Uradni list

Številka 67
Uradni list RS, št. 67/1997 z dne 30. 10. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 67/1997 z dne 30. 10. 1997

Kazalo

3266. Odlok o razpisu zakonodajnega referenduma o določitvi praznika Občine Žiri in določitvi njenih simbolov, stran 5336.

Na podlagi 12. in 19. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94) je Občinski svet občine Žiri na seji dne 22. 10. 1997 sprejel
O D L O K
o razpisu zakonodajnega referenduma o določitvi praznika Občine Žiri in določitvi njenih simbolov
1. člen
Na zahtevo petih svetnikov Občinskega sveta občine Žiri se razpiše predhodni zakonodajalni referendum o predlogu odloka o določitvi praznika in simbolov Občine Žiri.
2. člen
Na referendumu se glasuje o naslednjih referendumskih vprašanjih:
a) na zahtevo petih svetnikov Občine Žiri o vprašanju, ki glasi: Ali ste za to, da se v odloku o določitvi praznika in simbolov Občine Žiri, ki ga bo sprejel Občinski svet občine Žiri določi:
– praznik Občine Žiri je 23. december (v spomin na 23. 12. 1981, ko je Skupščina občine Škofja Loka na seji zbora krajevnih skupnosti sprejela odlok o združitvi naselij (Žiri, Dobračeva, Nova vas, Stara vas) na ožjem območju Žirov v naselje z imenom Žiri) in da ima Občina Žiri dva spominska dneva, in sicer prvi spominski dan 23. oktober (v spomin na 23. 10. 1943 – dan ko so bile Žiri osvobojene izpod nacizma) in drugi spominski dan na Martinovo nedeljo (ko je farno žegnanje – god zavetnika žirovske farne cerkve);
b) na zahtevo petih svetnikov Občine Žiri o vprašanju, ki glasi: Ali ste za to, da se v odloku o določitvi praznika in simbolov Občine Žiri, ki ga bo sprejel Občinski svet občine Žiri določi:
– grb Občine Žiri je moder lintvern na srebrni podlagi, ki drži v krempljih bukovo vejo z bukovim žirom in dvema bukovima listoma.
3. člen
Glasovanje na referendumu se izvede v nedeljo 23. novembra 1997, hkrati z volitvami predsednika Republike Slovenije.
4. člen
Ta odlok se objavi na krajevno običajen način in v Uradnem listu Republike Slovenije.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Žiri
Marjan Žakelj l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti