Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/1997 z dne 21. 3. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/1997 z dne 21. 3. 1997

Kazalo

925. Odlok o prispevku za investicijska vlaganja na področju vodooskrbe, kanalizacije, odvoza in deponiranja komunalnih odpadkov, stran 1370.

Na podlagi 8. in 59. člena zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93), 10. in 80. člena zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 32/93), 23. člena odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Mislinja ter 21. člena statuta Občine Mislinja (Uradni list RS, št. 27/95) je Občinski svet občine Mislinja na 27. seji dne 27. 2. 1997 sprejel
O D L O K
o prispevku za investicijska vlaganja na področju vodooskrbe, kanalizacije, odvoza in deponiranja komunalnih odpadkov
1. člen
Za razvoj in zagotavljanje vodooskrbe, kanalizacije in odvoza ter deponiranja komunalnih odpadkov se ob redni ceni komunalnih storitev uvede prispevek za investicijska vlaganja v vodooskrbo, kanalizacijo in odvoz ter deponiranje komunalnih odpadkov.
2. člen
Zavezanci za plačilo prispevkov so vse pravne in fizične osebe (v nadaljnjem besedilu: uporabnik), ki so uporabniki dejavnosti objektov ter naprav vodovodnih sistemov in kanalizacije ter odvoza in deponiranja komunalnih odpadkov.
3. člen
Prispevek znaša:
A) za investicije v vodooskrbo
a) za gospodinjstva in družbene dejavnosti:
– 30 SIT/m3 porabljene vode.
b) za gospodarstvo:
– 90 SIT/m3 porabljene vode;
B) za investicije v odvoz in deponiranje komunalnih odpadkov
a) za gospodinjstva:
– 45 SIT/osebo/mesec.
b) za gospodarstvo in ostale dejavnosti:
– 4 SIT/ m2/mesec – za šole, vrtce, knjižnice, bolnišnico in zdravstveni dom,
– 18 SIT/m2 /mesec – za m2 poslovne površine,
– 1800 SIT/m3 – za m3 komunalnih odpadkov,
– 736 SIT/m3 – za tista podjetja, ki imajo sklenjeno pogodbo o sovlaganju v II. fazo odlagališča, do izpolnitve pogodbene količine;
C) za investicije v kanalizacijo
a) za gospodinjstva:
– 15 SIT/m3 porabljene vode.
b) za gospodarstvo in obrt:
– 24 SIT/m3 porabljene vode.
4. člen
Zbrana sredstva prispevkov so namenska ter se evidentirajo in zbirajo ob ceni porabljene vode, kanalščine in odvoza komunalnih odpadkov.
5. člen
Prispevki se povišujejo trimesečno v skladu z rastjo cen na drobno v Republiki Sloveniji po predhodnem soglasju občinskega sveta.
6. člen
Izvajalci oskrbe z vodo, kanalizacijo ter odvoza in deponiranja komunalnih odpadkov, zbrana sredstva mesečno nakazujejo na posebno partijo žiro računa proračuna občine. Izvajalci morajo o zaračunanem plačanem prispevku voditi ločeno evidenco.
7. člen
Prispevek za investicijska vlaganja se uvede za dobo štirih let.
8. člen
Zbrana sredstva se za posamezne investicije v dejavnosti uporabljajo v skladu s sprejetim programom, ki je sestavni del tega odloka, in letnimi plani komunalne dejavnosti. Vsa dela, ki se bodo izvajala iz naslova prispevka za investicijska vlaganja, bodo predhodno sprejeta v programu komunalnih del in se bodo oddajala na podlagi javnih razpisov. Nadzor nad zbiranjem in porabo sredstev opravlja Občinski svet občine Mislinja.
9. člen
Z dnem, ko začne veljati ta odlok, preneha veljati odlok o prispevku za investicijska vlaganja na področju vodooskrbe, toplovodnega ogrevanja, odvoza in deponiranja odpadkov v Občini Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 83/94).
10. člen
Odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 3. 1997 dalje.
Št. 353-01/97
Mislinja, dne 6. marca 1997.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Mislinja
Dominik Javornik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti