Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/1997 z dne 21. 3. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/1997 z dne 21. 3. 1997

Kazalo

932. Pravilnik o določanju plač funkcionarjev in drugih prejemkov funkcionarjev Občine Radenci in zunanjih članov delovnih teles občinskega sveta, stran 1376.

Na podlagi 100.b člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93; 6/94 – odločba US RS, 45/94 – odločba US RS in Uradni list RS, št. 57/94 in 14/95, 20/95 – odločba US RS, 73/95 – odločba US RS) zakona o funkcionarjih v državnih organih (Uradni list RS, št. 30/90, 18/91, 22/91, I.2/91, 4/94 – odločba US RS), zakona o razmerjih plač v javnih zavodih, v državnih organih in organih lokalne skupnosti (Uradni list RS, št. 18/94, 13/95 – odločba US RS) in začasnega sklepa o razvrstitvi občin v skupine in določitvi količnika za najvišje vrednoteno funkcijo v posamezni skupini (Uradni list RS, št. 21/95) je Občinski svet občine Radenci na seji dne 5. 11. 1996 sprejel
P R A V I L N I K
o določanju plač funkcionarjev in drugih prejemkov funkcionarjev Občine Radenci in zunanjih članov delovnih teles občinskega sveta
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik določa višino in način določanja plače, sejnin in drugih prejemkov, ki v skladu z zakonom o funkcionarjih v državnih organih pripadajo poklicnim in nepoklicnim funkcionarjem v Občini Radenci.
2. člen
V skladu s statutom Občine Radenci opravljajo svojo funkcijo nepoklicno naslednji funkcionarji: župan in člani občinskega sveta.
Poklicno opravlja svojo funkcijo tajnik Občine Radenci.
II. PRAVICE OBČINSKIH FUNKCIONARJEV
3. člen
Funkcionarji, ki poklicno opravljajo funkcijo, imajo pravico do osebnega dohodka, prejemkov iz sredstev skupne porabe, nadomestila osebnega dohodka ter do povračila stroškov, ki jih imajo pri delu in v zvezi z delom.
Funkcionarji, ki nepoklicno opravljajo funkcijo imajo pravico do nadomestila osebnega dohodka oziroma izgubljenega zaslužka, pravico do dela osebnega dohodka, določenega za funkcijo ter do povračila stroškov, ki jih imajo pri delu in v zvezi z delom.
Funkcionarji prejemajo osebni dohodek ter druge prejemke po prejšnjem odstavku, razen nadomestila osebnega dohodka v organu, v katerem opravljajo funkcijo.
III. VIŠINA IN NAČIN DOLOČANJA PLAČE IN DELA PLAČE
4. člen
Plača funkcionarja je sestavljena iz osnovne plače, dela plače za delovno uspešnost in dela plače za delovne izkušnje.
5. člen
Osnova za izračun plače je izhodiščna plača za 1. tarifni razred, dogovorjena s kolektivno pogodbo za negospodarske dejavnosti.
6. člen
Količniki za določitev osnovne plače funkcionarjev so:
– župan 7,00,
– tajnik 6,90,
– predsednik občinskega sveta 6,00.
7. člen
Osnovni količnik za določitev plače za poklicne funkcionarje se poveča za dodatek za delovne izkušnje.
Delovne izkušnje se vrednotijo tako, da se plača funkcionarja v mesečnem znesku poveča za 0,5% za vsako začeto leto delovne dobe, vendar največ do 20%. Odstotek 0,5% se za ženske, ki imajo več kot 25 let delovne dobe, poveča še za 0,25% za vsako začeto leto delovne dobe nad 25 let.
8. člen
Funkcionarju, ki opravlja funkcijo nepoklicno in v času rednega delovnega razmerja, se za opravljanje funkcije prizna del plače, ki je sorazmerna obsegu opravljenega dela za katerega funkcionar ni prejel plače iz delovnega razmerja. Nadomestila se izplačujejo, kjer je funkcionar v delovnem razmerju, refundacijo teh sredstev pa izvrši proračun.
Funkcionar, ki samostojno opravlja dejavnost z osebnim delom ima pravico do nadomestila izgubljenega zaslužka. Za izračun se upošteva osnova, od katere funkcionar plačuje prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.
9. člen
Funkcionarju, ki svojo funkcijo opravlja nepoklicno in izven svojega rednega delovnega časa, se prizna nagrada, ki znaša 33% plače po količniku, ki pripada funkcionarju za poklicno opravljanje funkcije za poln delovni čas.
10. člen
Podpredsedniku občinskega sveta v primeru nadomeščanja predsednika za obdobje daljše od 7 dni pripada nagrada, ki jo za opravljanje neprofesionalne funkcije prejme predsednik občinskega sveta.
IV. KRITERIJI ZA DELOVNO USPEŠNOST
11. člen
Višino nadomestila za delovno uspešnost, ki naj bi jo prejemal nepoklicni funkcionar, predlaga komisija za volitve in imenovanja na osnovi poročila funkcionarja o obsegu in uspešnosti opravljenega dela na podlagi kriterijev presodi vrednost tega dela, določi pa jo občinski svet.
12. člen
Kriteriji za določanje delovne uspešnosti oziroma dodatne delovne obremenjenosti funkcionarjev so:
– delovna uspešnost,
– uspešno izvedene naloge in sklepi do10%,
– povečana zahtevnost del in nalog do 10%,
– samostojnost in ustvarjalnost do 10%,
– delovna obremenjenost,
– povečan obseg dela in nalog izven rednega delovnega časa do 20%.
Ovrednoteni kriteriji se seštevajo. Odstotek za vrednotenje delovne uspešnosti oziroma za delovno obremenjenost lahko znaša največ 50%.
13. člen
Višino nadomestila za delovno uspešnost oziroma dodatno delovno obremenjenost določi nepoklicnim funkcionarjem na predlog komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja občinski svet štirikrat letno. Višino nadomestila za delovno uspešnost oziroma dodatno delovno obremenjenost tajnika določi župan mesečno.
V. SEJNINE
14. člen
Člani občinskega sveta, člani delovnih teles občinskega sveta in člani nadzornega odbora imajo pravico do sejnine.
15. člen
Neto sejnina se določi v razmerjih količnika izhodiščne plače za negospodarstvo kot sledi:
– podpredsednik občinskega sveta za sejo občinskega sveta 0,63
– svetniki za seje občinskega sveta 0,42
– predsedniki delovnih teles, komisij in odborov za udeležbo na seji delovnega telesa, komisije, odbora 0,31
– člani delovnih teles, komisij in odborov za udeležbo na sejah delovnih teles, komisij, odborov 0,21
– predsednik nadzornega odbora za sejo nadzornega odbora 0,38
– člani nadzornega odobra za sejo nadzornega odbora 0,25.
16. člen
Sejnina se izplačuje za udeležbo na sejah.
Sejnine se izplačujejo v roku osem dni po preteku meseca za prejšnji mesec.
Sejnina se izplačuje upravičencu, ki je bil prisoten na seji najmanj tričetrt časa porabljenega za sejo.
Poročilo o izplačanih sejninah se enkrat letno predloži občinskemu svetu.
17. člen
Nepoklicnim funkcionarjem, ki imajo pravico do nadomestila osebnega dohodka po količniku, sejnina za prisotnost na sejah občinskega sveta, delovnih teles, odborih in komisijah ne pripada.
VI. DRUGE PRAVICE
18. člen
Občinski funkcionarji imajo pravico do povračil, nadomestil in drugih prejemkov v skladu s predpisi, ki urejajo pravice.
19. člen
Občinski funkcionar ima pravico do povračila stroškov prevoza na službeni poti, dnevnice za službeno potovanje in povračilo stroškov prenočevanja, ki nastanejo pri opravljanju funkcije ali v zvezi z njo.
Stroški se povrnejo v skladu z zneski povračil, ki jih določi Vlada Republike Slovenije in so mesečno objavljeni v Uradnem listu Republike Slovenije.
20. člen
Pravice iz 19. člena funkcionar uveljavlja le na podlagi predhodno izdanega naloga za službeno potovanje, ki ga izda župan ali po njegovem pooblastilu tajnik občine. Kolikor gre za službeno potovanje župana, izda nalog tajnik občine ali vodja referata.
VII. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
21. člen
Podatki o osebnih dohodkih in drugih prejemkih funkcionarjev so javni.
22. člen
Z dnem uveljavitve tega pravilnika preneha veljati sklep o začasni določitvi plače občinskim funkcionarjem z dne 14. 7. 1995.
23. člen
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se z dnem sprejema.
Št. 143-0001/96
Radenci, dne 8. novembra 1996.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Radenci
Jože Flegar, dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti