nadomestila ter druge dohodke in prejemke, ki imajo značaj plače; po stopnji 1% od neto plače oziroma nadomestila;
– zavezanci, ki imajo dohodek od samostojnega opravljanja gospodarskih in poklicnih dejavnosti ter avtorskih pravic, če se jim ugotavlja dohodek, po stopnji 1% od neto plače in če se jim ne zagotavlja dohodek (dopolnilna gospodarska dejavnost ali poklicna dejavnost, avtorske pravice), po stopnji 1% od dohodka;
– zavezanci, ki prejemajo pokojnino, po stopnji 1% od izplačane pokojnine, razen tistih, katerih pokojnina je enaka ali nižja od zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo;
– zavezanci, ki imajo dohodek od kmetijske dejavnosti po stopnji 4% od katastrskega dohodka in dohodka od gozdov.
7. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin.
Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek Davčna uprava RS, Davčni urad Novo mesto – izpostava Trebnje. Ob vsakem izplačilu oziroma nakazilu samoprispevka se Krajevni skupnosti Šentlovrenc dostavi seznam zaposlenih oziroma upokojencev, za katere se nakazuje samoprispevek.
8. člen
Samoprispevek se ne plačuje od socialnovarstvenih pomoči, od otroških dodatkov, od invalidnin, od štipendij učencev in študentov na proizvodnem delu oziroma praksi, od regresa za letni dopust in od jubilejnih nagrad in odpravnin.
9. člen
Pravico do glasovanja imajo vsi občani, ki so vpisani v volilnem imeniku s stalnim bivališčem v Krajevni skupnosti Šentlovrenc in so starejši od 18 let oziroma starejši od 15 let, če so v delovnem razmerju.
10. člen
Referendum vodi volilna komisija Krajevne skupnosti Šentlovrenc, pri čemer smiselno uporablja določila zakona o lokalnih volitvah in določila zakona o referendumu in o ljudski iniciativi.
11. člen
Družbeni nadzor nad zbiranjem, uporabo in gospodarjenjem s samoprispevkom zbranih sredstev, opravlja nadzorni odbor krajevne skupnosti. Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka kontrolira Agencija za plačilni promet Novo mesto – ekspozitura Trebnje ter Davčna uprava RS, Davčni urad Novo mesto – izpostava Trebnje, v okviru svojih pristojnosti.
12. člen
Na referendumu glasujejo krajani neposredno in z glasovnicami. Na glasovnicah je naslednje besedilo:
KRAJEVNA SKUPNOST ŠENTLOVRENC
                                      GLASOVNICA
Na referendumu, dne 23. 11. 1997 za uvedbo samoprispevka v denarju za dobo 5 let, to je od 1. 1. 1997 do 31. 12. 2002, za financiranje programa:
glasujem
ZA                                                                           PROTI
                                        (PEČAT)
Tisti, ki glasuje izpolni glasovnico tako, da obkroži “ZA”, če se strinja z uvedbo samoprispevka oziroma “PROTI”, če se z uvedbo samoprispevka ne strinja.
13. člen
Sredstva za izvedbo referenduma zagotovi Krajevna skupnost Šentlovrenc.
14. člen
Zavezancem se plačani zneski krajevnega samoprispevka odštejejo od osnove za dohodnino (7. člen zakona o dohodnini, Uradni list RS, št. 71/93, 2/94, 7/95).
15. člen
Poročilo o izidu referenduma in po uspešno izvedenem referendumu tudi sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka se objavi v Uradnem listu RS.
16. člen
Ta sklep začne veljati z dnem sprejema, objavi pa se v Uradnem listu Republike Slovenije.
Šentlovrenc, dne 17. oktobra 1997.
Predsednica
KS Šentlovrenc
Mojca Gorišek l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti