Uradni list

Številka 68
Uradni list RS, št. 68/1997 z dne 7. 11. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 68/1997 z dne 7. 11. 1997

Kazalo

3318. Sklep o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka v denarju na območju Krajevne skupnosti Center, stran 5385.

Na podlagi določil 30., 31., 32. in 33. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi ter drugih oblik osebnega izjavljanja (Uradni list RS, št. 15/94) in na podlagi 60. člena statuta krajevne skupnosti ter sklepa zbora krajanov z dne 13. 10. 1997 je Svet krajevne skupnosti Center na seji dne 6. 10. 1997 sprejel
S K L E P
o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka v denarju na območju Krajevne skupnosti Center
1. člen
Razpiše se referendum za uvedbo krajevnega samoprispevka v denarju za izgradnjo ter vzdrževanje komunalnih objektov in naprav ter ostale infrastrukture v Krajevni skupnosti Center, kakor tudi drugih nalog kot so: sofinanciranje urejanja krajevnih cest in mestnih ulic, urejanje javnih poti, javne razsvetljave, kanalizacije, otroških igrišč, pločnikov in parkov, zelenic in brežin, avtobusnih postajališč in prometne urejenosti, dograditev osnovnih šol in telovadnic v mestu in za obnovo Narodnega (sokolskega) doma.
2. člen
Ocenjena vrednost vseh investicij znaša 12,720.000 SIT. Za vse investicije bodo v referendumskem obdobju ob soudeležbi občinskega proračuna, zagotovljena sredstva s krajevnim samoprispevkom. V času referendumskega obdobja se letni programi povzemajo iz referendumskega programa za vsako leto posebej.
3. člen
Krajevni samoprispevek bo uveden za obdobje petih let, in sicer od 1. 1. 1998 do 31. 12. 2002.
4. člen
Referendum bo v nedeljo, dne 23. 11. 1997 od 7. do 19. ure na običajnih glasovalnih mestihki jih je določila volilna komisija mestne občine in Krajevne skupnosti Center.
5. člen
Pravico glasovanja na referendumu imajo vsi krajani, ki so vpisani v splošnem volilnem imeniku, so pa zaposleni in prejemajo osebni dohodek.
6. člen
Krajevni samoprispevek bodo plačevali krajani:
– delavci od mesečne neto plače oziroma nadomestila plače ter plačil po pogodbah o delu – po stopnji 1,5%,
– krajani, ki samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost od neto zavarovalne osnove – po stopnji 1,5%,
– upokojenci od mesečnih pokojnin – po stopnji 1,5%,
– krajani, ki ustvarjajo posamezni dohodek od: avtorskih pravic, patentov in tehničnih izboljšav – po stopnji 1,5%,
– krajani, ki se ukvarjajo s kmetijsko dejavnostjo, od katastrskega dohodka – po stopnji 1,5%,
– krajani, zaposleni v tujini – po stopnji 1,5% od povprečne plače v Republiki Sloveniji.
7. člen
Samoprispevek se ne plačuje:
– od socialno-varstvenih pravic, invalidnin ter prejemkih po predpisih o vojaških in civilnih invalidih vojne,
– pokojnin z varstvenim dodatkom,
– od štipendij dijakov in študentov ter nagrad, ki jih dijak ali študent prejema na proizvodnem delu oziroma proizvodni praksi,
– iz naslova doživljenjske rente žrtev vojnega nasilja.
Plačila krajevnega samoprispevka so oproščeni krajani, ki prejemajo plačo iz delovnega razmerja, ta pa ne presega 1/2 povprečne plače v gospodarstvu Republike Slovenije za preteklo leto ter upokojenci, katerih pokojnina ne presega zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo v tekočem letu.
8. člen
Za pravilno in namensko uporabo sredstev, zbranih iz krajevnega samoprispevka po referendumskem programu, ki ga je sprejel zbor krajanov, odgovarja svet krajevne skupnosti, ki o zbranih in porabljenih sredstvih poroča enkrat letno na zborih krajanov ali pa na krajevno običajen način.
9. člen
Obračun in odvajanje sredstev krajevnega samoprispevka pri izplačevalcih, izvajajo računovodsko-finančne službe v podjetjih, organizacijah, SPIZ Republike Slovenije ter Ministrstvo za finance, RU za javne prihodke, izpostava Novo mesto.
10. člen
Referendum bo izvedla volilna komisija Krajevne skupnosti Center, ki jo je izvolil in potrdil svet krajevne skupnosti v skladu z zakonskimi določili o volitvah, in ki veljajo za splošne volitve.
11. člen
Na referendumu se glasuje z glasovnico, ki vsebuje naslednje besedilo:
Krajevna skupnost Center
                                   G L A S O V N I C A
za referendum, dne 23. novembra 1997 o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju za obdobje od 1. 1. 1998 do 31. 12. 2002, za območje Krajevne skupnosti Center s programom iz 1. člena tega sklepa.
Program je bil sprejet na zboru krajanov KS Center, dne 13. 10. 1997.
G L A S U J E M
ZA                                                                          PROTI
Glasuje se tako, da se obkroži besedica “ZA”, če se strinjate z uvedbo krajevnega samoprispevka, oziroma besedico “PROTI”, če se z uvedbo krajevnega samoprispevka ne strinjate.
12. člen
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Novo mesto, dne 13. oktobra 1997.
Predsednik
Sveta krajevne skupnosti Center
Nikola Padevski l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti