Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/1997 z dne 21. 3. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/1997 z dne 21. 3. 1997

Kazalo

915. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o koncesiji za opravljanje dejavnosti mestnega prometa in šolskih prevozov na območju Občine Jesenice, stran 1357.

Na podlagi 32. člena zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93), 13. člena zakona o prevozih v cestnem prometu (Uradni list RS, št. 72/94), v skladu z 11. in 12. členom odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Jesenice in na podlagi statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 38/95, 19/96 in 37/96), je Občinski svet občine Jesenice na 25. seji, dne 27. 2. 1997 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o koncesiji za opravljanje dejavnosti mestnega prometa in šolskih prevozov na območju Občine Jesenice
1. člen
Spremeni se 1. člen odloka o koncesiji za opravljanje dejavnosti javnega mestnega prometa in šolskih prevozov na območju Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 37/96) tako, da se glasi:
“S tem odlokom se opredeljuje dejavnost, ki je predmet gospodarske javne službe, območje izvajanja gospodarske javne službe, pogoje, ki jih mora izpolnjevati koncesionar, postopek javnega razpisa in izbire koncesionarja, javna pooblastila koncesionarju, začetek in čas trajanja javne službe, nadzor nad izvajanjem gospodarske javne službe, prenehanje koncesijskega razmerja, razmerja do uporabnikov ter druge sestavine, potrebne za določitev in izvajanje gospodarske javne službe.”
2. člen
Prva alinea prvega odstavka 3. člena se spremeni tako, da se glasi::
– “izvajanje javnega mestnega prometa, ki se izvaja po določenih avtobusnih linijah.”
3. člen
Uvod in prva alinea prvega odstavka 4. člena se dopolni tako, da se glasi:
“Koncesionar, ki je lahko pravna ali fizična oseba, mora za opravljanje koncesije izpolnjevati naslednje pogoje:
– da ima opravljanje dejavnosti javnega potniškega prevoza vpisano v sodni register (pravna oseba), oziroma, da ima priglašeno opravljanje prej navedene dejavnosti pri pristojni izpostavi davčnega urada (fizična oseba).”
4. člen
Spremeni se 5. člen odloka o koncesiji za opravljanje dejavnosti javnega mestnega prometa in šolskih prevozov na območju Občine Jesenice tako, da se glasi:
“Koncesionarja pridobi koncedent na podlagi javnega razpisa. Besedilo javnega razpisa določi Komunalna direkcija občine Jesenice.
Javni razpis se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Javni razpis traja od dneva objave do poteka razpisnega roka, ki ni krajši od 15 in ne daljši od 60 dni.
Razpis je neuspešen:
– če do poteka razpisnega roka ni predložena nobena veljavna ponudba,
– če nobena od pravočasno prispelih ponudb ne vsebuje posameznega v razpisu zahtevanega pogoja.
Ponudba oziroma prijava na razpis je neveljavna, če ne vsebuje za veljavnost ponudbe v razpisu zahtevanih vsebin ali če ni prispela v razpisanem roku.
Če javni razpis ni uspel, se ponovi najkasneje v 30 dneh po poteku razpisnega roka neuspelega razpisa.”
5. člen
Za 5. členom odloka o koncesiji za opravljanje dejavnosti javnega mestnega prometa in šolskih prevozov na območju Občine Jesenice se doda 5.a člen, ki se glasi:
“Postopek javnega razpisa za podelitev koncesije in izbiro koncesionarja izvede komisija, ki jo imenuje direktor Komunalne direkcije občine Jesenice.
Komisijo sestavljajo najmanj trije člani, od katerih je vsaj eden s področja javnih prevozov in eden z znanjem in pooblastilom za vodenje upravnih postopkov v skladu z zakonom o splošnem upravnem postopku.”
6. člen
Doda se 5.b člen, ki se glasi:
“O izbiri koncesionarja odloči po predhodno pridobljenem soglasju občinskega sveta, tajnik z upravno odločbo.
V postopku izbire koncesionarja se upoštevajo predvsem naslednji kriteriji in merila:
– izpolnjevanje pogojev,
– izkušnje kandidatov na tem področju.
Organ, pristojen za izbiro koncesionarja, lahko odloči, da se ne izbere nobenega od prijavljenih kandidatov.
Kandidat, ki ni zadovoljen z izbiro, lahko na podlagi določil splošnega upravnega postopka v petnajstih dneh po prejemu odločbe vloži pritožbo na kabinet župana Občine Jesenice.
O pritožbah kandidatov odloča v upravnem postopku župan občine.
Njegova odločitev je dokončna.”
7. člen
Spremeni se 6. člen odloka o koncesiji za opravljanje dejavnosti javnega mestnega prometa in šolskih prevozov v Občini Jesenice, ki se glasi:
“Z izbranim koncesionarjem sklene koncesijsko pogodbo župan občine v imenu in za račun občine.
Vsebina koncesijske pogodbe mora temeljiti na vsebini ponudbe izbranega kandidata in ne sme biti v nasprotju z določili tega odloka.
Koncesijsko razmerje prične veljati z dnem sklenitve koncesijske pogodbe in traja največ do 10 let.
Doba trajanja koncesije se določi na podlagi rezultatov javnega razpisa, predvsem na podlagi izpolnjevanja pogojev s strani ponudnikov.
Koncesija je neodplačna.”
8. člen
Spremeni se 7. člen odloka o koncesiji za opravljanje dejavnosti javnega mestnega prometa in šolskih prevozov v Občini Jesenice, ki se glasi:
“S podelitvijo koncesije za opravljanje dejavnosti mestnega prometa in šolskih prevozov koncesionar zagotavlja uporabnikom teh storitev kvalitetno in neprekinjeno opravljanje prevozov potnikov v javnem mestnem prometu in šolskih prevozov.”
9. člen
Drugi odstavek 11. člena odloka o koncesiji za opravljanje dejavnosti mestnega prometa in šolskih prevozov se spremeni tako, da se besedilo “in primestnega prometa” črta.
10. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 347/40-1996
Jesenice, dne 27. februarja 1997.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Jesenice
Valentin Markež, inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti