Uradni list

Številka 55
Uradni list RS, št. 55/1997 z dne 11. 9. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 55/1997 z dne 11. 9. 1997

Kazalo

2873. Sklep o enotni višini prispevka za izgradnjo kanalizacijskega omrežja na območju Občine Kungota, stran 4771.

Na podlagi sedme alinee 21. člena zakona o lokalni samoupravi, 4. člena odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Kungota (MUV, št. 28/95) in 18. člena statuta Občine Kungota (MUV, št. 8/95), je Občinski svet občine Kungota na 22. redni seji, ki je bila dne 4. 7. 1997 sprejel
S K L E P
o enotni višini prispevka za izgradnjo kanalizacijskega omrežja na območju Občine Kungota
1
Za zagotovitev hitrejše širitve kanalizacijskega omrežja na območju Občine Kungota, plačujejo vsi bodoči priključniki enotno višino prispevka v višini 2.000 DEM, v tolarski protivrednosti, po srednjem tečaju Banke Slovenije, na dan podpisa pogodbe.
2
Krajan ima možnost višino prispevka poravnati v enem ali največ 15 zaporednih mesečnih obrokih. Po poravnanem zadnjem obroku mu pristojni organ občinskega urada izda ustrezno potrdilo za priključitev na javno kanalizacijsko omrežje, na podlagi katerega mu javno podjetje, ki je pooblaščeno za upravljanje s kanalizacijskim omrežjem oziroma ustrezno usposobljen izvajalec izvede priključek. Stroške izvedbe priključka na občinsko kanalizacijsko omrežja krije investitor – uporabnik.
3
Občinsko kanalizacijsko omrežje in priključek v območju zemljišča v lasti občine, ki se uporablja v javno dobro upravlja in vzdržuje občina oziroma zato pooblaščen in usposobljen izvajalec. Ostali del sekundarnega kanalizacijskega omrežja do priključka pa vzdržuje uporabnik.
4
Zbrana sredstva prispevkov za izgradnjo kanalizacijskega omrežja se bodo zbirala na posebnem kontu proračuna Občine Kungota, so strogo namenska sredstva in se lahko uporabljajo samo za:
– rekonstrukcije in posodobitve obstoječega kanalizacijskega omrežja,
– izgradnjo novih kanalizacijskih omrežij,
– izgradnjo čistilnih naprav.
5
Z dnem veljavnosti tega sklepa prenehajo veljati merila in kriteriji za določanje višine priključnin na kanalizacijsko omrežje (MUV, št. 6/91).
6
Ta sklep začne veljati z dnem sprejetja na občinskem svetu in se objavi v Uradnem listu RS.
Št. 353-2-1/97
Kungota, dne 4. julija 1997.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Kungota
Anton Škamlec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti