Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
Priloga 1
k uredbi o določitvi kmetijskih in živilskih proizvodov, za
katere se ob uvozu plačuje posebna dajatev
Posebna dajatev se obračuna in plačuje od 1 kg kmetijskega
proizvoda oziroma živila, pri čemer se upošteva teža blaga brez
embalaže.
Ne glede na prejšnji odstavek se pri tarifni oznaki 2204 obračuna
in plačuje posebna dajatev v merski enoti 1 liter.
Pri tarifni oznaki 0105 11 se za 1 kg šteje največ 25 kosov.
Pri tarifni oznaki 0407 00 se za 1 kg šteje največ 20 jajc pri
teži do 50 g/kos.
----------------------------------------------------------------
Tarifna Višina posebne
oznaka Poimenovanje dajatve
SIT/kg
----------------------------------------------------------------
1 2 3
----------------------------------------------------------------
0102 Govedo, žive živali
0102 90 - Druge:
- - domačih pasem:
- - - z maso nad 300 kg:
- - - - telice (samice goveda, ki
še niso telile):
0102 90 510 - - - - - za zakol 156,00
0102 90 590 - - - - - druge 156,00
- - - - krave:
0102 90 610 - - - - - za zakol 156.00
0102 90 690 - - - - - druge 156,00
- - - - druge:
0102 90 710 - - - - - za zakol 156,00
0102 90 790 - - - - - druge 156,00
0103 Prašiči, žive živali
- Drugi:
0103 91 - - mase pod 50 kg:
0103 91 100 - - - domačih pasem 14,65
0103 92 - - mase 50 kg ali več:
- - - domačih pasem:
0103 92 110 - - - - svinje, ki so vsaj enkrat
prasile, mase ne manj kot 160 kg 12,45
0103 92 190 - - - - drugi 16,65
0105 Domača perutnina (kokoši, race,
gosi, purani in pegatke), žive
živali
- Mase do vključno 185 g:
0105 11 - - kokoši, domače (Gallus domesticus):
- - - druge:
0105 11 910 - - - - nesnice 310,40
0105 11 990 - - - - druge 310,40
- Druga:
0105 92 00 - - kokoši, domače (Gallus
domesticus), teže do 2000 g:
0105 92 009 - - - druge 23,30
0105 93 00 - - kokoši, domače (Gallus
domesticus), teže več kot 2000 g:
0105 93 009 - - - druge 23,30
0201 Meso, goveje, sveže ali ohlajeno
0201 10 00 - Trupi in polovice:
0201 10 001 - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 290,00
0201 10 009 - - drugo 290,00
0201 20 - Drugi kosi s kostmi:
0201 20 20 - - "kompenzirane četrti":
0201 20 201 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 431,00
0201 20 209 - - - drugo 431,00
0201 20 30 - - nerazkosane ali razkosane
sprednje četrti:
0201 20 301 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 431,00
0201 20 309 - - - drugo 431,00
0201 20 50 - - nerazkosane ali razkosane
zadnje četrti:
0201 20 501 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 431,00
0201 20 509 - - - drugo 431,00
0201 20 90 - - drugo:
0201 20 901 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 431,00
0201 20 909 - - - drugo 431,00
0201 30 00 - Brez kosti:
0201 30 001 - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 499,00
0201 30 009 - - drugo 499,00
0202 Meso goveje, zamrznjeno
0202 10 00 - Trupi in polovice:
0202 10 001 - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 281,00
0202 10 009 - - drugo 281,00
0202 20 - Drugi kosi s kostmi:
0202 20 10 - - "kompenzirane" četrti:
0202 20 101 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 373,00
0202 20 109 - - - drugo 373,00
0202 20 30 - - nerazkosane ali razkosane
sprednje četrti:
0202 20 301 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 373,00
0202 20 309 - - - drugo 373,00
0202 20 50 - - nerazkosane ali razkosane
zadnje četrti:
0202 20 501 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 373,00
0202 20 509 - - - drugo 373,00
0202 20 90 - - drugo:
0202 20 901 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 373,00
0202 20 909 - - - drugo 373,00
0202 30 - Brez kosti:
0202 30 10 - - sprednje četrti, cele ali
razkosane v največ pet kosov,
vsaka četrt v enem delu;
kompenzirane četrti v dveh delih,
od katerih eden vsebuje sprednjo
četrt, celo ali razkosano v
največ pet kosov, drugi del pa
zadnjo četrt, razen fileja v enem
kosu:
0202 30 101 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 420,00
0202 30 109 - - - drugo 420,00
0202 30 50 - - vrat, pleče, plečna bržola
in prsa s spodnjim delom plečeta:
0202 30 501 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 420,00
0202 30 509 - - - drugo 420,00
0202 30 90 - - drugo:
0202 30 901 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 420,00
0202 30 909 - - - drugo 420,00
0203 Meso, prašičje, sveže, ohlajeno
ali zamrznjeno
- Sveže ali ohlajeno:
0203 11 - - trupi in polovice:
0203 11 100 - - - domačih prašičev 27,40
0203 11 900 - - - drugo 27,40
0203 12 - - stegna, plečeta in njihovi
kosi, s kostmi:
- - - domačih prašičev:
0203 12 110 - - - - stegna in njihovi kosi 37,10
0203 12 190 - - - - plečeta in njihovi kosi 37,10
0203 12 900 - - - drugo 37,10
0203 19 - - drugo:
- - - domačih prašičev:
0203 19 110 - - - - krače in njihovi kosi 44,40
0203 19 130 - - - - ledja in njihovi kosi,
s kostmi 44,40
0203 19 150 - - - - prsa s potrebušino in
slanino, kosi 44,40
- - - - drugo:
0203 19 550 - - - - - brez kosti 44,40
0203 19 590 - - - - - drugo 44,40
0203 19 900 - - - drugo 44,40
- Zamrznjeno:
0203 21 - - trupi in polovice:
0203 21 100 - - - domačih prašičev 24,00
0203 21 900 - - - drugo 24,00
0203 22 - - stegna, plečeta in njihovi
kosi, s kostmi:
- - - domačih prašičev:
0203 22 110 - - - - stegna in njihovi kosi 34,75
0203 22 190 - - - - plečeta in njihovi kosi 34,75
0203 22 900 - - - drugo 34,75
0203 29 - - drugo:
- - - domačih prašičev:
0203 29 110 - - - - sprednji deli in njihovi
kosi 39,40
0203 29 130 - - - - ledja in njihovi kosi,
s kostmi 39,40
0203 29 150 - - - - prsa s potrebušino in
slanino, kosi 39,40
- - - - drugo:
0203 29 550 - - - - - brez kosti 39,40
0203 29 590 - - - - - drugo 39,40
0203 29 900 - - - drugo 39,40
0204 Meso, ovčje ali kozje, sveže,
ohlajeno ali zamrznjeno
0204 10 000 - Trupi in polovice, jagnječji,
sveži ali ohlajeni 258,00
0207 Meso in užitni odpadki
perutnine iz tar. št. 0105,
sveže, ohlajeno ali zamrznjeno
- Kokoši vrste Gallus domesticus:
0207 11 - - nerazrezane na kose, sveže
ali ohlajene:
0207 11 100 - - - oskubljene in očiščene, z
glavami in nogami, znane kot
"83% piščanci" 36,00
0207 11 300 - - - oskubljene in očiščene, brez
glav in nog, vendar z vratovi,
srčki, jetri in želodčki, znane
kot "70% piščanci" 36,00
0207 11 900 - - - oskubljene in očiščene,
brez glav, nog ter vratov, src,
jeter in želodčkov, znane kot
"65% piščanci" ali pod drugim
nazivom 36,00
0207 12 - - nerazrezane na kose, zamrznjene:
0207 12 100 - - - oskubljene in očiščene, brez
glav in nog, vendar z vratovi,
srčki, jetri in želodčki, znane
kot "70% piščanci" 22,70
0207 12 900 - - - oskubljene in očiščene, brez
glav, nog ter vratov, src, jeter
in želodčkov, znane kot "65%
piščanci" ali pod drugim nazivom 22,70
0207 13 - - kosi in drobovje, sveži ali
ohlajeni:
- - - kosi:
0207 13 100 - - - - brez kosti 90,30
- - - - s kostmi:
0207 13 200 - - - - - polovice ali četrti 90,30
0207 13 300 - - - - - cela krila z ali brez
vršičkov 90,30
0207 13 400 - - - - - hrbtišča, vratovi, hrbtišča
z vratovi, škofije in vršički kril 90,30
0207 13 500 - - - - - prsa in kosi prs 90,30
0207 13 600 - - - - - bedra in kosi beder 90,30
0207 13 700 - - - - - drugo 90,30
- - - drobovje:
0207 13 910 - - - - jetra 36,00
0207 13 990 - - - - drugo 36,00
0207 14 - - kosi in drobovje, zamrznjeni:
- - - kosi:
0207 14 100 - - - - brez kosti 71,80
- - - - s kostmi:
0207 14 200 - - - - - polovice ali četrti 71,80
0207 14 300 - - - - - cela krila z ali brez
vršičkov 71,80
0207 14 400 - - - - - hrbtišča, vratovi,
hrbtišča z vratovi, škofije in
vršički kril 71,80
0207 14 500 - - - - - prsa in kosi prs 71,80
0207 14 600 - - - - - bedra in kosi beder 71,80
0207 14 700 - - - - - drugo 71,80
- - - drobovje:
0207 14 910 - - - - jetra 28,70
0207 14 990 - - - - drugo 28,70
- Purani:
0207 24 - - nerazrezani na kose, sveži ali
ohlajeni:
0207 24 100 - - - oskubljeni in očiščeni,
brez glav in nog, vendar z
vratovi, srčki, jetri in
želodčki, znani kot "80% purani"
ali pod drugim nazivom 36,00
0207 24 900 - - - oskubljeni in očiščeni, brez
glav, nog ter vratov, srčkov,
jeter in želodčkov, znani kot
"73% purani" ali pod drugim
nazivom 36,00
0207 26 - - kosi in drobovje, sveži ali
ohlajeni:
- - - kosi:
0207 26 100 - - - - brez kosti 90,30
- - - - s kostmi:
0207 26 200 - - - - - polovice ali četrti 90,30
0207 26 300 - - - - - cela krila z ali brez
vršičkov 90,30
0207 26 400 - - - - - hrbtišča, vratovi,
hrbtišča z vratovi, škofije in
vršički kril 90,30
0207 26 500 - - - - - prsa in kosi prs 90,30
- - - - - noge in kosi nog:
0207 26 600 - - - - - - bedra in kosi beder 90,30
0207 26 700 - - - - - - drugo 90,30
0207 26 800 - - - - - drugo 90,30
- - - drobovje:
0207 26 910 - - - - jetra 28,70
0207 26 990 - - - - drugo 28,70
- - Race, gosi in pegatke:
0207 32 - - nerazrezane na kose, sveže ali
ohlajene:
- - - race:
0207 32 110 - - - oskubljene, izkrvavljene,
očiščene drobovja, z glavami
in nogami, znane pod nazivom "85%
race" 36,00
0207 32 150 - - - oskubljene in očiščene, brez
glav in nog, vendar z vratovi,
srčki, jetri in želodčki, znane
kot "70% race" 36,00
0207 32 190 - - - oskubljene in očiščene,
brez glav, nog ter brez vratov,
srčkov, jeter in želodčkov, znane
kot "63% race" ali pod drugim
nazivom 36,00
- - gosi:
0207 32 510 - - - oskubljene, izkrvavljene,
neočiščene, z glavami in nogami,
znane kot "82% gosi" 36,00
0207 32 590 - - - oskubljene in očiščene,
brez glav in nog, s srčki in
želodčki ali brez njih, znane
kot "75% gosi" ali pod drugim
nazivom 36,00
0207 32 900 - - pegatke 36,00
0207 35 - - drugo, sveže ali ohlajeno:
- - - kosi:
- - - - brez kosti:
0207 35 110 - - - - - gosi 90,30
0207 35 150 - - - - - rac in pegatk 90,30
- - - - s kostmi:
- - - - - polovice ali četrti 90,30
0207 35 210 - - - - - - rac 90,30
0207 35 230 - - - - - - gosi 90,30
0207 35 250 - - - - - - pegatk 90,30
0207 35 310 - - - - - cela krila, z ali
brez vršičkov 90,30
0207 35 410 - - - - - hrbtišča, vratovi,
hrbtišča z vratovi, škofije in
vršički kril 90,30
- - - - - prsa in kosi prs:
0207 35 510 - - - - - - gosi 90,30
0207 35 530 - - - - - - rac in pegatk 90,30
- - - - - noge in kosi nog:
0207 35 610 - - - - - - gosi 90,30
0207 35 630 - - - - - - rac in pegatk 90,30
0207 35 710 - - - - - peleti iz gosi ali rac 90,30
0207 35 790 - - - - - drugo 90,30
- - - drobovje:
0207 35 910 - - - - jetra, razen mastnih jeter 36,00
0207 35 990 - - - - drugo 36,00
0210 Meso in drugi užitni mesni
klavnični izdelki,nasoljeni,
v slanici, sušeni ali prekajeni;
užitna moka in zdrob iz mesa
ali iz drugih klavničnih izdelkov
- Meso, prašičje:
0210 11 - - stegna, plečeta in njihovi
kosi, s kostmi:
- - - domačih prašičev:
- - - - nasoljena ali v slanici:
0210 11 110 - - - - - stegna in njihovi kosi 179,10
0210 11 190 - - - - - plečeta in njihovi kosi 179,10
- - - - sušena ali prekajena:
0210 11 310 - - - - - stegna in njihovi kosi 179,10
0210 11 390 - - - - - plečeta in njihovi kosi 179,10
0210 11 900 - - - drugo 179,10
0210 12 - - trebušine in njihovi kosi:
- - - domačih prašičev:
0210 12 110 - - - - soljene ali v slanici 92,10
0210 12 190 - - - - sušene ali prekajene 92,10
0210 12 900 - - - drugo 92,10
0210 19 - - drugo:
- - - domačih prašičev:
- - - - soljeno ali v slanici:
0210 19 100 - - - - - prekajene prašičje
polovice, s šunko ali brez nje 179,10
0210 19 200 - - - - - prekajene skrajšane
polovice (tričetrtinske stranice)
ali sprednji deli 179,10
0210 19 300 - - - - - sprednji deli in njihovi
razseki 179,10
0210 19 400 - - - - - ledja in njihovi kosi 179,10
- - - - - drugo:
0210 19 510 - - - - - - brez kosti 179,10
0210 19 590 - - - - - - drugo 179,10
- - - - sušeno ali prekajeno:
0210 19 600 - - - - - sprednji konci in njihovi
razseki 179,10
0210 19 700 - - - - - ledja in njihovi kosi 179,10
- - - - - drugo:
0210 19 810 - - - - - - brez kosti 179,10
0210 19 890 - - - - - - drugo 179,10
0210 19 900 - - - drugo 179,10
0210 20 - Meso, goveje:
0210 20 100 - - s kostmi 232,00
0210 20 900 - - brez kosti 300,00
0210 90 - Drugo, vključno užitno moko,
zdrob iz mesa in drugih
klavničnih izdelkov:
- - meso:
0210 90 100 - - - konjsko, soljeno, v slanici
ali sušeno 138,20
- - - ovčje in kozje:
0210 90 110 - - - - s kostmi 138,20
0210 90 190 - - - - brez kosti 138,20
0210 90 290 - - - drugo 138,20
- - drobovina:
- - - domačih prašičev:
0210 90 310 - - - - jetra 61,60
0210 90 390 - - - - drugo 61,60
- - - govedi:
0210 90 410 - - - - prepona, mišična in
tetivna (flam) 186,30
0210 90 490 - - - - drugo 186,30
0210 90 600 - - - ovac in koz 138,20
- - - drugo:
0210 90 800 - - - - drugo 138,20
0210 90 900 - - užitne moke in zdrob iz mesa
ali mesnih odpadkov 138,20
0401 Mleko in smetana, nekoncentrirana
in brez dodatnega sladkorja ali
drugih sladil
0401 10 Z največ 1 ut. % maščobe:
0401 10 100 - - v izvirnem pakiranju z neto
vsebino do vključno dveh litrov 28,20
0401 10 900 - - drugo 28,20
0401 20 - Z več kot 1 ut. % pa do 6 ut.
% maščobe:
- - do vključno 3 ut. %:
0401 20 110 - - - v izvirnem pakiranju z neto
vsebino do vključno dveh litrov 38,00
0401 20 190 - - - drugo 38,00
- - nad 3 ut. %:
0401 20 910 - - - v izvirnem pakiranju z neto
vsebino do vključno dveh litrov 38,00
0401 20 990 - - - drugo 38,00
0401 30 - Z več kot 6 ut. % maščobe:
- - do vključno 21 ut. %:
0401 30 110 - - - v izvirnem pakiranju z neto
vsebino do vključno dveh litrov 211,00
0401 30 190 - - - drugo 211,00
- - nad 21 ut. % pa do vključno 45
ut. %:
0401 30 310 - - - v izvirnem pakiranju z neto
vsebino do vključno dveh litrov 211,00
0401 30 390 - - - drugo 211,00
- - nad 45 ut. %:
0401 30 910 - - - v izvirnem pakiranju z neto
vsebino do vključno dveh litrov 221,30
0401 30 990 - - - drugo 221,30
0402 Mleko in smetana, koncentrirana
ali z dodatkom sladkorja ali
drugih sladil
0402 10 - V prahu, zrnih ali drugih trdnih
oblikah, z največ 1,5 ut. %
maščobe:
- - brez dodanega sladkorja ali
drugih sladil:
0402 10 110 - - - v izvirnem pakiranju z neto
vsebino do vključno 2,5 kg 160,00
0402 10 190 - - - drugo 160,00
- - drugo:
0402 10 910 - - - v izvirnem pakiranju z neto
vsebino do vključno 2,5 kg 160,00
0402 10 990 - - - drugo 160,00
- V prahu, zrnih ali drugih trdnih
oblikah, z več kot 1,5 ut.
% maščobe:
0402 21 - - brez dodatnega sladkorja ali
drugih sladil:
- - - z vsebnostjo maščob do
vključno 27 ut. %:
0402 21 110 - - - - v izvirnem pakiranju z neto
vsebino do vključno 2,5 kg 224,00
- - - - drugo:
0402 21 170 - - - - - z vsebnostjo maščob do
vključno 11 ut. % 224,00
0402 21 190 - - - - - z vsebnostjo maščob več
kot 11 ut. % pa do vključno
27 ut. % 224,00
- - - z vsebnostjo maščob
nad 27 ut. %:
0402 21 910 - - - - v izvirnem pakiranju z neto
vsebino do vključno 2,5 kg 224,00
0402 21 990 - - - - drugo 224,00
0402 29 - - drugo:
- - - z vsebnostjo maščob do
vključno 27 ut. %:
- - - - drugo:
0402 29 150 - - - - - v izvirnem pakiranju
z neto vsebino do vključno 2,5 kg 240,00
0402 29 190 - - - - - drugo 240,00
- - - z vsebnostjo maščob več
kot 27 ut. %:
0402 29 910 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5 kg 240,00
0402 29 990 - - - - drugo 240,00
- Drugo:
0402 91 - - brez dodatnega sladkorja ali
drugih sladil:
- - - z vsebnostjo maščob do
vključno 8 ut. %:
0402 91 110 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5 kg 240,00
0402 91 190 - - - - drugo 240,00
- - - z vsebnostjo maščob več
kot 8 ut. % pa do vključno 10
ut. %:
0402 91 310 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5 kg 240,00
0402 91 390 - - - - drugo 240,00
- - - z vsebnostjo maščob več kot
10 ut. % pa do vključno 45 ut. %:
0402 91 510 - - - - v izvirnem pakiranju z neto
vsebino do vključno 2,5 kg 240,00
0402 91 590 - - - - drugo 240,00
- - - z vsebnostjo maščob več kot
45 ut. %:
0402 91 910 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5 kg 240,00
0402 91 990 - - - - drugo 240,00
0402 99 - - drugo:
- - - z vsebnostjo maščob do
vključno 9,5 ut. %:
0402 99 110 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5 kg 250,90
0402 99 190 - - - - drugo 250,90
- - - z vsebnostjo maščob več
kot 9,5 ut. % pa do vključno
45 ut. %:
0402 99 310 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5 kg 250,90
0402 99 390 - - - - drugo 250,90
- - - z vsebnostjo maščob, več
kot 45 ut. %:
0402 99 910 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5 kg 250,90
0402 99 990 - - - - drugo 250,90
0403 Pinjenec, kislo mleko, kisla
smetana, jogurt, kefir in drugo
fermentirano ali kislo mleko in
smetana, koncentrirano ali ne, z
dodatkom sladkorja ali drugih
sladil, aromatizirano ali z
dodanim sadjem, lešniki ali kakavom
0403 10 - Jogurt:
- - nearomatiziran ali brez
dodanega sadja, lešnikov ali
kakava:
- - - - brez dodanega sladkorja ali
drugih sladil, z vsebnostjo maščob:
0403 10 110 - - - - - do vključno 3 ut. % 91,00
0403 10 130 - - - - - več kot 3 ut. % pa do
vključno 6 ut. % 91,00
0403 10 190 - - - - - več kot 6 ut. % 91,00
- - - - drugo, z vsebnostjo maščob:
0403 10 310 - - - - - do vključno 3 ut. % 91,00
0403 10 330 - - - - - več kot 3 ut. % pa do
vključno 6 ut. % 91,00
0403 10 390 - - - - - več kot 6 ut. % 91,00
- - aromatiziran ali z dodatkom
sadja, lešnikov ali kakava:
- - - v prahu, zrnih ali drugih
trdnih oblikah, z vsebnostjo
mlečnih maščob:
0403 10 510 - - - - do vključno 1,5 ut. % 118,00
0403 10 530 - - - - več kot 1,5 ut. % pa do
vključno 27 ut. % 118,00
0403 10 590 - - - - več kot 27 ut. % 118,00
- - - drugo, z vsebnostjo mlečnih
maščob:
0403 10 910 - - - - do vključno 3 ut. % 118,00
0403 10 930 - - - - več kot 3 ut. % pa do
vključno 6 ut. % 118,00
0403 10 990 - - - - več kot 6 ut. % 118,00
0403 90 - Drugo:
- - nearomatizirano ali brez
dodanega sadja, lešnikov ali
kakava:
- - - v prahu, zrnih ali drugih
trdnih oblikah:
- - - - brez dodanega sladkorja
ali drugih sladil, z vsebnostjo
maščob:
0403 90 110 - - - - - do vključno 1,5 ut. % 121,00
0403 90 130 - - - - - več kot 1,5 ut. % pa do
vključno 27 ut. % 121,00
0403 90 190 - - - - - več kot 27 ut. % 121,00
- - - - drugo, z vsebnostjo maščob:
0403 90 310 - - - - - do vključno 1,5 ut. % 121,00
0403 90 330 - - - - - več kot 1,5 ut. % pa do
vključno 27 ut. % 121,00
0403 90 390 - - - - - več kot 27 ut. % 121,00
- - - drugo:
- - - - brez dodanega sladkorja
ali drugih sladil, z vsebnostjo
maščob:
0403 90 510 - - - - - do vključno 3 ut. % 121,00
0403 90 530 - - - - - več kot 3 ut. % pa do
vključno 6 ut. % 121,00
0403 90 590 - - - - - več kot 6 ut. % 121,00
- - - - drugo, z vsebnostjo maščob:
0403 90 610 - - - - - do vključno 3 ut. % 121,00
0403 90 630 - - - - - več kot 3 ut. % pa do
vključno 6 ut. % 121,00
0403 90 690 - - - - - več kot 6 ut. % 121,00
- - aromatizirano ali z dodatki
sadja, lešnikov ali kakava:
- - - v prahu, zrnih ali drugih
trdnih oblikah, z vsebnostjo
mlečnih maščob:
0403 90 710 - - - - do vključno 1,5 ut. % 167,00
0403 90 730 - - - - več kot 1,5 ut. % pa do
vključno 27 ut. % 167,00
0403 90 790 - - - - več kot 27 ut. % 167,00
- - - drugo, z vsebnostjo mlečnih
maščob:
0403 90 910 - - - - do vključno 3 ut. % 167,00
0403 90 930 - - - - več kot 3 ut. % pa do
vključno 6 ut. % 167,00
0403 90 990 - - - - več kot 6 ut. % 167,00
0404 Sirotka, koncentrirana ali ne,
z dodatkom sladkorja ali drugih
sladil; izdelki iz naravnih
mlečnih sestavin z dodatkom
sladkorja ali drugih sladil
ali brez njih, ki niso navedeni
in ne zajeti na drugem mestu
0404 10 - Sirotka in modificirana
sirotka, koncentrirana ali ne,
z dodatkom sladkorja ali drugih
sladil:
- - v prahu, zrnih ali drugih
trdnih oblikah:
- - - brez dodanega sladkorja ali
drugih sladil, z vsebnostjo
beljakovin (vsebnost dušika
x 6,38):
- - - - do vključno 15 ut. %
in z vsebnostjo maščob:
0404 10 020 - - - - - do vključno 1,5 ut. % 16,10
0404 10 040 - - - - - več kot 1,5 ut. % pa do
vključno 27 ut. % 16,10
0404 10 060 - - - - - več kot 27 ut. % 16,10
- - - - več kot 15 ut. % in z
vsebnostjo maščob:
0404 10 120 - - - - - do vključno 1,5 ut. % 16,10
0404 10 140 - - - - - več kot 1,5 ut. % pa do
vključno 27 ut. % 16,10
0404 10 160 - - - - - več kot 27 ut. % 16,10
- - - drugo, z vsebnostjo beljakovin
(vsebnost dušika x 6,38):
- - - - do vključno 15 ut. % in z
vsebnostjo maščob:
0404 10 260 - - - - - do vključno 1,5 ut. % 16,10
0404 10 280 - - - - - več kot 1,5 ut. % pa do
vključno 27 ut. % 16,10
0404 10 320 - - - - - več kot 27 ut. % 16,10
- - - - več kot 15 ut. % in z
vsebnostjo maščob:
0404 10 340 - - - - - do vključno 1,5 ut. % 16,10
0404 10 360 - - - - - več kot 1,5 ut. % pa do
vključno 27 ut. % 16,10
0404 10 380 - - - - - več kot 27 ut. % 16,10
- - drugo:
- - - brez dodanega sladkorja ali
drugih sladil, z vsebnostjo
beljakovin (vsebnost dušika x 6,38):
- - - - do vključno 15 ut. % in z
vsebnostjo maščob:
0404 10 480 - - - - - do vključno 1,5 ut. % 16,10
0404 10 520 - - - - - več kot 1,5 ut. % pa do
vključno 27 ut. % 16,10
0404 10 540 - - - - - več kot 27 ut. % 16,10
- - - - več kot 15 ut. % in z
vsebnostjo maščob:
0404 10 560 - - - - - do vključno 1,5 ut. % 16,10
0404 10 580 - - - - - več kot 1,5 ut. % pa do
vključno 27 ut. % 16,10
0404 10 620 - - - - - več kot 27 ut. % 16,10
- - - drugo, z vsebnostjo
beljakovin (vsebnost dušika x 6,38):
- - - - do vključno 15 ut. % in
z vsebnostjo maščob:
0404 10 720 - - - - - do vključno 1,5 ut. % 16,10
0404 10 740 - - - - - več kot 1,5 ut. % pa do
vključno 27 ut. % 16,10
0404 10 760 - - - - - več kot 27 ut. % 16,10
- - - - več kot 15 ut. % in z
vsebnostjo maščob:
0404 10 780 - - - - - do vključno 1,5 ut. % 16,10
0404 10 820 - - - - - več kot 1,5 ut. % pa do
vključno 27 ut. % 16,10
0404 10 840 - - - - - več kot 27 ut. % 16,10
0404 90 - Drugo:
- - brez dodanega sladkorja ali
drugih sladil, z vsebnostjo maščob:
0404 90 210 - - - - do vključno 1,5 ut. % 126,00
0404 90 230 - - - - več kot 1,5 ut. % pa do
vključno 27 ut. % 126,00
0404 90 290 - - - - več kot 27 ut. % 126,00
- - drugo z vsebnostjo maščob:
0404 90 810 - - - do vključno 1,5 ut. % 126,00
0404 90 830 - - - več kot 1,5 ut. % pa do
vključno 27 ut. % 126,00
0404 90 890 - - - več kot 27 ut. % 126,00
0405 00 Maslo ter druge maščobe in olja,
dobljeni iz mleka; mlečni namazi
0405 10 - Maslo:
- z vsebnostjo maščob do vključno
85 ut. %:
- - - naravno maslo:
0405 10 110 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 1 kg 320,30
0405 10 190 - - - - drugo 320,30
0405 10 300 - - - rekombinirano maslo 320,30
0405 10 500 - - - sirotkino maslo 320,30
0405 10 900 - - drugo 320,30
0405 20 - Mlečni namazi:
0405 20 100 - - z vsebnostjo maščob 39 ut.
% ali več, vendar z manj kot
60 ut. % maščobe 320,30
0405 20 300 - - z vsebnostjo maščob 60 ut.
% ali več, vendar z manj kot
75 ut. % maščobe 320,30
0405 20 900 - - z vsebnostjo maščob 75 ut. %
ali več, vendar z manj kot 80 ut.
% maščobe 320,30
0405 90 - Drugo:
0405 90 100 - - z vsebnostjo maščob 99,3 ut. %
ali več maščobe, ter z največ 0,5
ut. % vode 320,30
0405 90 900 - - drugo 320,30
0406 Sir in skuta
0406 10 - Sveži sir (vključno sir iz sirotke),
nefermentiran, in skuta:
0406 10 200 - - z vsebnostjo maščob do vključno
40 ut. % 182,00
0406 10 800 - - drugo 229,00
0406 20 - Sir, nariban ali v prahu, vseh
vrst:
0406 20 100 - - zeliščni sir glarus (znan kot
schabziger), narejen iz posnetega
mleka in zmešan s fino
zdrobljenimi zelišči 265,40
0406 20 900 - - drugo 265,40
0406 30 - Sir, topljen, razen naribanega,
ali v prahu:
0406 30 100 - - za proizvodnjo katerih se
uporabljajo le siri, kot so
ementalski sir, gruyere in
appenzell in ki lahko vsebujejo
dodani zeliščni sir glarus (znan
kot schabziger); pripravljen za
prodajo na drobno, z vsebnostjo
maščob v suhi snovi do vključno
56 ut. % 264,80
- - drugo:
- - - z vsebnostjo maščob do
vključno 36 ut. % in z vsebnostjo
maščob v suhi snovi:
0406 30 310 - - - - do vključno 48 ut. % 264,80
0406 30 390 - - - - več kot 48 ut. % 264,80
0406 30 900 - - - z vsebnostjo maščob več kot
36 ut. % 264,80
0406 40 - Sir z modrimi plesnimi:
0406 40 100 - - roquefort 1,00
0406 40 500 - - gorgonzola 1,00
0406 40 900 - - drug 1,00
0406 90 - Sir, drug:
0406 90 010 - - za predelavo 301,70
- - drugi:
- - - ementalec, grojer, sbrinz,
bergkaese in appenzell:
- - - - ki vsebuje 45 ut. % ali
več maščobe v suhi snovi in ki je
zorel tri ali več mesecev:
0406 90 020 - - - - - celi siri, katerih
vrednost "prosto meja" je večja od
401,85 ECU/100 kg neto teže pa
do vključno 430,62 ECU/100 kg neto
teže. 301,70
0406 90 030 - - - - - celi siri, katerih
vrednost "prosto meja" je večja
od 430,62 ECU/100 kg neto teže. 301,70
0406 90 040 - - - - - kosi, pakirani v vakuumu
ali inertnem plinu s skorjo na vsaj
eni strani, katerih neto teža je 1
kg ali večja in manjša od 5 kg in
katerih vrednost "prosto meja" je
večja od 430,62 ECU/100 kg
neto teže pa do vključno 459,39
ECU/100 kg neto teže. 301,70
0406 90 050 - - - - - kosi, pakirani v vakuumu
ali inertnem plinu s skorjo na vsaj
eni strani, katerih neto teža je 1
kg ali večja in katerih vrednost
"prosto meja" je večja od 459,39
ECU/100 kg neto teže. 301,70
0406 90 060 - - - - - kosi brez skorje, katerih
neto teža je manjša od 450 g,
katerih vrednost "prosto meja" je
večja od 499,67 ECU/100 kg
neto teže, pakirani v vakuumu ali
inertnem plinu v pakiranjih,
na katerih je opis sira, vsebnost
maščob, odgovorni za pakiranje
in država proizvodnje. 301,70
- - - - - drugo:
0406 90 130 - - - - - - ementalec 301,70
0406 90 150 - - - - - - grojer, sbrinz 301,70
0406 90 170 - - - - - - bergkaese, appenzell 301,70
0406 90 180 - - - Fromage fribourgeois, Vacherin
mont d'Or in Tete de Moine 301,70
0406 90 190 - - - glarus zeliščni sir (znan kot
schabziger), narejen iz posnetega
mleka in zmešan s fino
zdrobljenimi zelišči 301,70
0406 90 230 - - - edamec 301,70
0406 90 250 - - - tilsit 301,70
0406 90 270 - - - masleni sir (butterkase) 301,70
0406 90 290 - - - kačkaval 301,70
- - - feta:
0406 90 330 - - - - drugo 301,70
0406 90 350 - - - kefalo-tyr 301,70
0406 90 370 - - - finlandia 301,70
0406 90 390 - - - jarlsberg 301,70
- - - drugo:
0406 90 500 - - - - siri iz ovčjega ali
bivoljega mleka v čebričkih s
slanico ali v mehovih iz ovčje
ali kozje kože 301,70
- - - - drugo:
- - - - - z vsebnostjo maščob do
vključno 40 ut. % in vsebnostjo
vode, izračunane v nemaščobni snovi:
- - - - - - do vključno 47 ut. %:
0406 90 610 - - - - - - - grana padano,
parmigiano reggiano 301,70
0406 90 630 - - - - - - - fiore sardo, pecorino 301,70
0406 90 690 - - - - - - - drugi 301,70
- - - - - - več kot 47 ut. % pa do
vključno 72 ut. %:
0406 90 730 - - - - - - - provolone 301,70
0406 90 750 - - - - - - - asiago, caciocavallo,
montasio, ragusano 301,70
0406 90 760 - - - - - - - danbo, fontal, fontina,
fynbo, havarti, maribo, samsoe 301,70
0406 90 780 - - - - - - - gauda 301,70
0406 90 790 - - - - - - - esrom, italico, kernhem,
saint-nectaire, saint- paulin,
taleggio 301,70
0406 90 810 - - - - - - - cantal, cheshire,
wensleydale, lancashire, double
gloucester, blarney, colby, monterey 301,70
0406 90 820 - - - - - - - camembert 301,70
0406 90 840 - - - - - - - brie 301,70
0406 90 850 - - - - - - - kefalograviera, kasseri 301,70
- - - - - - - drugi siri z vsebnostjo
vode, izračunane nemaščobnih snovi:
0406 90 860 - - - - - - - - več kot 47 ut. % pa
do vključno 52 ut. % 301,70
0406 90 870 - - - - - - - - več kot 52 ut. % pa
do vključno 62 ut. % 301,70
0406 90 880 - - - - - - - - več kot 62 ut. % pa
do vključno 72 ut. % 301,70
0406 90 930 - - - - - - več kot 72 ut. % 301,70
0407 00 Perutninska in ptičja jajca, v
lupini, sveža, konzervirana ali kuhana
- Perutnine:
0407 00 30 - - druga:
0407 00 301 - - - kokošja 28,10
0407 00 309 - - - druga 28,10
0408 Perutninska in ptičja jajca brez
lupine ter jajčni rumenjaki, sveža,
sušena, kuhana v vodi ali sopari,
oblikovana, zamrznjena ali kako
drugače konzervirana, z dodatkom
sladkorja ali drugih sladil ali
brez njih
- Rumenjaki:
0408 11 - - sušeni:
0408 11 200 - - - neprimerni za človeško
prehrano 127,40
0408 11 800 - - - drugi 127,40
0408 19 - - drugi:
0408 19 200 - - - neprimerni za človeško
prehrano 46,60
- - - drugi:
0408 19 810 - - - - tekoči 46,60
0408 19 890 - - - - drugi, tudi zamrznjeni 46,60
- Drugo:
0408 91 - - sušeno:
0408 91 200 - - - neprimerno za človeško
prehrano 121,70
0408 91 800 - - - drugo 121,70
0408 99 - - Drugo:
0408 99 800 - - - drugo 30,00
0808 Jabolka, hruške in kutine, sveže
0808 10 - Jabolka:
- - drugo:
- - - od 1. januarja do 31. marca:
0808 10 510 - - - - vrste Zlati delišes 24,00
0808 10 530 - - - - vrste Granny Smith 24,00
0808 10 590 - - - - druga 24,00
- - - od 1. aprila do 30. junija:
0808 10 610 - - - - vrste Zlati delišes 24,00
0808 10 630 - - - - vrste Granny Smith 24,00
0808 10 690 - - - - druga 24,00
- - - od 1. do 31. julija:
0808 10 710 - - - - vrste Zlati delišes 24,00
0808 10 730 - - - - vrste Granny Smith 24,00
0808 10 790 - - - - druga 24,00
- - - od 1. avgusta do 31. decembra:
0808 10 920 - - - - vrste Zlati delišes 24,00
0808 10 940 - - - - vrste Granny Smith 24,00
0808 10 980 - - - - druga 24,00
0808 20 - Hruške in kutine:
- - hruške:
0808 20 100 - - - hruške za predelavo, razsute,
od 1. avgusta do 31. decembra 24,50
- - - druge:
0808 20 310 - - - - od 1. januarja do 31. marca 24,50
0808 20 370 - - - - od 1. do 30. aprila 24,50
0808 20 410 - - - - od 1. maja do 30. junija 24,50
0808 20 470 - - - - od 1. do 15. julija 24,50
0808 20 510 - - - - od 16. do 31. julija 24,50
0808 20 570 - - - - od 1. avgusta do 31.
oktobra 24,50
0808 20 670 - - - - od 1. novembra do 31.
decembra 24,50
0809 Marelice, češnje in višnje,
breskve (vključno z nektarinami),
slive, trnulje, sveže
0809 30 - Breskve, vključno z nektarinami:
- - od 1. julija do 31. julija
0809 30 310 - - - nektarine 19,00
0809 30 39 - - - druge:
0809 30 399 - - - - druge 19,00
- - od 1. avgusta do 30. septembra:
0809 30 410 - - - nektarine 19,00
0809 30 49 - - - druge:
0809 30 499 - - - - druge 19,00
1001 Pšenica in mešanice žit na podlagi
pšenice
1001 90 - Drugo:
1001 90 990 - - - drugo 12,00
1101 00 Pšenična ali moka iz mešanice žit
na podlagi pšenice
- Pšenična moka:
1101 00 150 - - iz navadne pšenice ali
pirjevice 20,50
1101 00 900 - Moka iz mešanice žit na podlagi
pšenice 20,50
1601 Klobase in podobni izdelki iz
mesa, drugih užitnih klavničnih
proizvodov ali krvi; sestavljena
živila na osnovi teh proizvodov
1601 00 100 - Iz jeter 208,10
- Drugo:
1601 00 910 - - klobase, suhe ali za sušenje,
nekuhane 208,10
1601 00 990 - - drugo 208,10
1602 Drugi pripravljeni ali konzervirani
izdelki iz mesa, drugih klavničnih
proizvodov ali krvi
- Iz perutnine iz tar. št. 0105:
1602 32 - - kokoši vrste Gallus domesticus:
- - - ki vsebujejo 57 ut. % ali več
mesa ali drobovine:
1602 32 110 - - - - surovo 101,30
1602 32 190 - - - - drugo 101,30
1602 32 300 - - - ki vsebujejo 25 ut. % ali
več, vendar manj kot 57 ut. % mesa
ali drobovine 101,30
1602 32 900 - - - drugo 101,30
1602 39 - - drugo:
- - - ki vsebuje najmanj 57 ut. %
perutninskega mesa ali drobovine:
1602 39 210 - - - - surovo 101,30
1602 39 290 - - - - drugo 101,30
1602 39 400 - - - ki vsebuje 25 ut. % ali več,
vendar manj kot 57 ut. %
perutninskega mesa ali drobovine 101,30
1602 39 800 - - - drugo 101,30
- Prašičev:
1602 41 - - stegno in njegovi kosi:
1602 41 100 - - - domačih prašičev 220,30
1602 41 900 - - - drugo 220,30
1602 42 - - plečeta in njihovi kosi:
1602 42 100 - - - domačih prašičev 181,60
1602 42 900 - - - drugo 181,60
1602 49 - - drugo, vključno mešanice:
- - - domačih prašičev:
- - - - ki vsebujejo 80 ut. % ali več
mesa ali užitnih mesnih odpadkov
katere koli vrste, vključno z
maščobami katere koli vrste in
kakršnega koli izvora:
1602 49 110 - - - - - ledja brez vratu in
njihovi deli, vključno z mešanicami
ledij ali stegen 204,24
1602 49 130 - - - - - vrat z zgornjim plečetom
in deli, vključno z mešanimi deli
vratu in pleč 204,24
1602 49 150 - - - - - druge mešanice, ki
vsebujejo stegna (noge), pleča,
ledja ali vrat z zgornjim delom
plečeta in njihove dele 204,24
1602 49 190 - - - - - drugo 204,24
1602 49 300 - - - - ki vsebujejo 40 ut. % ali
več, vendar manj kot 80 ut. % mesa
ali užitnih mesnih odpadkov
(drobovine) katere koli vrste,
vključno z maščobami katere koli
vrste ali kakršnega koli izvora 204,24
1602 49 500 - - - - ki vsebujejo manj kot 40
ut. % mesa ali užitnih mesnih
odpadkov (drobovine) katere koli
vrste, vključno z maščobami
katere koli vrste ali kakršnega
koli izvora 204,24
1602 49 900 - - - drugo 204,24
1602 50 - Goved:
1602 50 100 - - nekuhano; mešanice kuhanega
mesa ali užitnih mesnih
odpadkov (drobovine) in nekuhanega
mesa ali užitnih mesnih odpadkov 119,85
- - drugo:
- - - v nepredušnih posodah:
1602 50 310 - - - - konzervirana govedina 119,85
1602 50 390 - - - - drugo 119,85
1602 50 800 - - - drugo 119,85
1602 90 - Drugo, vključno z izdelki iz krvi
katerih koli živali:
1602 90 100 - - pripravki iz krvi katerih koli
živali 179,00
- - drugo:
- - - drugo:
1602 90 510 - - - - ki vsebuje meso ali užitne
mesne odpadke (drobovino) domačih
prašičev 179,00
- - - - drugo:
- - - - - ki vsebuje goveje meso
ali užitne mesne odpadke
(drobovino):
1602 90 610 - - - - - - nekuhano; mešanice
kuhanega mesa ali užitnih mesnih
odpadkov (drobovine) in nekuhanega
mesa ali užitnih mesnih odpadkov
(drobovine) 179,00
1602 90 690 - - - - - - drugo 179,00
- - - - - drugo:
- - - - - - ovčje ali kozje:
- - - - - - - nekuhano; mešanice
kuhanega mesa ali užitnih mesnih
odpadkov (drobovine) in nekuhanega
mesa ali užitnih mesnih odpadkov
(drobovine):
1602 90 720 - - - - - - - - ovčje 179,00
1602 90 740 - - - - - - - - kozje 179,00
- - - - - - - drugo:
1602 90 760 - - - - - - - - ovčje 179,00
1602 90 780 - - - - - - - - kozje 179,00
1602 90 980 - - - - - - drugo 179,00
1701 Sladkor iz sladkornega trsa in
sladkorne pese ter kemično čista
saharoza v trdnem stanju
- Drugo:
1701 91 000 - - z dodatki za aromatiziranje in
barvili 65,70
1701 99 - - drugo:
1701 99 100 - - - beli sladkor 65,70
1701 99 900 - - - drugo 65,70
1702 Drugi sladkorji, vključno s
kemično čisto laktozo, maltozo,
glukozo in fruktozo, v trdnem
stanju; sladkorni sirupi brez
dodatkov za aromatiziranje ali
barvil; umetni med in mešanice
umetnega ter naravnega medu;
karamelni sladkor
1702 90 - Drugo, vključno invertni sladkor:
1702 90 300 - - izoglukoza 31,30
1702 90 500 - - maltodekstrin in
maltodekstrinski sirup 31,30
1702 90 600 - - umetni med, mešan ali nemešan
z naravnim medom 31,30
- - karamelni sladkor:
1702 90 710 - - - ki vsebuje 50 ut. % ali
več saharoze v suhi snovi 31,30
- - - drugo:
1702 90 750 - - - - v obliki praška, aglomeriran
ali neaglomeriran 31,30
1702 90 790 - - - - drugo 31,30
1702 90 800 - - inulinski sirup 31,30
1702 90 990 - - drugo 31,30
2009 Sadni sokovi (tudi grozdni mošt)
in zelenjavni sokovi, nefermentirani
in brez dodatka alkohola, z dodatkom
sladkorja ali drugih sladil ali
brez njih
2009 70 - Jabolčni sok:
- - gostote več kot 1,33 g/cm3
pri 200C:
2009 70 110 - - - katerega vrednost ne presega
22 ECU za 100 kg neto teže 10,00
2009 70 190 - - - drugo 10,00
- - gostote do vključno 1,33 g/cm3
pri 200C:
2009 70 300 - - - katerega vrednost presega
18 ECU za 100 kg neto teže, z
dodanim sladkorjem 10,00
- - - drugo:
2009 70 910 - - - - z vsebnostjo dodanega
sladkorja več kot 30 ut. % 10,00
2009 70 930 - - - - z vsebnostjo dodanega
sladkorja do vključno 30
ut. % 10,00
2009 70 990 - - - - brez dodanega sladkorja
10,00
2204 Vino iz svežega grozdja, vključno
ojačena vina; grozdni mošt, razen
tistega iz tar. št. 2009
2204 10 - Peneča vina (penine):
- - z volumsko vsebnostjo alkohola
najmanj 8,5 vol. %:
2204 10 110 - - - Champagne 64,00
2204 10 190 - - - druga 64,00
- - druga:
2204 10 910 - - - asti spumante 64,00
2204 10 990 - - - druga 64,00
- Druga vina; grozdni mošt,
katerega fermentacija je
ustavljena z nastajanjem alkohola:
2204 21 - - v posodah do vključno 2 l:
2204 21 100 - - - vino, razen tistega iz tar.
podšt. 2204 10, v steklenicah
s pritrjenimi žičnimi košaricami,
vino, drugače polnjeno zaradi
povišanega tlaka zaradi ogljikovega
dioksida v raztopini, od 1
do 3 barov, merjeno pri temperaturi
200C 46,20
- - - drugo:
- - - - z volumsko vsebnostjo
alkohola največ 13 vol. %:
- - - - - kakovostna vina, ki se
pridelujejo v vinorodnih okoliših:
- - - - - - bela:
2204 21 110 - - - - - - - Alsace 74,40
2204 21 120 - - - - - - - Bordeaux 74,40
2204 21 130 - - - - - - - Bourgogne 74,40
2204 21 170 - - - - - - - Val de Loire 74,40
2204 21 180 - - - - - - - Mosel-Saar-Ruwer 74,40
2204 21 190 - - - - - - - Pflaz 74,40
2204 21 220 - - - - - - - Rheinhešen 74,40
2204 21 240 - - - - - - - Lazio 74,40
2204 21 260 - - - - - - - Toscana 74,40
2204 21 270 - - - - - - - Trentino, Alto Adig
in Friuli 74,40
2204 21 280 - - - - - - - Veneto 74,40
2204 21 320 - - - - - - - Vinho Verde 74,40
2204 21 340 - - - - - - - Pendes 74,40
2204 21 360 - - - - - - - Rioja 74,40
2204 21 370 - - - - - - - Valencia 74,40
2204 21 38 - - - - - - - drugje:
2204 21 389 - - - - - - - - drugje 74,40
- - - - - - druga:
2204 21 420 - - - - - - - Bordeaux 74,40
2204 21 430 - - - - - - - Bourgogne 74,40
2204 21 440 - - - - - - - Beaujolais 74,40
2204 21 460 - - - - - - - Cotes-Du-Rhone 74,40
2204 21 470 - - - - - - - Languedoc-Roussillon 74,40
2204 21 480 - - - - - - - Val de Loire 74,40
2204 21 620 - - - - - - - Piemonte 74,40
2204 21 660 - - - - - - - Toscana 74,40
2204 21 670 - - - - - - - Trentino in Alto Adige 74,40
2204 21 680 - - - - - - - Veneto 74,40
2204 21 690 - - - - - - - Dao, Bairrada in Douro 74,40
2204 21 710 - - - - - - - Navarra 74,40
2204 21 740 - - - - - - - Pendes 74,40
2204 21 760 - - - - - - - Rioja 74,40
2204 21 770 - - - - - - - Valdepenas 74,40
2204 21 78 - - - - - - - drugje:
2204 21 789 - - - - - - - - drugje 74,40
- - - - - druga:
2204 21 790 - - - - - - bela 74,40
2204 21 800 - - - - - - druga 74,40
- - - - z volumsko vsebnostjo
alkohola, ki je večja od 13 vol.
% pa do vključno 15 vol. %:
- - - - - kakovostna vina iz
posameznih regij:
2204 21 810 - - - - - - bela 74,40
2204 21 820 - - - - - - druga 74,40
- - - - - druga:
2204 21 830 - - - - - - bela 74,40
2204 21 840 - - - - - - druga 74,40
2204 29 - - drugo:
2204 29 100 - - - vino, razen tistega, ki
spada pod tar. podšt. 2204 10,
v steklenicah z žičnimi
košaricami; drugače polnjeno
vino zaradi dodatnega tlaka
zaradi ogljikovega dioksida v
raztopini, med 1 in 3 bari,
merjeno pri temperaturi 200C 46,20
- - - drugo:
- - - - z volumsko vsebnostjo
alkohola do vključno 13 vol. %:
- - - - - kakovostna vina,
pridelana v vinorodnih okoliših:
- - - - - - bela:
2204 29 120 - - - - - - - Bordeaux 64,70
2204 29 130 - - - - - - - Bourgogne 64,70
2204 29 170 - - - - - - - Val de Loire 64,70
2204 29 18 - - - - - - - drugje:
2204 29 189 - - - - - - - - drugo 64,70
- - - - - - druga:
2204 29 420 - - - - - - - Bordeaux 64,70
2204 29 430 - - - - - - - Bourgogne 64,70
2204 29 440 - - - - - - - Baujolais 64,70
2204 29 460 - - - - - - - Cotes-du-Rhone 64,70
2204 29 470 - - - - - - - Languedoc-Roussillon 64,70
2204 29 480 - - - - - - - Val de Loire 64,70
2204 29 58 - - - - - - - drugje:
2204 29 589 - - - - - - - - drugje 64,70
- - - - - druga:
- - - - - - bela:
2204 29 620 - - - - - - - Sicilia 64,70
2204 29 640 - - - - - - - Veneto 64,70
2204 29 650 - - - - - - - drugje 64,70
- - - - - - druga:
2204 29 710 - - - - - - - Apuglia 64,70
2204 29 720 - - - - - - - Sicilia 64,70
2204 29 750 - - - - - - - drugje 64,70
- - - - z volumsko vsebnostjo
alkohola, ki je večja od 13 vol.
% pa do vključno 15 vol. %
- - - - - kakovostna vina,
pridelana v vinorodnih okoliših:
2204 29 810 - - - - - - bela 64,70
2204 29 820 - - - - - - druga 64,70
- - - - - druga:
2204 29 830 - - - - - - bela 64,70
2204 29 840 - - - - - - druga 64,70
2204 30 - Drug grozdni mošt:
2204 30 100 - - v fermentaciji ali z
ustavljenim vrenjem brez dodajanja
alkohola 64,70
- - drugo:
- - - gostote 1,33 g/cm3 ali manj
pri 200C in dejansko vsebnostjo
alkohola do vključno 1 vol. %
2204 30 920 - - - - koncentrirani 64,70
2204 30 940 - - - - drugo 64,70
- - - drugo:
2204 30 960 - - - - koncentrirani 64,70
2204 30 980 - - - - drugo 64,70
----------------------------------------------------------------