Uradni list

Številka 68
Uradni list RS, št. 68/1997 z dne 7. 11. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 68/1997 z dne 7. 11. 1997

Kazalo

3268. Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o Slovenski razvojni družbi in programu prestrukturiranja podjetij (ZSRDPP-A), stran 5341.

Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena ustave Republike Slovenije izdajam
U K A Z
o razglasitvi zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o Slovenski razvojni družbi in programu prestrukturiranja podjetja (ZSRDPP-A)
Razglašam zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o Slovenski razvojni družbi in programu prestrukturiranja podjetij (ZSRDPP-A), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji 28. oktobra 1997.
Št. 001-22-99/97
Ljubljana, dne 5. novembra 1997.
Predsednik
Republike Slovenije
Milan Kučan l. r.
Z A K O N
o spremembah in dopolnitvah zakona o Slovenski razvojni družbi in programu prestrukturiranja podjetij (ZSRDPP-A)
1. člen
V zakonu o Slovenski razvojni družbi in programu prestrukturiranja podjetij (Uradni list RS, št. 39/97) se v 25. členu črtajo drugi, tretji in četrti odstavek in nadomestijo z naslednjim besedilom:
“V sporazumu o delavski podpori programom prestrukturiranja podjetja se razvojna družba in zaposleni sporazumejo o naslednjih vprašanjih:
– o številu ohranjanja delovnih mest in številu presežnih delavcev z opredelitvijo načina razreševanja presežnih delavcev;
– o višini in pogojih izplačevanja plač in drugih prejemkov delavcev v času programa prestrukturiranja podjetja;
– o drugih vprašanjih, ki so bistvena za izvedbo programa prestrukturiranja podjetja.
O vsebini sporazuma se dogovorita razvojna družba in svet delavcev, če tega ni, pa predstavniki reprezentativnih sindikatov v podjetju. Sporazum se sprejme pred odločitvijo vlade o programu prestrukturiranja podjetij iz 23. člena tega zakona”.
2. člen
V 36. členu se v tretjem odstavku besedilo “Slovenska razvojna družba z dnem uveljavitve tega zakona prevzame dejavnost, poslovanje, zaposlene, pravice in obveznosti Tehnološko razvojnega sklada Republike Slovenije” nadomesti z besedilom “Slovenska razvojna družba z dnem uveljavitve tega zakona postane pravni naslednik Tehnološkega razvojnega sklada Republike Slovenije in prevzame njegovo dejavnost, poslovanje, zaposlene, pravice in obveznosti”.
3. člen
Ta zakon začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 001-03/97-2/3
Ljubljana, dne 28. oktobra 1997.
Predsednik
Državnega zbora
Republike Slovenije
Janez Podobnik, dr. med. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti