Uradni list

Številka 35
Uradni list RS, št. 35/1997 z dne 13. 6. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 35/1997 z dne 13. 6. 1997

Kazalo

1992. Odlok o povprečni gradbeni ceni stanovanj, povprečnih stroških komunalnega urejanja stavbnih zemljišč, vrednosti in plačilu sorazmernega dela stroškov za pripravo in opremljanje stavbnega zemljišča v Občini Mislinja, stran 3108.

Na podlagi 12. in 20. člena pravilnika o enotni metodologiji za izračun vrednosti stanovanjskih hiš (Uradni list SRS, št. 8/87), 43.a in 44. člena zakona o stavbnih zemljiščih (Uradni list SRS, št. 18/84, 32/85 in 33/89) in 21. ter 127. člena statuta Občine Mislinja (Uradni list RS, št. 227/95) je Občinski svet občine Mislinja na seji dne 27. 5. 1997 sprejel
O D L O K
o povprečni gradbeni ceni stanovanj, povprečnih stroških komunalnega urejanja stavbnih zemljišč, vrednosti in plačilu sorazmernega dela stroškov za pripravo in opremljanje stavbnega zemljišča v Občini Mislinja
1. člen
Povprečna gradbena cena m2 koristne stanovanjske površine, zmanjšane za povprečne stroške komunalnega urejanja, je v Občini Mislinja dne 31. 12. 1996 znašala 92.850 SIT.
2. člen
Osnovna cena za m2 pozidanega in nepozidanega stavbnega zemljišča se določi v odstotkih od povprečne gradbene cene stanovanjskih površin. Cene zemljišč za posamezna območja so:
– I. območje, ki zajema strnjeni del naselja Mislinja in Šentilj pod Turjakom – 3% od povprečne gradbene cene stanovanjske površine;
– II. območje, ki zajema strnjeni del naselij Dovže in Dolič – 2% od povprečne gradbene cene stanovanjske površine;
– III. območje, ki zajema ostali del Občine Mislinja izven I. in II. območja – 1% od povprečne gradbene cene.
Območja so določena z odlokom o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Mislinja (Uradni list RS, št. 77/96) in označena na pregledni karti, ki je sestavni del odloka.
3. člen
Povprečni stroški komunalnega urejanja stavbnih zemljišč za III. kategorijo opremljenosti pri 2. skupini gostote poselitve znašajo:
– za individualno komunalno rabo (IKR) 4000 SIT/m2 koristne stanovanjske površine,
– za kolektivno komunalno rabo (KKR) 5.700 SIT/m2 koristne stanovanjske površine.
V primeru, da je višina stroškov za komunalno urejanje stavbnega zemljišča znana ali pa je možno stroške realno oceniti, lahko znaša prispevek največ v višini stroškov.
Pri izračunu stroškov komunalne opremljenosti se upoštevata kriterija lokacija stavbnega zemljišča glede na razvrstitev v posamezna območja iz 2. člena tega odloka in namembnost objekta, tako da se upošteva ustrezen korekcijski faktor:
a) korekcijski faktor glede na lokacijo objekta:
– KL = 1,00 za I. območje,
– KL = 0,75 za II. območje,
– KL = 0,50 za III. območje,
b) korekcijski faktor glede namembnosti objekta:
– KN = 1,00 za počitniške hiše,
– KN = 0,80 za proizvodne in poslovne objekte,
– KN = 0,50 za stanovanjske,
– KN = 0,30 za kmetijske gospodarske objekte,
– KN = 0,20 za garaže in zaprte športne objekte.
4. člen
Od povprečnih stroškov komunalne ureditve stavbnega zemljišča se odštejejo vsa pretekla namenska plačila zavezanca v izgradnjo komunalne infrastrukture na območju predvidene gradnje v višini plačil, ki se valorizirajo glede na čas vlaganja, vendar največ do višine, po tem odloku ovrednotenih stroškov komunalne ureditve za tisto infrastrukturo, v katero je zavezanec vlagal.
Med namenska vlaganja v izgradnjo komunalne infrastrukture ne štejejo plačani prispevki upravljalcem za priključitev objekta na komunalno infrastrukturo.
5. člen
Cene za m2 stanovanjske površine in komunalno opremljenost se valorizirajo z indeksom porasta cen, ki ga objavlja Gospodarska zbornica Republike Slovenije – sekcija za gradbeništvo in IGM Slovenije. Cena zemljišča se valorizira z indeksom cen na drobno v Republiki Sloveniji, ki ga objavlja Zavod za statistiko Republike Slovenije.
6. člen
Z dnem, ko začne veljati ta odlok, preneha veljati odlok o določitvi povprečne gradbene cene in povprečnih stroškov komunalnega urejanja stavbnih zemljišč v Občini Mislinja (Uradni list RS, št. 71/96, in sklep o ugotovitvi povprečne gradbene cene stanovanj, povprečnih stroškov komunalnega urejanja stavbnih zemljišč in vrednosti stavbnega zemljišča v Občini Mislinja za leto 1997 (Uradni list RS, št. 11/97).
7. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 462-1/96
Mislinja, dne 27. maja 1997.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Mislinja
Dominik Javornik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti